Куршуми по бизнесмена Петър Христов. 4 в гърдите и един в главата!

Криминалистите предполагат, че стрелбата е станала от близък строеж
8 яну 2018 13:15,
217

Полицията прави оглед на мястото на стрелбата. Снимка: Булфото

По бизнесмена Петър Христов е стреляно цели осем пъти, едва пет куршума беше го улучват – 4 в гърдите и един в главата.

Това показват първоначалните огледи на полицията, които се извършват пред офиса на бизнесмена,  който се намира на улица "Ралевица".

Смъртоносната стрелба по Христов е открита малко след 10:00 часа, като най-вероятно е стреляно с пистолет, обясниха пред БНР източници от МВР.

Още по темата

Пряк свидетел на покушението е станал шофьорът на бизнесмена, който е спрял пред офиса и го е чакал, за да го закара на работа.

След като е бил прострелян от неизвестния извършител, Петър Христов е бил качен в джипа от шофьора си, който го е закарал във ВМА, но въпреки усилията на лекарите, бизнесменът е починал.

Част от хората, които живеят или са минавали в района пък са станали почти преки свидетели на стрелбата: "Чух два или три, но помислих, че някакво платно пада отгоре и след това дойде една жена и каза, че минавала тука и покрай нея свистели куршумите".

В момента криминалистите извършват огледи на бивш строеж, който се намира на броени метри от офиса на бизнесмена Петър Христов. Районът е отцепен.

Христов е в Съвета на директорите на холдинг, който обединява дружества от хранително-вкусовата промишленост, инфраструктурата, строителството, туризма, финансови и консултантски компании.

Член е на Съвета на настоятелите на Великотърновския университет и на консултативния съвет към Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Семеен е - има дъщеря и син.

Преди време бизнесменът е бил собственик и на футболен клуб "Локомотив"- Горна Оряховица, както е имал и акции във футболен клуб "Етър"- Велико Търново.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
78
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При Радев е така, свиквайте. Това е част от промяната, убийства, масови разстрели, смаоубийства, обири, грабежи, страхови акции, инфлация, бедност, мизерия, студ, тъмнина, безпътица, беззаконие, пълна анархия!Това е част от Промяната, за която вие гласувахте!На ви *** за президентин, на ви промяна под патронажа на БСП!
11
3
 
67
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Злaтко, две неща: 1. Как така шофьора му го е чакал пред офиса за да го закара на работа?2. Какво означава бивш строеж? Предварително благодаря за уточненията!
10
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
добро утро , добър ден и приятна вечер
9
7
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък имам чувството че след края на нашето Европредседателство, ЕС ще се разпусне
8
5
 
65
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Само да допълним: бил е кандидат-депутат от ГЕРБ, както и приятел на Цецо с особената форма на главата.
7
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Росен Горския от Нови Искър е възкръснал и е извършил и това убийство, въпрос на време е да намерят и другата подготвителна стрелкова площадка.
6
41
 
21
 
! Отговори
Червен бандит преди 6 години
При Станишев за два мандата имаше 150 убити и то показно, така че два ли ще подобрите този рекорд, но виждам пък, че се стараете.
5
6
 
32
 
! Отговори
да попитам само преди 6 години
А с малокалибрено оръжие ли е стреляно по него?
4
4
 
43
 
! Отговори
ганьо преди 6 години
ей, нещо взе много да зачестява
3
48
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми, кво ни интересува нас нормалните хора, че вие комунистите за да провалите европредседателството се самоизбивате?
2
5
 
92
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много добре започваме Европредседателството.Дотук актива е 6 убити, 1 бизнесмен и един самоубил се.Ще ги шашнем 6 месеца.
1
7
 
85
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе какво ни интересува някакъв разстрел. Пишете за чиновниците от Европа. Как са? Доволни ли са, че се движат по затворени улици само за тях? Как е краля слънце, ще им организира ли мачле или партия белот. Това са важни неща, не някакъв разстрел в София.