Кои са ползите от изграждането на втори лифт в Банско

Във всички планини да има възможност за развитие на туризъм
3 яну 2018 14:00, Екип на Bloomberg
50
Кои са ползите от изграждането на втори лифт в Банско
Снимка: Reuters

Икономическите ползи от изграждането на втори лифт в Банско са очевидни. Не само в Пирин, а във всички български планини трябва да има възможност за развитие на ски туризъм, на зимен туризъм, на всякакъв вид туризъм. Това коментира Стоян Панчев от ЕКИП в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

„Всички знаем какви опашки се образуват пред съществуващия лифт в курорта. Няма логика ситуацията да остане такава. Наясно сме, че всеки като потребител, ако трябва да чака много дълги време за една услуга, няма да остане с положителни впечатления и няма да пожелае да се възползва повторно от въпросната услуга“, подчерта гостът в студиото.

Панчев очерта и още една теза в полза на развитието на туризма в региона, минаващо и през изграждането на втори лифт – когато бизнесът, конкретно туристическият такъв, е успешен, той започва да мисли все повече за опазването на природата. А именно красивата природа е основен фактор за привличане на туристи. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
30
 
! Отговори
Елемаг преди 6 години
95% от Черноморието е съсипано.Не виждам в портфейла ползата?Планината е 50/50,нещата клонят в полза на бетона.Там полза и до сега нямам.Тааа, каква е ползата за българина,че пак не разбрах?Смешна и абсурдна статия.По-добре пуснете поредната смеховка ,че "пазара на имотите се е раздвижил"!Там поне е по-весело.Но за планината ми се плаче,как ще я разсипят!!!
4
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ползите от втория лифт са за офшорките в Кипър, от където всички политици директно цоцат дебели пачки. Обикновения банскалия не може да си намери работа в родния град и ходи на гурбет в Гърция да мие чинии
3
18
 
9
 
! Отговори
:):) преди 6 години
стига сте се занимавали със зелената мафия. Алпите и карпатите от преди 50 г са с лифтове влекове писти и нищо и няма на природата, касота е.
2
2
 
25
 
! Отговори
Понти преди 6 години
Ползите са 2:1. Тези банскалии, които не можаха да продадат нивите за хотели сега ще ги продадат.2. Тези хотелиери, които предния път се набълбукаха с ниви за хотели сега ще се отърват. Имотния балон пак ще се надуе, но тоя път по-леко, за кратко и само за балъците.
1
5
 
9
 
! Отговори
Цакат с наркотици преди 6 години
Нагли престъпници на власт ограбващи десетки хиляди милиони от бедния ограбен Български народ/над 6 000 000 нямаме доходи за оцеляване и живот в БЪлгария/ползват пси препрограмирани тн "еколози" за ПИАР пропаганда и отвличане на вниманието на ЕКОЛОЗИТЕ от НАГЛО ПРЕСТЪПНИ ОБЕКТИ вкл Магистрали,сметища,уж"пречиствателни станции".Събират "еколозите" на безплатни семинарчета поят ги с пси активни наркоспец добавки и ги пси активират през лични документи ..