Шер, Foreigner и Ози Озбърн са вече в Залата на славата на рока

Марая Кери, Лени Кравиц, Шиниъд О'Конър, Шаде и Oasis не попаднаха в списъка
23 апр 2024 19:15, Петър Бойчев
8
Шер, Foreigner и Ози Озбърн са вече в Залата на славата на рока
Снимка БГНЕС

Мери Джей Блайдж, Шер, Foreigner, A Tribe Called Quest, Cool and the Gang и Ози Озбърн бяха въведени в Залата на славата на рокендрола, предаде Асошиейтед прес.

В Залата на славата влизат още американската рок група Dave Matthews Band и певецът и китарист Питър Фремптън. Блус изпълнителите Алексис Корнър, Джон Мейъл и Биг Мама Торнтън получиха наградата за музикално влияние, а покойните Джими Бъфет и Норман Уитфийлд, американската рок група MC5, певицата Дион Уоруик ще получат наградата Musical Excellence Award.

"Рокендролът е постоянно развиваща се "сплав" от звуци, която въздейства върху културата и движи поколенията", каза Джон Сайкс, председател на Фондацията на Залата на славата на рокендрола. "Всяка от тези групи разруши музикалните бариери и повлия на безброй артисти, които последваха стъпките им".

Церемонията по въвеждането ще се проведе на 19 октомври в арена Rocket Mortgage Fieldhouse в Кливланд, Охайо. Тя ще се излъчва на живо по телевизионния канал Disney+ и ще бъде достъпна на платформата Hulu на следващия ден.

Сред музикантите, които бяха номинирани тази година, но не попаднаха в списъка, са Марая Кери, Лени Кравиц, покойната Шиниъд О'Конър, соул-поп певицата Шаде, Oasis, хип-хоп дуото Ерик Би и Раким и рокмузикантите Jane's Addiction.

Звезди като Марк Ронсън, Джак Блек, Слаш, Дейв Грол и Пол Маккартни настояваха британско-американската група Foreigner да влезе в Залата на славата. Ози Озбърн влиза в Залата на славата като солов изпълнител, след като вече е включен в нея заедно с метъл групата Black Sabbath.

Четирима от осемте номинирани - Шер, Foreigner, Питър Фремптън и Cool and the Gang, участват в гласуването за първи път. Шер е единствената изпълнителка, която има песен №1 през последните шест десетилетия. Тя и Мери Джей Блайдж, която е с осем мултиплатинени албума и девет награди "Грами", ще помогнат за увеличаване на броя на жените в Залата, които според критиците са твърде малко.

Изпълнителите трябва да са издали първия си комерсиален запис преди поне 25 години, за да бъдат включени в Залата на славата, припомня БТА. Как да гласуваме За номинираните ще гласуват повече от 1000 артисти и професионалисти от музикалната индустрия.

Феновете могат да гласуват онлайн или лично в Музея на Залата на славата на рокендрола, като петимата най-добри изпълнители, избрани от публиката, ще бъдат включени в бюлетина на феновете, който ще бъде преброен с останалите професионални бюлетини. Миналата година Миси Елиът, Уили Нелсън, Шерил Кроу, Шака Кан, Кейт Буш и покойният Джордж Майкъл бяха сред изпълнителите, въведени в Залата на славата на рокендрола.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от Музика
Ретрото е на мода: Интересът към грамофонните плочи е все по-голям
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 дни
удобно се пропуска че заради woke-тата на дедо ози за малко да му не върже.
7
0
 
7
 
! Отговори
z-rock преди 1 седмица
До Име1: Брат, напразно слушаш рок, щом като Ози ти се вижда бездарник! По-добре се ориентирай към Веско Маринов например!!
6
2
 
0
 
! Отговори
Хип-хоп рок класика преди 1 седмица
В това твърде шантаво време няма нищо чудно да видиш такива стъписващи недоразумения - зала на славата с печените рокаджии Мери Джей Блайдж, Шер и особено онези блудкави симпатяги от Cool and the Gang. Все пак това се понася малко по-добре от миналата година, когато потрошиха ***. Догодина не е зле да помислят за кандидатурите на Бах, Вивалди и Албинони.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ОЗИ бездарник!?Цветеслава Лудата ще те приеме безплатно.
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Явно се шегуват. Мнозинството от изброените нямат абсолютно нищо общо с рок музика.
3
1
 
9
 
! Отговори
11 преди 1 седмица
Къв рок от Шер и Марая Кери, кви пет лева?
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Каква зало на славата като великата рок група URIAH HEEP не е включено там.Това е АБСОЛЮТНО БЕЗОБРАЗИЕ .
1
8
 
4
 
! Отговори
Име преди 1 седмица
Ози е класически бездарник! Слушам и харесвам рок, но това недоразумение не мога да го слушам.