Една от тайните на Владимир Путин: Да не се бъркат спорт и спирт!

Руският президент е известен почитател на физическата активност
30 ное 2017 16:05, Елка Василева
65
Една от тайните на Владимир Путин: Да не се бъркат спорт и спирт!
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че думите "спорт" и "спирт" се различават само по една буква, но "разликата е колосална". Така Путин отговори на въпрос на работник от депото на жп гарата Москва-Киевская, който го попита какво му помага да намира енергия и сили при толкова плътен график.

"Има такава дума "спорт". Да не се бърка със "спирт". Разликата е само една буква, нали виждате? Но всъщност разликата е колосална. Това е една от тайните", каза Путин, цитиран от РИА Новости.

Той подчерта, че работата трябва да носи удовлетворение и полза за другите хора.

"Това подтиква и помага да се работи", допълни руският президент.

През ноември 2015 г. Путин каза, че не се стреми да кара своите подчинени да спортуват, но се старае да ги подтиква те да са в добра физическа форма.

"В тази сфера не може да се изисква, да заставяш някого. Трябва да се насърчават хората да се занимават със спорт и физкултура. И ако се действа по достатъчно деликатен начин, успехът е осигурен", каза Путин.

Също през 2015 г. руските телевизии показаха съвместна тренировка на Путин и премиера Дмитрий Медведев в спортна зала.

Година по-рано прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков призна, че е отказал цигарите под влиянието на Путин.

През това лято пък, припомня rbc.ru, при посещение в десткия лагер "Артек", Путин се срещна с почиващи там деца. След като те му разказаха за своя екскурзия до винзавод, Путин заяви, че пред виното предпочита кефир и сок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
7
 
! Отговори
Жените в Русия преди 6 години
бяха измислили и песен, затова е толкова популярен:'Путин не пьет, не бьет"( Путин не пие, не бие..) Представете си...А мъжете са "съблазнени', че ще видят други страни: Сирия( чели сте за статута на пребиваващите руснаци и семейства( както при нас навремето), сега "пече сделка " с Египет- и там ще заминат руски семейства- военни, специалисти...)
27
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин май е единственият руснак, който не пие. Това донякъде обяснява защо толкоз години им е президент.
26
7
 
11
 
! Отговори
всекидневни смешки преди 6 години
"Има такава дума "спорт". Да не се бърка със "спирт" Не разбрах джуджето на учителка по руски език ли е или спортист..ха.ха
25
10
 
10
 
! Отговори
? преди 6 години
А дали се "гордее' Русия, че рекламира "новия спорт"- БОЙ по СТАДИОНИ"( начело с ТУК, който се изяви и в Пловдив преди дни??? Поне така рекламира "новия спорт" министъра им( поместено в наши медии в превод).На такива руснаци трябва да се забрани да влизат в РБългария, за да не СЪЗДАВАТ НАРОЧНО БЕЗРЕДИЦИ, в изпълнение на хибридни задачи.(ночньие волки-тоже!
24
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледах един хокей с Шеломов, ония играе нападател и защитата на противниковият отбор се страхува да го докосне и тоя вкара гол.
23
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
20, Джон Кенеди само може да лъска обувките на Генерал Шарл дьо Гол, създателя на обединена Европа (като контрапункт на англосаксонския свят). Когато Британия иска да влезе в съюза Шарл дьо Гол им налага вето - колко прав е бил! С британските мишки не трябва да се правят никакви компромиси. Освен това изгонва американските нахалници от Франция. Иначе до ден днешен щяха да бъдат окупирана държава като Германия и Великобритания. Железен е бил този човек. Истински патриот, истински французин.
22
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кремълския психопат се опиянява от проливането на човешка кръв, не от употребата на алкохол.
21
3
 
11
 
! Отговори
И защо Путин? преди 6 години
Всеки НОРМАЛЕН човек знае истините за спорта и живота ВЪОБЩЕ, а не да се приписват на Путин.( разбира се, в цивилизованите държави...)
20
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изключителен политик! Последните 50 години не е имало такъв. Преди него - Джон Кенеди.
19
11
 
13
 
! Отговори
До 16 преди 6 години
Ха Ха Ха В Украйна Запада извърши преврат и докара фашистката хунта на власт след това се случи всичко друго . Ако небеше преврата Крим щеше да е в Украйна само че хората не искаха да живеят с Бандеровци в една държава. И пУтин ще остане в историят че върна Крим там където му е било мястото в Русия
18
10
 
8
 
! Отговори
До 10 преди 6 години
. Кога Волгин е казал че спорта е за ниско интелектулани индивиди... Спората е здраве говорим за любителският а не професионалният ,които е просто е надпревара на фармацията и....Путин демонстрира какво е да се занимаваш любителски със спорт и че той носи здраве
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съвсем друго е танц със саби, из арабската пустиня..............Но танцът с бухалки е нещо много по-яко. ББ го владее до съвършенство.
16
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин... уважаван и хулен, обичан и мразен. Историята ще го съди за събитията в Украйна. Това беше най-голямата му политическа грешка, да се скара с украинците за парче земя и до днес руснаци и украинци да се избиват. Направи мечешка услуга на Запада. Русия никога не е била толкова изолирана, с наложени санкции и хулена от цивилизования свят. По времето на Елцин поне бяха отворени към света и имаше свобода, докато сега Владимир Владимирович създаде олигархична диктатура (путинизъм).
15
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
търкаляне на тикви води ли се за спорт , че в Банкя има много
14
9
 
15
 
! Отговори
М да преди 6 години
Абсолютно перфектен коментар на Путин....... И като личност и като държавник е модел за подражание..... Колкото сравнението с Боко..... Боко е нарцис за който победите в спорта са цела да покаже колко съм пич. Не сравнянвайте Путин с Боко смешно е.
13
2
 
9
 
! Отговори
без зоб не може преди 6 години
Не бъркайте спортуващи за здраве, с професионалисти спортисти, където стимуланти(допинг) има много.
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"... отговори на въпрос на работник от депото на жп гарата Москва-Киевская, който го попита..."... КОЯТО го попита...Някои сме гледали репортаж от срещатаОт английски ли превеждате?!
11
4
 
6
 
! Отговори
Терсенето преди 6 години
Съвсем друго е танц със саби, из арабската пустиня.
10
3
 
3
 
! Отговори
мъка преди 6 години
Волгин: "Спортът е само за хора с нисък интелект, наздраве, Калине, да почерпиш децата в нужда с хонорара от гърба на Григор!"
9
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде сега да видим коментарите на Путинистите,които осмиваха спортната ориентация на ББ .