Силви Вартан просълзи с "Облаче ле бяло"

Фандъкова и френският посланик аплодираха звездата
25 апр 2014 12:03, Мария Дуковска
8
Силви Вартан просълзи с "Облаче ле бяло"
Снимка: Булфото

Световноизвестната френска певица с български корени Силви Вартан изнесе поредния си прекрасен концерт снощи, в зала 1 на НДК, като дари публиката с незабравими 90 минути.

Началото на концерта бе поставено с ефирно изпълнение на песента „Марица“, излъчено на голяма видеостена, в което красивата дъщеря на Силви – Дарина, достойно партнира на майка си. Чудният дует майка-дъщеря просълзи публиката още в самото начало на вечерта.

Неочаквано скоро след началото зазвуча и любимата на всички вечна българска песен „Облаче ле бяло“, която повторно взриви и разплака почитателите на неостаряващата звезда. Песента традиционно бе изпълнена акапелно, с акомпанимент на акордеон.

Акцентът на шоуто бе представянето на новия й четиридесети албум „Силви в Нашвил“, вдъхновен от кънтри музиката, особено популярна в този район на САЩ. Силви Вартан и осемте й топ музиканти, с които е записала новия си албум, изпълниха невероятно зареждащите кънтри-рок парчета, с които внесоха неповторим заряд в залата. Изправиха публиката на крака и я накараха неспирно да тактува и ръкопляска.

Между енергичните парчета нежно зазвучаха и френските евъргрийн шансони, с които Силви пленява сърцата на публиката вече 5 десетилетия.

Звездата с радост обяви на сцената, че вече е почетна гражданка на София. Благодарности бяха изразени специално към кмета на София Йорданка Фандъкова, дала символичен почетен ключ на световноизвестната европейска поплегенда. Сред гостите бе и посланикът на Франция Ксавие Лапер дьо Кабан.

Силви Вартан никога не забравя България. Тя оглавява редица благотворителни кампании в помощ на България и българските деца. Последното й дарение възлиза на стойност 45 хил. евро. Благотворителната акция, състояла се в Русе, дарява специализирана апаратура за деца и новородени в детските отделения на болниците, където такава техника липсва. Нейната фондация подпомага детските отделения на болничните заведения вече повече от 20 години.

Легендарната „йе-йе“ изпълнителка подчерта от сцената на зала 1, че страстно подкрепя кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019.

Невероятната музикална вечер, с която Силви Вартан дари почитателите си, завърши с 15-минутен динамичен бис, много обич, добро настроение, усмивки и благодарност към българската публика!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ех, тъга, тъга по България, бре
6
6
 
28
 
! Отговори
Присъствал преди 9 години
Силви Вартан е велика певица, концерта беше много емоционален, но това няма как да се разбере от вечно недоволните и мърморещи сополанковци!!!!!
5
15
 
11
 
! Отговори
Зрител преди 9 години
Абе гледам залата полупразна .....
4
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да. За пореден път. Една от най-благодатните песни за подобни сълзливи изпълнения. Изприщвам се като я чуя - заради такива като Силвито.
3
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това го пя и преди 20 години.......
2
13
 
8
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
Жалка история чух я как пее!вижте това в гооглето: Филипинец пее облаче ли бяло в X Factor България
1
8
 
8
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
Твърде изтъркано!След изпълнението на филипинеца всичко друго бледнее :D