България се завръща на Евровизия 2016

БНТ с висока оценка за организацията на Детската Евровизия
26 ное 2015 15:06, Красимир Ангелов
9
България се завръща на Евровизия 2016
Швеция спечели последното издание на Евровизия. Снимка: Reuters

След двугодишна пауза България се завръща на песенния конкурс Евровизия 2016, съобщиха от БНТ. Това стана факт, след като националната телевизия потвърди пред Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) присъствие на български участник в 61-то издание на песенния конкурс.

Събитието ще се проведе между 9-и и 14-и май 2016 година в шведската столица Стокхолм. Тогава изпълнители от 43 страни ще се качат на сцената в "Глобен Арена", за да изпеят своите песни пред над 200 милионна телевизионна аудитория.

След двугодишно отсъствие от конкурса, България ще изпрати свой представител. Това ще бъде 10-то участие на страната ни в престижния музикален форум. Предстои БНТ да оповести начина, по който ще бъде избрана българската песен и представителят на страната ни.

Междувременно в официално писмо от централата на EBU, екипът на националната телевизия получи най-високата оценка за организацията и провеждането на Детската Евровизия у нас.

"Не получихме нито един негативен коментар от многото представители, акредитирани от EBU в София", се казва още в писмото и в него се изразява готовност за бъдеща работа по много общи проекти с обществените телевизия в Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЩе участва Азис
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЕвровизияЧе ние сме се представяли достойно - 2007 Елица и Стоян, 2008 в Сърбия с Deep Zone Project... Като музика това са едни от най-новаторските песни, стигали до Евровизия... Просто идваха от нас
6
3
 
8
 
! Отговори
Евровизия преди 8 години
Конкурсът е прекрасен. Детската Евровизия беше организирана превъзходно. Дано най-после да имаме добър изпълнител с хубава песен, с която да стигнем до финал. Почти със сигурност Поли Генова ще ни представя, вярвам че най-после ще се представим достойно.
5
2
 
3
 
! Отговори
Митьо преди 8 години
С Планета пайнер full HD 4k напред
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 3Лошото е, че ако пратим този плазмодий, най-вероятно ще е сред топ 3 :) Пример - Кончита Вурст
3
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абсолютно подкрепям 1. Конкурса е най-добре да бъде закрит! Но тъй като не зависи от нас, най-добре е НЕучастието ни.В краен случай да пратят Джорджано, да видят и останалите що за "народ" сме с такива "звезди".
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да изпратим Луна и Азис, та да не се изложим много :)
1
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отново ще се точат държавни пари. Този конкурс трябва да се закрие.