Fun Factory: Нямаме търпение да се срещнем с българската публика!

"Лайв концертите са тези, които изграждат връзката между изпълнителите и техните фенове"
19 май 2016 13:37,
3
Fun Factory: Нямаме търпение да се срещнем с българската публика!
Снимка: "Обичам 90-те"

Fun Factory е германска евроденс група създадена през 1992 г., станала популярна в Европа, САЩ и Канада с хитовете си "Celebration" и "I Wanna Be With U". В състава и влизат: Toni Cottura, Stephan Browarczyk, Balca Tozun, Anthony Freeman. Fun Factory пристигат в България за участието си на "Обичам 90-те", на 11 юни. Концертът ще се състои в Зимния дворец. Останалите звезди, които ще можете да чуете на тазгодишното пето юбилейно издание са La Bouche, C-Block и Culture Beat feat. Tania Evans.

На 11 юни пристигате в София за концерта "Обичам 90-те". Това първата ви визита в България ли е и знаете ли нещо за нашата страна?

Тони Котура: Бил съм няколко пъти в България и пазя страхотни спомени от посещенията си. Очарован съм от гостоприемството на българите и от красивата природа. Най-вече от вашето Черноморие и планини.

Като всеки истински фен на 90-те се радваме, че след 17-годишна пауза бандата е отново заедно и подновявате лайв участията си. Как се решихте, кое ви подтикна отново да се съберете?

Тони Котура: Когато през 1996 г. решихме да прекратим изявите си като група, всеки от нас пое по свой собствен път. Аз лично продължих да се занимавам с нови музикални проекти. В последните години забелязахме, че интересът на публиката към музиката на 90-те се завръща. Тази тенденция е и причината, поради която се събрахме отново. Сега когато подновихме участията, получваме вниманието и подкрепата на нашите фенове, за което много им благодарим. Настоящите ни изяви са и чудесна възможност за нашата оригинална вокалистка, Balca Tozun, да придобие повече опит в лайв изпълненията, тъй като през 90-те тя беше непълнолетна и не можеше да ни придружава на лайв участията.

С какво се занимавахте през тези години. Имахте ли участия в други музикални проекти?

Тони Котура:
Всеки от челеновете на бандата продължи да се занимава с музика. Някои от нас издадоха самостоятелни сингли. Аз създадох и продуцентска компания, благодарение, на която имах възможност да работя с много от изпълнителите, популярни през 90-те. Двамата със Стив помогнахме за създаването на някои от хитовете на The Underdog Project.

Каква е най-съществената разлика в начина, по който пишете текстове днес, и в начина по който създавахте текстове през 90-те?


Тони Котура:
Откривам разликата по-скоро в създаването на мелодиите, а не в писането на текстове. Мелодиите на 90-те бяха като, че ли по-силни, по-приповдигнати и динамични. Сега са по-актуални меланхоличните изпълнения, тип Лана Дел Рей.

Промениха ли се и в каква посока вашите фенове през годините?

Тони Контура: Публиката на нашите концерти се е променила много. През 90-те аудиторията ни беше само от млади хора. Днес по време на лайв изпълненията си виждаме хора на всякакви възрасти, включително и тийнеджъри. Това, разбира се, много ни радва. Считам, че без значение от възрастта или какво налагат съвремните тенденции, всеки може да бъде фен на музиката от 90-те.

Хитовете на Fun Factory бяха популярни в много страни през 90-те. Споделете каква е тайната за създаването на музикален хит, в интернационален мащаб?


Тони Котура:
За да постигнете успех в световен мащаб, на първо място трябва да сте готови много и всеотдайно да работите. Да не позволявате на никой да ви се налага и да избира вместо вас. И разбира се, да не забравяте, че колкото повече любов и отдаденост влагате в работата, толкова по-успешни ще бъдете.

През 90-те, когато бяха най-активните ви години, чувствахте ли се като част от музикално движение?

Тони Котура: Определено, да. Коментира ли сме и с други групи като 2 Unlimited и Snap!, с които се засичаме по участия, че сега си даваме сметка колко много любов и хубави мигове сме дали на хората през 90-те. В настоящите ни участия, когато виждаме реакциите на феновете и любовта, с която ни отвръщат, определно имаме чувството, че обръщайки се към 90-те сме успели да създадем наше си движение.

Всеки от членовете на бандата има прякор. Как си ги избрахте? Има ли история зад тях?

Тони Котура: За Stephan, например, не бих казал, че има точно прякор. Казваме му Special Steve, просто защото не измислихме нищо по-добро. Идеята за моя прякор, Smooth T, дойде от името на една R'n'B банда, която беше популярна преди доста време. Те се казваха Nice and Smooth и на мен много ми допадна да се нарека Smooth. Предполагам, че го избрах, защото именно smooth илюстрира моя характер и реакции. (smooth - гладко, нежно)

Коя мислите е рецептата за успеха на вашата банда. Начинът по който изнасяте шоуто, живия контакт с публиката, или пък има и други елементи?

Тони Котура: Определено прекият контакт с публиката оказва влияние върху успеха на изпълнителите. Това са моментите, в които публиката може да види поведението на групата, да чуе на живо гласовете им, да усети енергията им на сцената и да реагира мигновенно. Гради се връзка между изпълнители и фенове и това безспорно оказва влияние върху успеха и бъдещото развитие на всеки артист.

Вашите изяви винаги са придружени с интересни хореографии. Може ли да очакваме някакви нови елементи в сценичното ви шоу, което предстои да видим на "Обичам 90-те"?


Тони Котура:
За концерта си в София сме подготвили нова хореография. Ще изпълним деветдесетарските си хитове и може би една нова песен. Обещаваме много специално преживяване за всички, които решат да присъстват.

Сигурни сме, че процесът на създаване на песен е сложен и зависи от много неща. Кой за вас е ключовият фактор, който ви служи за създаването на добра песен?


Тони Котура:
Когато в процеса на създаване на песента присъства усещането, че всички елементи на песента си пасват, че вибрациите на песената са позитивни, когато всички от групата заявят, че могат да я почувстват, че усещането е приятно, тогава сме наясно, че сме взели правилните решения и ще създадем нещо наистина добро. Определящо е чувството на всеки един от нас, ако сме на едно мнение и то е положително, то нещата се получават наистина добре.

"Let's Get Crunk" е първият сингъл, който пуснахте на пазара, след като се събрахте отново. Как решихте какво да е парчето, с което да отбележите завръщането на Fun Factory на сцената?


Тони Котура:
При създаването на "Let's Get Crunk" бяхме ръководени от желанието звученето на парчето да не е строго деветдесетарско, искахме като за начало да покажем нещо ново на публиката. Желанието ни беше да покажем, че с таланта и възможностите, които всеки от нас има, може да сме еднакво добри, както в създаването на музика през 90-те, така и в правенето на песни в наши дни. 

Планирате ли друго участие в България или пък европейско турне?


Тони Котура:
Освен участието ни в София на "Обичам 90-те" на 11 юни, предстоят ни и участия в други големи европейски градове. Освен Европа, тази година ще имаме изяви и в Южна Америка, а догодина, надяваме се и в Азия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Обичам 90-теFun Factory
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
5
 
! Отговори
gost8 преди 7 години
Бяхте идоли като бяхме ученици дискотеки се откриваха с техни хитчета евала ако доидат в бг
2
4
 
1
 
! Отговори
Къртко Бейн преди 7 години
Времето не прощава! Fear Factory вече не приличат на себе си.
1
6
 
3
 
! Отговори
бай иван преди 7 години
'бах маа'му ! само наркомани ли идват у тая държава бе?