Ханс Цимер вкара феновете си във филма... наистина

Композиторът изправи на крака зала "Арена Армеец"
Обновена: 20 май 2016 15:46 | 17 май 2016 12:35, Екип на Dnes.bg
1
Ханс Цимер вкара феновете си във филма... наистина
Снимка: Булфото

Филмовият композитор Ханс Цимер изправи на крака няколко хиляди души в зала "Арена Армеец". Музикантът подари 3-часово филмово шоу на своите фенове, а те го наградиха със своите бурни овации.

Ханс Цимер е автор на музиката на едни от най-известните и касови филми. Това са мелодии, които почти всеки може да затананика.

Германецът е написал музиката на над 120 филма. Някои от най-известните от тях са "Гладиатор", "Карибски пирати", "Цар Лъв", "Шифърът на Леонардо", "Черният рицар", "Интерстелар". Той е носител на "Оскар", "Златен глобус", "Грами".

Ханс Цимер бе на сцената в компанията на хор, музикантите от Софийската филхармония и НФХ "Светослав Обретенов", както и на много рок музиканти.

По време на концерта композиторът разказа интересни подробности от работата по филмите, които впоследствие са пожънали такъв успех.

Така той отдаде почит на покойния Хийт Леджър преди да изпълни саундтрака от Батман – "Черният рицар", където актьорът изигра "Жокера". Цимер разказа колко невероятен актьор и човек е бил той и колко е тежка загубата му.

Композиторът сложи края на вечерта с музиката от научнофантастичната лента "Интерстелар" и хилядите хора в залата го изпратиха на крака с бурни овации, въодушевени от невероятното филмово шоу.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: музикафилмиХанс Цимер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
аз преди 7 години
Правете разлика между Интерстелар и Генезис. Финала беше Генезис.