Жена се върза на "ало" апаши. Засрами се, не се прибра!

Близки обявиха и после издириха 79-годишната баба
2 мар 2018 16:30, Петя Славова
18
Жена се върза на "ало" апаши. Засрами се, не се прибра!
Снимка: архив, Булфото

Жена от Хасково на 79-годишна възраст е станала жертва на телефонни измамници, а след това е била обявена за издирване, след като не се е прибрала в къщи, съобщиха от МВР - Хасково.

Жителката на града била заблудена по схемата "съдействие на полицията". Тя получила обаждане от мним служител на реда и последвала инструкциите му за "залавяне на престъпници". Изтеглила наличните си 10 000 лева, 1000 долара и заедно със златните си накити оставила всичко на стълбички на улица "Аида", пише БТА.

След известно време обаче усетила, че е въвлечена в престъпна схема и от срам отказала да се прибере. След продължителното й отсътвие от дома, синът й подал сигнал за изчезването.

На крак е бил вдигнат състава на РПУ - Хасково, уточняват от полицията. След часове издирване, около 23 часа снощи жената е била открита от полицаите и върната при семейството си.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Ddd преди 6 години
БСП трябва спешно да повдигне въпроса в парламента, все пак 99 процента от пострадалите са от техния електорат.
13
1
 
5
 
! Отговори
възмутен преди 6 години
Е това вече е терор! НА кой е изгодно да съществуват тези ало измами? Само не ми казвайте как не може да бъдат хванати!
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Таман комшията отгоре се прави на умен като вас и пуска музика, за да ме забавлява с колибарския си вкус. Ще му викна полиция, за да видя дали ще си свърши работата, за заплатата, която й осигурявам с данъците си!Ба си *** колибари!
11
0
 
0
 
! Отговори
до 11 преди 6 години
Благодаря, подобно!
10
0
 
8
 
! Отговори
до хммм преди 6 години
Каквито и трикове да имат, крайно време е възрастните хора да си набият в главите, че пари за лекари, подкупи и полицаи не се хвърлят през балкона и не се оставят до кофата с ***. Да не говорим пък, че на мен ми е наистина непонятна тая готовност да сътрудничат на полицията, включително и със собствени средства.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се чуди човек откъде един *** престъпник разполага с лични данни. Едно време ги събираше всяка кабеларка, ама не са тия времената!
8
0
 
3
 
! Отговори
хммм преди 6 години
Правите се все на много отворени какви тъпaци имало по света и остроумните ви коментари ви карат да се чувствате по-умни от останалите. "Обаждането от роднина" се извършва чрез сложен апарат който на 100% възпроизвежда гласа на пострадалия който намеква и факти от предишни разговори. Телефона на жертвата е блокиран откъм входящи и изходящи позвънявания за момента. "Полицая" обикновена разполага с лични данни, има 1000 трика за които не се пише по медиите, да минава винаги номера.
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аман от ***. Вече съм дедо и не ми се бяга, ама и не ща да става така тук. Толкова ли ни е кьопава полицията и проКУРатурата, та не може някакви среднограмотни ...... да хване! Ба си на кой плащаме заплатите! И на техните избиретели, дето ни крадат, за да "им ядат децата"!!! Те това не е живот!
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имате ли идея къде в България не се подвизават измамници? Да взема да ида там. Надявам се не е "на мaйнaтa си"
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И на мен ми се обаждаха, ама като разбра, че искам майка му да ми иска парите и ми затвори телефона. ...
4
0
 
8
 
! Отговори
ЦК на Либерастите преди 6 години
До АнонименДържавата има необходимата техника и човешки ресурс да излови измамниците за един ден, ама няма политическа воля за това!
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма как да се бориш с такова нещо, поради това че операторите подкрепят измамниците ,това за тях е бизнес.Импулните услуги ако не усетиш че са ти включили неправилната опция по подразбиране, понеже това е огромен бизнес няма как да се обявят че ще помагат на полицията,защото около дребните телефонни измами могат да изгорят и с бизнеса за милионни, т.е. нямат интерес да се справят с това.Губят много пари.Никой не си прецаква бизнес нишата.В друга държава не върви това-
2
0
 
15
 
! Отговори
Дедо Мъди преди 6 години
Със съдействието на полицията и здравната система апашите получават телефоните на дементните старци! Да бъдат измамени е лесно като детска игра!
1
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горката жена... Няма справедливост на този свят, пък в България хич.