Седем руски самолета унищожени от ислямисти в Сирия

"Комерсант": Ранени са над 10 руски военнослужещи
4 яну 2018 08:24, Елка Василева
128
Седем руски самолета унищожени от ислямисти в Сирия
Снимка: архив, Reuters

Най-малко седем руски самолета са били унищожени от бунтовнически артилерийски обстрел срещу военновъздушната база Хмеймим в Сирия на 31 декември, пише руският вестник "Комерсант", който се позовава на два източника, предаде Ройтерс.

Това е най-тежката загуба на въоръжение за Русия от началото на въздушната й кампания в Сирия през есента на 2015 г.

При нападението на радикални ислямисти има над 10 ранени руски военнослужещи, добавя изданието.

Най-малко четири бомбардировача Су-24, два изтребителя Су-35 и един транспортен самолет Ан-72, както и един склад за муниции са били унищожени при обстрела, пише "Комерсант", цитирайки два "военно-дипломатически" източника.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
8
 
8
 
! Отговори
Владимир Илич Путин преди 6 години
Новината е фейк, аз наредих да я пуснат за да се стресна малко населението и да не се отпуска и отдава на запой.
82
8
 
7
 
! Отговори
Поредната лъжа преди 6 години
Това е очевиден фейк. Но всички платени *** с пеня на устата тръбят. И едни и същи хора пускат едни и същи неща в различни сайтове - копи пейст. Смях
81
7
 
8
 
! Отговори
Тома Неврни преди 6 години
На лъжата краката са къси - но винаги пристига първа!Та къде са доказателствата - да се порадваме или да поскърбим, (който както го чувства)??
80
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самия факт, че нападението е на 31.12 а руснаците едва сега признават с половин уста трябва да ви говори много.
79
7
 
8
 
! Отговори
Fake NEWS преди 6 години
Най - малко 77 самолета са унищожени!От два-три източника го разбрахме!Видяла го е една сляпа баба, която го е обяснила на една няма баба, която го предала на една гуха баба!
78
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До А сега, де 77Ха-ха....че ти на тоя "комерсант"...."източник" ли му викаш?? Той е като краварския снн! Само фейкове, злоба и гадости по собствената си родина! То с такива "другари" и врагове не ти трябват!!
77
7
 
8
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
В същност загиналите са двама, а самолетите са един хеликоптер, паднал по технически причини.. Аман от неназовани източници в жълти издания.. Също така някакси се пропуска това, че тези твърдения се посочват като фейк от тяхното министерство на отбраната.. 10 загинали и 7 самолета трудно може да се прикрият.
76
6
 
8
 
! Отговори
Fake NEWS преди 6 години
:) и къде има поне една снимка?
75
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с тия фейкове бе!!! От вчера чакам кога най-сетне и нашите сми ще "ги напечатат"....е ...стигнаха сега! Ако беше истина, дали смятате, че краварчетата досега нямаше да разпространяват тия фейкове със злорадство!!?? Имало е нападение на 31 декември....е, досега никой нищо не разбра????
74
2
 
6
 
! Отговори
А сега, де преди 6 години
Новина от руски източник може ли да е фалшива?!?
73
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Новината е напълно реална. Има я в сирийските медии от вчера. От днес Русия започва изграждането и на други военни бази в Сирия - 4000 постоянни войници в Тартус.
72
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все едно са унищожили целите наши военновъздушни сили!
71
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 69Ето ти характеристиките на 120мм минохвъргачка мин далечина на стрлбата 500мМакс далечина 7100мС Активни реактивна граната до 15000м в зависимост от гранататаТака една авиобаза има периметър около 10 км - това гарантира че няма да я обстрелват с нормални заряди на минохвъргачи ,ПЗРК малокалибрени зенитни оръдия и дори повечето Птур.Мобилната група не е носила минохвъргачки - тя е насочвала вероятно 2огъня на втора група
70
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фейк новина ,пък от руски вестник ?Не може да бъде !
69
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хихих! Според руснаците новината е фейк ама имало двама убити руски войници при обстрела!???!??!?
68
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Големи загуби търпят руснацитеВчера в безсилна злоба са хвърляли бомби върху невинни хора в Дамаск
67
4
 
7
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До БРЕЙ 57На базата Хмемим реално има бункери и укрития и то импровизирани само за командните пунктове и охраната на периметъра.Няма Укрития за самолетите - седят си на равното поле под открито небеИзобщо не е трудно в този случай да унищожиш самолет - по принцип след като кацне самолета се зарежда с гориво и чак преди полет с боеприпаси Но самолет зареден с гориво си е все пак тлъста пожаро опасна мишена за артилеристите(минохвъргачките)
66
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските самолети са унищожени от мобилна група бунтовници, които са стреляли с минохвъргачки. Такова нещо би могло да стане само при запой на 90% от личния състав на руската база
65
7
 
6
 
! Отговори
Рушкофилче преди 6 години
Фейк новина,(сори че използвам американските думи фейк и сори ама така е по разбираемо)
64
4
 
8
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 56Не се прави на по-глупав от колкото си .120 мм минохвъргачка е с размери 1,5м дължина и 60 кг маса като стреля с 10 кг мини(има по-далекобойни с ракетен ускорител около 15кг)Сега как Умнико със С-400 ракета която тежи около един тон ще стреляш по 10-15 кг боеприпаси? Ти асимилираш ли че бойната част на ракетите С-400 е 50-150кг(зависи от модела на ракетата)?пп Американците се опитаха да създадат подобна система - разход на боеприпаси - невероятно много и скъпо дори и за САЩ