От 14 до 390 евро за билет за Евровизия във Виена

Продажбата започва днес, пращат ги през април
15 дек 2014 09:18,
12
От 14 до 390 евро за билет за Евровизия във Виена
Снимка: Reuters, архив

Във Виена от днес започва продажбата на билети за 60-ото юбилейно издание на песенния конкурс "Евровизия 2015", съобщиха от , съобщиха от Бюро за връзки с Община Виена.

Точно в 9 ч. ще бъдат пуснати първите 100 000 билета на цени между 14 и 390 евро. Те могат да бъдат купени директно на касите на концертната зала Щадхале, където ще се проведат концертите от конкурса, или онлайн от австрийската фирма за разпространение на билети oeticket.com.

Опитът показва, че билетите за финала, който догодина е на 23 май, свършват най-бързо. Освен за финала организаторите предлагат билети за двата полуфинала и още шест концерта. Те съветват желаещите да не подценяват например полуфиналите на журито. Те се провеждат вечерта преди концертите, които се излъчват по телевизията. На тези полуфинали се обявяват оценките на международните журита, а гласуването на зрителите става на следващата вечер и се обявява в ефир.

Интересни са и шоу концертите, организирани в следобедните часове преди големите концерти. Тъй като часовете са удобни и за семейства с малки деца, тези концерти се наричат семейни.

Щастливците, закупили първите билети, ще ги получат по пощата едва през април. Преди това ще бъдат изпратени само официални потвърждения за покупката им.

Билети ще се продават още няколко пъти през следващата година. Окончателната им бройка ще бъде уточнена едва след като стане ясно как точно ще изглежда сцената и колко места в залата ще бъдат осигурени, а за да се попречи на продажбата на черно, ще има и Last minute билети.

И още нещо: билетите за Евровизия включват и пътуване с обществения транспорт във Виена два часа преди и шест часа след събитието. Тоест зрителите в залата могат след концерта да се присъединят към многобройните празнуващи по улиците на Виена, които са проследили надпреварата на големи екрани на открито.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: Виенаевровизиябилети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
бг преди 9 години
Тя журналистката много добре знае, че не можем да гледаме тази помия. Затова я пуска да дразни хората и после да се кефят с колежките си коя днес повече е усляла да изтормози балъците. На такива такава им е работата и за това им плащат.
5
1
 
3
 
! Отговори
БНТ преди 9 години
Надявам се нашите пак да не участват.
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Щастливците, закупили първите билети, ще ги получат по пощата едва през април."Щастливецът съм аз, щото в момента, в който започнат извращенията, ще сменя канала, а онези нещастници ще трябва да изгледат цялата помия, щото са си платили за "удоволствието".
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Интересни са и шоу концертите, организирани в следобедните часове преди големите концерти. Тъй като часовете са удобни и за семейства с малки деца, тези концерти се наричат семейни."Разбира се, точно си мислех как да взема и детето да гледа пеещи брадати травестити.
2
1
 
15
 
! Отговори
Homer преди 9 години
Пропаднал и евро.г.ейс.ки конкурс!!!
1
3
 
11
 
! Отговори
Импфхх преди 9 години
Наскоро се натъкнах на снимка,изобразяваща еволюцията на човека - от *** до Хомо Сапиенс .. и тъкмо се е изправил о хоп- Кончита Вурст.И втора снимка,на която човека се връща назад с думите "Зае*и тая работа,дотук бях !" Та и аз нещо подобно - не,че ги нямам 400? да отида.Просто като се сетя какво ме чака там....