Милена Славова: Бях пълен идеалист!

Не бих живяла без музика, споделя рок певицата
25 май 2016 15:44, Петя Славова
23
Милена Славова: Бях пълен идеалист!
Снимка: Булфото

Абсурдно е да те намери точният продуцент, докато свириш в някоя дупка и да повярва в таланта ти, да те направи богат. В подобни приказки отдавна не вярва Милена Славова, която на 26 май ще отпразнува 30 години на сцената."Да изкъртим мрака заедно" - такава покана отправи рок кралицата, а на сцената с нея ще се качат обичайните заподозрени нейни рок приятели. Събитието е на 26 май в зала Универсиада, началото е заявено за 20.00 часа, а финалът ще е някъде към полунощ.

30 години си на сцената. Звучи доста сериозно. Как ще запомниш това време?

Най-важният извод е, че не мога да спра да се занимавам с музика. Не мога да се откажа от сцената. Не виждам как бих живяла без нея. Покрай концертите, които ми се случват доста пътувам и виждам колко положително са настроени хората. Енергията, която ми дават, аз им я връщам от сцената. Това не може да се опише.

Кога за първи път се качи на голямата сцена?

През 1985 г. с група Кукери бяхме в бившия СССР на турне, на което те ме взеха. Там ми беше бойното кръщене. Сцените бяха огромни. Най-малката зала, в която свирихме бе за 3500 души. Качих се директно на голямата сцена. Помня, че бе нещо уникално. В интерес на истината  съм мечтала за това, но всичко, което се случи с мен бе чиста случайност. Хареса ме продуцентът на братя Аргирови, докато бях манекенка. Караха ме да се обличам в спортно елегантно облекло и се запознах с него из гримьорните. Именно там той бе чул и как пея, а външният ми вид бе доста ексцентричен и той реши, че ставам за шоубизнеса. Покани ме да запиша демо-записи в националното радио. Доста се изненадах от една от пробите. Като се чух на запис, дори не разбрах, че това е моят глас. Помня, че ме беше страх. Като влязох в професионалното студио, така се притесних, че чак се задушавах. Той видя това и каза, че излиза да пуши, а всъщност бе пуснал запис. Аз не го виждам от другата страна на стъклото и започнах да си пея. Така и по-късно разбрах, че вече са ме записвали. Затова пък никога не съм изпитвала сценична треска. И до ден днешен като се качвам на сцена, си мисля, че отивам на купон с приятели. Не си подготвям речи или други неща.

Пя и на политически сцени, а сега накъде?

Повечето от хората на изкуството сме доста наивни. И аз като тях бях пълен идеалист. Представях си живота в супер розови цветове и това, което ми казваха го приемах за чиста монета. На времето висяхме по площадите, но бяхме откровени и честни. Правихме го от сърце. Впоследствие се видя, че всичко е игра, а ние сме били манипулирани.

Това ли те накара да заминеш от България?

И това. Емигрирала съм няколко пъти, защото се разсърдвам на нещата, случващи се тук. Едно се говори, а друго се прави. Вече бяхме известни, познаваха ни, а нямахме стотинка в джоба си, защото ни крадяха хората, с които работихме. Така заминавах. Вече бях пътувала на турнета из Франция, Италия, но за Лондон заминах специално, защото ми беше мечта да ида в чужда държава и да направя своя група като местна, не на турне. Исках да започна от нулата с техни музиканти, да опитам от техния живот.

Какво помниш от онова време?

Лондон има и хубава, и лоша страна. Свирихме по клубове, но бяхме прекалено доверчиви, а този шоубизнес е измислен там и правилата са такива, каквито ги направят богатите. Да си талантлив и да те открие вълшебния продуцент, докато свириш в някакви дупки, са пълни глупости. Те първо ще направят себе си богати, а чак след това може и да се погрижат за теб, въпреки че използват таланта ти.

Кое днес за теб е "Ала бала", на какво казваш "Хаха" и за какво вече "Немаш нерви"?

"Ала – бала" за мен са онези хора, които днес като се качат веднъж на сцена или ги дадат веднъж по телевизия започват да си мислят, че са големи звезди. Както днес си горе, утре си много долу и те да не забравят, че име и имидж се прави с години. Всичко друго е "Ала-бала". Бих се изсмяла на онези колеги, които репетират пред огледалото вкъщи и искат да се правят на такива каквито не са. Нямам нерви за парашутисти, които ги налагат някакви проекти, обвързват ги с договори, създават им нелепи образи, които всъщност не са техните. Аз съм за истинските неща.

Цялото интервю с Милена Славова, вижте в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
vlady преди 7 години
До Пян ГъСтерилното бездушно префърцунено и маниерно пеене на Баба Лили е абсолютно неподходящо за какъвто и да било рок - там се изисква далеч по-емоционално пеене често с агресия, бунт, болка и т.н.
15
2
 
3
 
! Отговори
е немам нерви преди 7 години
Милена - набедената рок "кралица".
14
5
 
3
 
! Отговори
До 19 преди 7 години
Милена е от златното поколение на България 1966.Христо Стоичков,Любослав Пенев, Краси Бълоков, Слави Трифонов, Росен Рангелов, Милена и мн др
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На колко години е Милена?Най-малко на 52,което означава че ние бъдещите пенсионери помним набора си!Но с нищо стойностно.Е сега музикантите може и от кумова срама да си премълчат,но тези от рода на Кръпки и Репризи,които направиха парички по митинги може би ще я лансират.Но,жива и здрава да е и дано има кой да слуша нейните изпълнения.В крайна сметка това е мерилото за един артист,да има стойностна публика,която да го цени,а не да е повод за пиячка и дрога!Но пък за всеки влак има пътници,нали?
12
4
 
5
 
! Отговори
Носталгичен преди 7 години
Нормално е да има такива коментари. Тези които я помнят от Кравай,Дупката,Лодките и др отдавна са в чужбина София се напълни с мьекащи които не правят разлика от Милена и Галена!
11
6
 
8
 
! Отговори
Дидо преди 7 години
Тази жена никога не е била и няма да бъде "музикант", по-скоро шоумен или нещо подобно, но не и музикант.
10
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Милена!?!Само такава не бях чувал!
9
4
 
11
 
! Отговори
Продуцент-арменец преди 7 години
Тази жена на снимката трябва да отпразнува 30 години от както не е на сцената. Понякога стават грешки и такива като нея макар и само с две песни могат да оцапат сцената завинаги. Пожелавам и здраве и да не спира да наедрява, като я гледам още може......
8
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо против Милена нямам но освен "хитът" Робъъърт....със друго не я помня!
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Милена си я спомням от нейната поява-При едно интервю как са я открили тя отговори:Пеех си в банята,и си суших косата с ръце,ей така-така и ме чуха и ми предложиха да опитам.От тогава версиите и се променяха непрекъснато и да ви кажа има напредък в стила на описание на момента на откриването си.Спомням си колко беше самоуверена и замина при голямата си любов във Великобритания.Спомням си как катастрофира.Спомням си как безславно се върна,безумно наедряла и как отново я лансираха- по СДС митинги
6
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая се прави на певица още от соца. Тогава можеше с малко помощ. Ама си повярва и в чужбина се видя колко е некадърна. Ама понеже не умее нищо, продължава да вряка по сцените - тук минава всичко.
5
4
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
за пьрви пьт я видях и чух на сдс митингите иначе не бях чувала за нея
4
13
 
14
 
! Отговори
Пян Гъ преди 7 години
Да не се лъжем. Милена наистина попява, но не става за голямата музика. Лили Иванова, която принципно не пее рок, е сто пъти по-добра в жанра. Само чуйте кавъра на "Ахат" - "Черна овца". Убийствено изпълнение на Лили. Милена "проби" с пънкарския си стил заради смяната на времената - търсеха се "диваци", "различни" и т.н. Смехотворно е да я сравняваме с Джоун Джет, Лита Форд и пр. Имаме и световни музиканти - Милчо Левиев, Теодоси Спасов, Ибряма, ФСБ и др., но тя не е от тях. Хайде, със здраве!
3
0
 
15
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
Що не са я питали за Робърт, Роообърт?
2
4
 
7
 
! Отговори
1996 преди 7 години
Браво на набора! За времето си Тя и Кале направиха революция в музиката!
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За да пробиеш назапад е нужно да си млад и да имаш голям късмет. Има много кадърни музиканти които разнасят пици