Москва: ЦРУ лъже, Русия не се меси в изборите!

Обвиненията са безпочвени, заяви говорителят на руското МВнР
8 яну 2018 22:30, Елка Василева
140
Москва: ЦРУ лъже, Русия не се меси в изборите!
Мария Захарова. Снимка: архив, Reuters

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова обвини днес директора на ЦРУ Майк Помпео, че е излъгал, като е казал в телевизионно интервю, че Русия от десетилетия се е намесвала в избори в САЩ , предаде ДПА.

"Най-силното доказателство, че това е чиста лъжа, е това, че през всички тези десетилетия американските специални служби и официални лица нито веднъж не са направили подобно твърдение, нито са поставили подобни въпроси пред Русия", написа Захарова във Facebook.

Още по темата

"Нямаше нито една история за това... докато американската избирателна система не направи Тръмп президент. Именно тогава започна всичко това, безпочвените обвинения, търсенето на външен враг, оплакването от "ръката на Кремъл", каза тя.

В интервю за телевизия Си Би Ес Помпео отговори утвърдително на въпрос дали руснаците са се опитвали да подкопаят президентските избори в САЩ през 2016 г. "Да. Така е от десетилетия", каза той. "Имаме много врагове, които искат да подкопаят западната демокрация", заяви директорът на ЦРУ. "Ние имаме важна функция като част от американския екип за национална сигурност да пазим американските избори безопасни, сигурни и демократични", каза той. "Усилено работим в тази насока. Така че ще работим срещу руснаците или който и да е друг, който заплашва това", заяви Помпео.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Либералите са повредени и параноични. Няма как Русия да влияе на страна със 15 тайни служби. Страна, която е суперсила. Това е лов на вещици. Левите в САЩ преминаха границата и се опитват да унищожат републиканската партия, като я искарат предателска.А републиканците са десните консерватори в САЩ, това е партията на Рейгън и Линкълн. А партията на черните, левите, триполовите, дегенератите е партиятя на Хилъри, Обама, Опипвача Клинтън и Джими Картър (най-слабия президент).
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Василев, то и ти си без гуй, ама те пускат да пишеш тук.
6
0
 
0
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
Така си и знаех.
5
5
 
7
 
! Отговори
Русия до гроб !!! преди 6 години
Тая мацка ще стане велика, като Екатерина Велика ! Помнете ми думатите !
4
1
 
7
 
! Отговори
гого преди 6 години
василевкат искаш ц и ц и ходи в краварника да мачкаш
3
15
 
6
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Тая пикла без цици, кой я пусна от землянката???Гледа като облъчена със сто ренгена, все едно са я пуснали да бере гъби в Чернобил и да пие бояршник!!!Агент Кейти Мейджър!ЦРУ!!!
2
5
 
9
 
! Отговори
PLAMEN преди 6 години
ТОЯ ВАМПИР ОЩЕ ОДИ ИЗ СЕЛОТО.
1
3
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Да бе, да...