Roxette ни подариха не концерт, а празник на живота

Голямата изненада - "Моя страна, моя България" на електрическа китара
Обновена: 19 юни 2015 14:04 | 18 юни 2015 10:35,
64

Снимка: БТА

Без много блясък на сцената, но с онзи незаменим и по-ценен блясък в очите Мари и Пер от Roxette подариха на 15 000 българи от цялата страна в залата два часа оптимизъм.

Нека споменем и задължителното: залата беше пълна от хора на всякаква възраст и от цялата страна. Шведите заложиха на любимите на поколения Dangerous, Listen to Your Heart, Joyride, The Look, It Must Have Been Love, Fading Like a Flower. Публиката пя с тях всяка една песен от двучасовия концерт.

Специален подарък за България и публиката беше изпълнението на "Моя страна, моя България" на електрическа китара.

Но концертът беше белязан от нещо по-силно от хитовете, които със сигурност ще пеят и още поколения. Това е победата над рака. Всъщност концертът беше своеобразен триумф на живота и жаждата за него. Победа на волята. Много отслабнала, видимо уморена, Мари беше на сцената. Тя изкара целия концерт в бял костюм. Вероятно енергичните музиканти около нея, а и самият Пер, подсилваха контраста.

Именно затова концертът придоби онази добавена стойност, онзи дух, които правят събитието не просто запомнящо се, а част от личната история на всеки в публиката.

Благодарим и на автора на клипчето, което ще видите по-долу. Влезте и в канала в YouTube, там има и още:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: концертМариракRoxette
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
4
 
! Отговори
Иво преди 8 години
Бях на концерта и въпреки лошото озвучаване останах доволен. Израснах с песните на ROXETTE и ще остана техен фен завинаги. Въпреки проблемите на Мари беше голям жест да ги видим отново в БГ (дано не е за последно). Благодаря ви ROXETTE!!!
49
0
 
3
 
! Отговори
Ка преди 8 години
Хора, Вие нормални ли сте? Озвучаването не е на ниво това е факт.Roxette и залата ли да си носят с тях? Всички песни бяха изпяти с много чувство и особено си личеше ентусиазма на Мари в очите й. Това, че не му е възможно на човек да скача по сцената не означава, че не може да пее и да създава настроение. Който е фен на Roxette ще се изкефи максимално, трети път едва ли да има.
48
0
 
7
 
! Отговори
Никола преди 8 години
Чудесен си беше концерта, Роксет дадоха всичко от себе си и се получи качествен празник с най-големите им хитове! Да са живи и здрави и скоро да дойдат пак!
47
0
 
9
 
! Отговори
Пепо до 46 и 47 преди 8 години
От това което пишете ми става ясно, че не сте присъствали на концерта! Няма нужда да избивате злобата и комплексите си тук! Бях с група от 12 човека на балкон 3.4! Отделно имаше други двама мои колеги с техни приятели долу на терена! След концерта се видяхме и всички бяхме на мнение, че концерта беше чудесен! Роксет са толкова харизматични и същевременно скромни изпълнители, излъчващи позитивизъм и доброта! Желая им здраве и дано скоро пак дойдат на концерт! Благодаря им за прекрасната вечер!
46
0
 
2
 
! Отговори
Проектант преди 8 години
Бил съм на концерти на Ред Хот Чили Пепърс и Мейдън в зала "Арена Армеец" и смея да твърдя, че тази зала не става за концерти и озвучаване - все едно да се озвучава някакво хале за отглеждане на пилета! Да си играят волейбол и тенис там, защото доколкото знам и за лека атлетика не става! Не знам когато се строи нещо с обществено значение защо се правят такива недомислици и после "Олеле майко, залата е зле"!Ами не става, на третия етаж нямаше дори вода в мъжките тоалетни, за какво си говорим!
45
1
 
9
 
! Отговори
Теодора преди 8 години
Тия, дето плюете тук сте големи ***! Това може би е последното турне на жената, която въпреки всичко се държи съвсем професионално. Хайде накарайте Лили Иванова да спре да пее, щото е дърта, или Малина да спре да върти кючеци по същата причина! Чалгаджийска държава, повръща ми се....!
44
1
 
9
 
! Отговори
дд преди 8 години
Слабо представяне срам нямате ли да ви пикам на парите Жената е болна от рак бе *** неземни,на мен очите ми се напълниха с сълзи като я гледах.Мари е един ангел дълбок поклон само
43
5
 
2
 
! Отговори
doc преди 8 години
Има една категория хора, които щом са дали пари, трябва да разказват колко хубаво е било, за не ги съжаляват околните или пък да не съжаляват сами.
42
15
 
