Кремъл: Новите ни оръжия не нарушават ядрения паритет в света!

Москва няма да се включва в никаква надпревара във въоръжаването
2 мар 2018 21:28, Елка Василева
349
Кремъл: Новите ни оръжия не нарушават ядрения паритет в света!
Снимка: БТА

Кремъл категорично отхвърля обвиненията, че Русия нарушава международното право в сферата на стратегическата стабилност, предаде ТАСС.

"Категорично отхвърляме всякакви обвинения, че Руската федерация нарушава някакви положения и членове от международното право за контрола по разоръжаването. Русия е спазвала, спазва и ще спазва занапред всичките си международни ангажименти", заяви пред журналисти Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент.

Фактът, че Русия разработва нови оръжия, не нарушава ядрения паритет в света - "другата страна също има оръжия, от които не може да се защити Русия, тъкмо тук е паритетът. Точно това гарантира, че оръжията няма да се използват", каза Песков, след като журналист заяви, че Русия се сдобива с оръжия, от които другата страна няма защита.

Още по темата

"Русия пък не развива оръжейни системи, които да неутрализират стратегическите сили на противника, и е много важно да се разбере това", добави говорителят на Кремъл.

Видеата, използвани от президента Владимир Путин при представянето на новите руски оръжия по време на вчерашното му обръщение към парламента на Русия, нямат отношение към конкретни държави, увери той.

"Не видях карта на Флорида" там, каза Песков. "Не виждам основания да се говори, че там са използвани някакви щати на САЩ", допълни той. Според него клиповете са създадени чрез компютърна графика, без да се използват никакви карти.

Обръщението на Путин няма милитаристичен характер и не бива да бъде смятано за начало на оръжейна надпревара. "Русия не смята да се включва в никаква надпревара във въоръжаването", заяви говорителят на Кремъл.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
"международното право в сферата на стратегическата стабилнос"Такова нещо не съществува!
12
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МНОГО ХУБАВИ ОРЪЖИЯ ИМАТ, НАПРАВО ЧУДЕСНИ. А СЕГА АКО МОГАТ ДА НАПРАВЯТ И ЕДИН НОРМАЛЕНХЛАДИЛНИК И АВТОМОБИЛ...
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ко речи?
10
4
 
8
 
! Отговори
свинаря преди 6 години
Оръжейните корпорации смучат кръвчицата на обикновения човечец,а той вика като на футболен мач за американците или руснаците. Глупави хора!
9
18
 
4
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
Северните азиати не разработват оръжия, а устройства за масов тероризъм.В последните им разработки няма точност,няма избирателност, при конструирането се набляга на масовостта на човешките жертви.
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се обяснявайте, защото американците ще го приемат за слабост.
7
17
 
6
 
! Отговори
пехотинец преди 6 години
Сменяне на веригите на допотопен т34 се брои за Армата! Боядисване на ръждясалите ракети в зелено с блажна боя означава нови ракети в извратеното съзнание на диктатора. Какви оръжия от държава в технически банкрут!
6
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ Е ПРИЯТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ! САЩ ПОМАГА НА БЪЛГАРИЯ! САЩ ПРАВИ ДОБРО НА БЪЛГАРИЯ!
5
3
 
22
 
! Отговори
погр ебален агент преди 6 години
Клоуните от ЦРУ, най-богато финансираната циркаджийска организация, отново проспаха ракетната система "Сармат", хиперзвуковата ракета "Авангард", системата "Кинжал", ракетната система с ядрен двигател и безпилотните ядрени подводници. След като проспаха Крим, руските бази в Сирия и крилатата ракета "Калибър"!
4
5
 
28
 
! Отговори
да живее Путин преди 6 години
Путин,е пичага
3
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименСАЩ СПАСИ 3 МИЛИОНА БЪЛГАРИ
2
25
 
5
 
! Отговори
Бай Оня преди 6 години
Само да не запалят света руснаците, както запалиха св. война и подгряха -та! Иначе все се правят на жертви, невинни и миролюбиви!?
1
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слава на Путин .. Защото той ще унищожи окупатора САЩ.. САЩ уби 3 милиона българи..