"Прометей" брани руското небе! 600 км, бори 20 цели – едновременно

Зенитните системи ще пазят от въздушни, в бъдеще и от космически удари
9 мар 2018 09:15,
380
"Прометей" брани руското небе! 600 км, бори 20 цели – едновременно
Снимка: Политикус

Руските зенитни системи последен модел С-500 "Прометей" или "Триумфатор-М" се произвеждат вече серийно в новопостроените заводи на военнопромишления концерн "Алмаз-Антей" в градовете Киров и Нижни Новгород, информира в. "Известия", като се позовава на вицепремиера Дмитрий Рогозин.

Издание изтъква "доста високите характеристики" на новия комплекс - обсег до 600 км, възможност за сваляне на балистични ракети със среден обсег и бойни глави на междуконтинентални ракети във финалната фаза от полета им.

С-500 могат да обстрелват едновременно до 20 цели и да се интегрират с други подобни системи руско производство.

Това осигурява формирането на райони с концентрирана противовъздушна и противоракетна отбрана (ПВО и ПРО), чието "разбиване" изисква твърде големи усилия и крие риск от сериозни загуби за противника при липса на гаранции за успех, се казва в статията.

Големите възможности на С-500, надминаващи на моменти качествата на американските системи THAAD и "Иджис ашор" (Aegis Ashore), карат мнозина експерти да се питат може ли да бъде създадена руска национална система за ПРО.

Целта на новия комплекс обаче е друга. С оглед географското положение на Русия създаването на сигурна ПРО за цялата територия на страната е невъзможно и безсмислено. Затова пък С-500 ще осигури прикриването на цели райони от въздушни, в бъдеще и от космически удари. Така ще бъдат защитени от внезапни атаки критично важни инфраструктурни и военни обекти - позиции на ракетните войски, промишлени зони, флотски бази и др., пояснява изданието.

"Днес никой не може да постигне военно превъзходство във въздуха над САЩ" - това обяснява "много сериозното отношение" към ПВО, посочва всекидневникът и уточнява, че първите дивизиони С-500 ще пазят въздушното пространство над Москва.

Произвежданите в Русия средства за ПВО осигуряват на страната стабилен доход от износ на оръжия и появата на С-500 най-вероятно ще засили интереса към руските предложения на този пазар. Тези системи впрочем няма да са евтини, предупреждава "Известия".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


380
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
12
 
! Отговори
лошо преди 6 години
Арабската информационна агенция САНА,съобщи че терористите подкрепяни от САЩ са нападнали колона мирни жители и журналисти бягащи от източна Гута и *** жертви и и ранени включително и един журналист.Но странно защо при нас нищо не се пише за събитията там.
18
1
 
21
 
! Отговори
sport преди 6 години
До кокоТова по-скоро е ПРО комплекс. Моли се никога да не се налага да го ползват, защото ако има изстреляни ракети към Москва, това означава ядрен апокалипсис.
17
1
 
9
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Руски попПоредния Опорно ТочковПопе намери ми ЗРК производство на коя да е страна, дори и да е само на хартия като идеен проект, който може да прехване нисколетяща цел тип крилата ракета на разстояние по-голямо от 35-40км Ако ще да може и да свали спътник на няколко хиляди км от позицията на ЗРК
16
9
 
2
 
! Отговори
До 9 преди 6 години
Хаха спокойно бе супер са мужиците не се пали така, пийни една водка, целуни портрета на Путин
15
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1999 г., Югославия, С 125, по натовските таблици май е СА - 10 случйно свали един Стелт!
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не са свалили защото САЩ и Русия водят прокси война т.е. използват маши . САЩ да пробват да бомбардират руската военна база в Сирия да видим кой кого.
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Боби 10 Не им обяснявай понятие си нямат драскат си колкото да им мине времето.
12
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До кокоПишеш глуп0тевини. Преди месец сирийците с модернизирани С-200 свалиха юдейски Ф-35. Израел официално призна загубата.
11
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
2 има предвид прехвалените ,,С'' - та - С - 300, С - 400 и това нещо сега! Иначе старите С - та само във Виетнам са свалили 4000 самолета.Включително приятелят на България Джон Макейн !
10
0
 
29
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До кокоКоко Изказа СЕ АБСОЛЮТНО НЕПОДГОТВЕНС-75 изнесе Виетнамската войнаС-75,С-125 и досега ограничено се ползват в близкия изток като Евреите имат доста неприятни спомени от тези комплексиС-200 свали наскоро Ф-16 на евреите освен това се ползваше ограничено в други конфликтиНо всички тези комплекси са 1 и 2 поколение създадени да се борят със стратегически ядрени бомбериС-300, С-400, С-350, С-500 вече са различно поколениеСАЩ имат закупен С-300 и до сега се страхуват от него
9
1
 
23
 
! Отговори
n преди 6 години
До Анонимен: Чудя се защо най бедните е Евриопа все това питат кога руснаците ще спрат да бедстват. Това първо не е вярно, второ ти си бедстващия и лошо ако него знаеш а си просто *** който винаги гледа да злепостави другия за да се чуства значим и голям Това е такива като теб са просто тъпигьози.
8
19
 
7
 
! Отговори
Руски поп преди 6 години
Ама тези ракети, създадени ли са сферични планети, щото както разбрахме от един руски генерал на C-400 им пречело това че земята е кръгла. Иначе на плоски планети били супер.
7
18
 
2
 
! Отговори
До 3 преди 6 години
Ние поне не се напъваме с ракети и не сме толкова зле като мужика
6
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма лошо който е въоръжен не ходят да го бият и обират иначе статията звучи малко като реклама на оръжие.
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Географското положение на Русия е ясно. Слънцето над територията и никога не залязва. 11 часови пояса.
4
25
 
8
 
! Отговори
Дракона преди 6 години
На гол тумбак чифте ракети :)
3
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1Ние понеже сме много добре в ЕСсср мисли руснаците.
2
31
 
6
 
! Отговори
коко преди 6 години
Всичките "С"-та до сега не са свалили НИТО ЕДИН самолет!
1
34
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малер супер, сега остава да измислят как мужиците да не мизерстват