5
 
! Отговори
... преди 8 години
Като ви гледах с какви физиономии влизахте, и с какви излезнахте, и колко ги "похвалихте", се съмнявам да е бил хубав. Както един мой близък приятел, който засякох, се изрази "най-хубавото от целия концерт беше билета"... Чух изключително много негативни коментари от сигурно 70% от хората, които видях да излизат доста преди краят. Много от тях съжалиха, че са си купили изобщо билет. Много слабо представяне, много лошо озвучение, трагедия. Това е, което чух от всеки, с който се заговорих навън.
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Концертът беше белязан от нещо по-силно от хитовете, които със сигурност ще пеят и още поколения. Това е победата над рака. Всъщност концертът беше своеобразен триумф на живота и жаждата за него. Победа на волята. Много отслабнала, видимо уморена, Мари беше на сцената. Тя изкара целия концерт в бял костюм. Вероятно енергичните музиканти около нея, а и самият Пер, подсилваха контраста.
40
0
 
15
 
! Отговори
Меломан преди 8 години
Концертът беше чудесен, благодаря на Роксет за чудесното преживяване! Респект пред силата на духа на Мари, която въпреки, че мина през деветте кръга на Ада, дава всичко от себе си и продължава да ни радва!Някой по-долу се оплака от акустиката - ами много просто, зала Арена Армеец не е концертна зала, бил съм на концерти на Том Джоунс, Ред Хот и Мейдън, на всеки от тези концерти беше така, залата е лошо проектирана!
39
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бях на концерта и си ми хареса... Колкото хора толкова и мнения... Надявам се никой не е очаквал след проблемите които има Мари да прави челни стойки да скача и да се върти през глава... жената я подкрепяха при влизането и при излизането колкото можа направи... Нека този който може да направи повече... Аз се забавлявах истински без да търся кусурите в озвучаването, прекъсванията или пък, че ми взели капачката на водата която си носих отвън а вътре можех да си взема с капачка :)
38
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблемът на много от хората е, че никога не се поставят на мястото на другия, че винаги гледат от тяхната си камбанария и че са готови да "осъдят" някого само защото не е реагирал, мислил или чувствал като тях. Харесвам песните на Роксет, не съм бил на концерта, но от това което видях мога само да им се възхищавам и да се надявам да са живи и здрави. Когато си на върха е лесно, в трудностите обаче си проличава истинската себеотдаденост към това което чувстваш че си призван да правиш. Респект!
37
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Една от най-великите поп групи и истински музиканти със сърце и талант.
36
16
 
11
 
! Отговори
doc преди 8 години
Прекрасни хитове. Не може обаче в такова състояние да се излиза на сцената. Това не е безплатен благотворителен концерт. Голямо натоварване за една болна жена. Проблемът не беше в техниката. Имах усещането, че нарочно прекъсват за да не се провалят тотално. Защо нямаше пролеми при one republic, прекрасни вокали, прекрасно звучене. Комплексарски коментари, че е виновна техниката в залата са абсолютна глупост. Огромен респект към музикантите, но трябва да знаят кога да престанат.
35
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До обективен В България организаторите са "ташунковци". Фен съм на Роксет от 30 години, бях 2011 в София, отидох и на следващия ден в Букурещ - имаше доста сериозна разлика в организациите и то в полза на румънците. Озвучаването в "Арменец" никога не е на ниво - бил съм на Жан Мишел Жар, Сабатон, Мейдън, снощи - нещо не се получава със звука в тая зала.
34
4
 
17
 
! Отговори
... преди 8 години
Нали си водят сами озвучители, бе, ***? Озвучителите им не бяха българи, защо плюете организатора? Проблеми с техниката се случват във всяка държава, много се разглезихте нещо. Само плюнчене и търсене на кусури. Защо нямало видео стени? Ами може би защото Мари не трябва да бъде снимана отблизо (не вижда с едното око). Не бъдете толкова зли, толкова елементарни. Направиха един страхотен концерт, които за пореден път трогна толкова много хора!
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
24,Що пишеш глупости бе? Концерта на Трифонов беше на 25 април и се излъчи точно след един месец по БТВ на 25 май на запис. Не мога да повярвам и че толкова плюсове имаш на поста си и нито един минус .
32
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 32:Айде стига си хейтил бе, жената е преборила рака. Добре, че изобщо не се отказаха от това турне, а имаха (и все още имат правото) да се откажат изцяло. Сития на гладния не вярва. И аз бях там и наистина не беше концерта, които очаквах, но спрямо ситуацията беше напълно приемлив.
31
1
 
2
 
! Отговори
oh преди 8 години
Vinata za zvuka e na roxette be an organizatorite of Bulgaria zashtoto ako razbirahte shtqhte DA znaete Che I oborudvaneto I horata za zvuka sa hora na pevcite chast it anturaja be sluchino pevcite putuvat s po 30-50 choveka antoraj