One Direction с мечтан дебют в САЩ

Седмичният преглед на световните чартове
Обновена: 27 мар 2012 09:38 | 27 мар 2012 09:35,
0
One Direction с мечтан дебют в САЩ
One Direction оглавиха класациите в САЩ. Снимка: Reuters

Сериозно  затишие е обзело световната музикална сцена в последните седмици и през март като че ли не се появи нито един голям комерсиален хит, а новите албуми също не събраха особено  много внимание. На този фон ярко се отличи невероятният албум на Брус Спрингстийн, който вече ви представихме миналата седмица.  Той оглави класациите и в САЩ и във Великобритания при дебюта си, но не успя да се задържи дълго.

Отвъд Океана Спрингстийн и неговата "E Street Band" вече са изместени след само една седмица на върха от друг нов албум – "Up All Night" на One Direction. Албумът бива издаден едва сега в Щатите, но вече беше N1 в Англия през ноември, когато се появи по магазините там. One Direction участваха в предпоследния до момента сезон на X Factor и завършиха на трето място, а първата им позиция тази седмица ги прави първата британска група успяла да влезе директно под номер 1 в САЩ с дебютния си албум. Ясен признак за това колко силни са станали музикалните реалити шоута и колко нагоре те изхвърлят младите таланти, но само на Запад.

Адел запазва втората си позиция с "21" и следващата седмица ще се бори отново да стане първа и да продължи с поставянето на рекорди. Изненадващо зад нея се нарежда "Greatest Hits" на Guns`N`Roses, който се изкачва рязко от 31-вата си позиция преди седем дни, а вече фигурира в чарта от 231 седмици. Спрингстийн с "Wrecking Ball" остава пък едва четвърти.

Сред синглите в САЩ отново размествания почти  няма, като fun. и Janelle Monae за поредна седмица са първенци с "We Are Young", а на втората позиция пак остава Kelly Clarkson със "Stronger (What Doesn`t Kill You)".

След тях се класират The Wanted с "Glad You Came", както и топ хитовете "Set Fire To The Rain" на Адел и "Somebody That I Used To Know" от Gotye и Kimbra.

Във Великобритания разместванията са по-осезателни. Класацията за албуми е оглавена от ново попълнение - "Sonic Kicks" на култовия британски изпълнител Пол Уелър (Paul Weller), зад който се нарежда "Nothing But The Beat" на David Guetta. Албум, излязъл през миналото лято, но отбелязващ сега скок от цели 7 позиции спрямо миналата седмица.

На трето място пък намираме Military Wives с "In My Dreams". Сред синглите също нови имена са окупирали върха. "Part Of Me" на Кейти Пери най-после беше издадена в Обединеното кралство и очаквано се изстреля на първото място. Но и друг позабавил се с излизането си хит й оспорва водачеството – Шон Пол (Sean Paul) със "She Doesn`t Mind". Зад тях остават Gotye, Labrinth с "Last Time" и Ники Минаж със "Starships".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари