Лана Дел Рей превзе Англия, пробива към върха и в родината си

Седмичният ни преглед на световните чартове
Обновена: 13 фев 2012 11:06 | 13 фев 2012 11:05,
1
Лана Дел Рей превзе Англия, пробива към върха и в родината си
Снимка: Facebook

През изминалата седмица на музикалната сцена  главно три събития се отличиха като основни. Разбира се, най-значителното беше трагичната смърт на една от най-впечатляващите певици на последните 30 години – Уитни Хюстън, която беше намерена в хотелската си стая в Лос Анджелис мъртва в нощта на 11 февруари при все още неизяснени обстоятелства.

Уитни ще остане в историята на музиката с големите си хитове, красота и чар, а на наградите Грами, които се проведоха на следващата вечер и събраха както обикновено фокуса на вниманието върху себе си, нейната памет беше почетена със специално изпълнение. За Грамитата може да прочетете в статията ни за тях, а ако се върнем към световните класации ще стане дума и за третото голямо събитие от последните дни – излизането и възхода на дебютния албум на Лана дел Рей, на която критици и меломани залагат толкова много надежди.

Албумът й "Born To Die" успя да отговори на очакванията и може да се превърне в дори най-силния проект на 2012, защото блести в своята оригиналност и красота. Така тя успява за втора поредна седмица да задържи първата позиция в класацията на BBC Radio 1 за Великобритания за албуми, оставяйки зад себе си Maverick Sabre с "Lonely And The Brave" (2) и сър Пол Макартни с новия му "Kisses On The Bottom" (3).

В Америка пък Лана влиза като ново попълнение под номер 2, не успявайки в първата си седмица да събори Адел и "21" от върха. Но със сигурност "Born To Die" може да се приеме като бъдещ заместник на мега албума на британката, който ще успее да го замести успешно със своите дълбоки женски вокали и сериозни, дори тъжни тонове. На третото място в класацията за албуми в САЩ намираме пък друго ново попълнение, новия албум на Леонард Коен "Old Ideas".


Класацията  за сингли в САЩ пък се води тази седмица от Кели Кларксън с нейното "Stronger", а победителката от първия сезон на американския Мюзик Айдъл явно си повъзвърна феновете, след като миналата седмица изпя националния химн пред милиони зрители в Щатите и по света на финала на Супербоул. Тя успява да измести "Set Fire To The Rain" на Адел, а зад тях се нарежда "Good Feeling" на Flo Rida.

Връщаме се на Острова обаче, където класацията на BBC Radio 1 за парчета показва съвсем друго.
Тук на първо място е едно много любимо наше парче, което изведнъж избухна в последните седмици, въпреки че е от миналото лято. Това е "Somebody That I Used To Know" на белгиеца Gotye, а големият интерес към него от началото на годината се дължи на страхотния кавър от страна на групата "Walk Off The Earth". Едно наистина достойно за първото място парче.

То оставя след себе си миналоседмичния първенец – "Titanium" на Давид Гета и Сиа, а след тях е новото от will.i.am. – звездното "T.H.E." (The Hardest Ever) със специалното участие на звездите Мик Джагър и Дженифър Лопез.

Прогнозите за следващата седмица пък не са особено трудни – както неминуемо се случва след смъртта на всеки велик музикант, Уитни Хюстън ще се изстреля най-вероятно много напред във всички класации за продажби както на сингли, така и на албуми, в което няма нищо лошо разбира се.
 


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари