В класиката с Strauss Orchestra Vienna

Виртуозите под диригенството на Питър Гуд идват у нас
2 май 2017 12:07, Петя Славова
1
В класиката с Strauss Orchestra Vienna
Диригентът Питър Гуд. Снимка: АРТ БГ

В класиката ще ни потопи световноизвестният Strauss Orchestra Vienna, който ще изнесе грандиозен концерт в София на 8 декември, в зала 1 на НДК от 20:00.

Познатият и обичан в цял свят оркестър, начело с прочутия диригент Питър Гуд, пристига са гостували в страната ни и през 2012 г.

С безброй блестящи изяви в значими музикални фестивали, сензационни телевизионни концерти, турнета в цяла Европа, Америка и Азия и със своите CD записи, Strauss Orchestra Vienna е международен синоним на автентичната виенска музика с богат репертоар от класиката на династията Щраус и майсторите на виенската оперета.

С професионален състав от изключително опитни музиканти  Strauss Orchestra Vienna поддържа постоянна водещата си позиция с най-високи художествени стандарти пред множество подобни музикални формации.

Питър Гут е международно признат специалист по творчеството на Йохан Щраус и един от най-уважаваните диригенти на класическата музикална сцена, както във Виена, така и в цял свят. Верен на традицията на Йохан Щраус, той дирижира оркестъра и с цигулка в ръка.

От началото на новото хилядолетие,  Strauss Orchestra Vienna изнася всички свои новогодишни концерти в голямата зала на Винер Концертхаус, което бързо се превръща в непоклатима традиция за виенчани.

Богатият избор на любими композиции, разнообразието от форми на класически танци и не на последно място умело подбраните оперетни фрагменти, превръщат програмата на Strauss Orchestra Vienna  в дългоочаквано събитие, привлекателно за всички аудитории и често обогатявано от вокални партии на известни певци.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: концертStrauss Orchestra Vienna
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Критика преди 7 години
Баш пък толкова известен???