Пласидо Доминго напусна операта в Лос Анджелис

Той подаде оставка от директорския пост
3 окт 2019 12:33, Елка Василева
14
Пласидо Доминго напусна операта в Лос Анджелис
Пласидо Доминго. Снимка: архив, Reuters

Оперният певец Пласидо Доминго, обвинен от редица жени в сексуален тормоз и непристойно поведение, обяви, че се оттегля от поста генерален директор на Лосанджелиската опера.

Седемдесет и осем годишният тенор се отказва и от планираните си участия в операта през февруари и март, сред които в постановка на "Роберто Деверьо".

Доминго, цитиран от "Лос Анджелис таймс", казва, че е взел решението да се оттегли от поста с "натежало сърце".

Още по темата

"Скорошните обвинения, отправени срещу мен в пресата, създадоха атмосфера, която пречи на способността ми да служа на тази обичана от мен компания. Въпреки че ще продължа да работя с цел да изчистя името си, реших, че най-доброто за Лосанджелиската опера е да се оттегля от поста генерален директор и от планираните си участия", се посочва в изявлението, направено от Пласидо Доминго.

Оперният певец заема директорския пост от 2003 г. От компанията съобщават, че той е пял на сцената й над 300 пъти в 31 различни роли и го описват като "бележит артист и движеща сила в създаването, развитието и разрастването на Лосанжелиската опера".

От операта не уточняват докъде е стигнало започналото преди повече месец собствено разследване на обвиненията срещу Доминго.

През изминалите седмици няколко жени обвиниха Пласидо Доминго в сексуален тормоз. Много представители на оперното изкуство казаха, че са били свидетели на неговото непристойно поведение. Тенорът отрича обвиненията.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
5
 
! Отговори
Един преди 4 години
Всеки с малко акъл напуска Лос Анджелис. Положението там отива към нова чумнa епидемия.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тука или невежи пишат или незапознати. В оперите са си като едно голямо семейство. Тва са си артисти хора, разкрепостени.
10
1
 
8
 
! Отговори
коментар преди 4 години
Доминго е изкпючителен драматичен тенор и хубав мъж и интересно ми е дали не го обвиняват отхвърлени от него кокони?
9
0
 
7
 
! Отговори
друг емигрант преди 4 години
Испанците са големи поцелуйковци.При всяка среща на познат или при запознанство се прегръщат и целуват.Това за тях е добро възпитание.Кой знае на какви е попадал сеньор -маестро Пласидо Доминго.Я някоя грозна англичанка-студена,като ледник....я някоя глуповата ,,американка",я някоя красавица рускиня с високо мнение за себе си....или японка със смирен поглед...Рискове на професията...
8
0
 
8
 
! Отговори
емигрант преди 4 години
Ами дайте имената на тези пойни оперни птички.Да излязат и да кажат смело. ,,Този ме на.....насила....,без аз да желая" .- Да посочат мястото,хотел,сцената, ресторанта, двореца.....Иначе за мен 50% е истина.....
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната онеправдана жертва на митутките :(
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия певачки, певички, артистки, моделки и кви ли не... айде моля ви се. Тва там си е част от занаята бе, седнали да ми се правят на майки Терези. Предлагат се на всеки от който им зависи роля или изява, после, а не бе той ме налази, мръсен педофил.
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В периода за който го обвиняват за посегателства , той не е бил директор , нищо не е зависело от него ,така че са могли да се защитят , но не са го направили.Сега като са минали много години и са му останали само едни пари го набеждават да го оберат.
4
0
 
17
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Много подло. Разни анонимни доноси тиражирани пред целия свят. И то за неща от сорта на опипване преди 30-40 години.
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега тези, дето го обвиняваха, да седнат и да станат директори.
2
1
 
24
 
! Отговори
БПФ преди 4 години
Що за свят е тоя, в кои най-достойните хора не могат да се защитят от клевети? Още хан Крум е наказвал тежко клеветниците - и с право. Ако подобни обвинения не бъдат наказани или бъдат разобличени, клеветниците трябва да влизат в затвора !!!
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво ли не правят добрите жени за негово Величество човекът.