Москва отговаря на Мей: Безпрецедентна провокация!

Мерките, приети от Лондон са неприемливи, отсякоха в Русия
14 мар 2018 21:00,
113
Москва отговаря на Мей: Безпрецедентна провокация!
Снимка: архив Reuters

Русия оценява заявленията на британския премиер Тереза Мей по случая около отравянето на бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал като безпрецедентно груба провокация, която подрива основите на междудържавния диалог. Това се казва в разпространено в сряда заявление на Министерството на външните работи на Русия, предава ТАСС.

"Оценяваме заявлението на министър-председателя на Великобритания Тереза Мей в парламента на 14 март относно мерките за "наказване" на Русия под фалшивия предлог за участие в отравянето на Сергей Скрипал и неговата дъщеря като безпрецедентно груба провокация, която подрива основите на нормалния междудържавен диалог между нашите страни", подчертаха от руското външно ведомство, пише "Фокус".

Още по темата

От там добавиха още, че смята за неприемливи враждебните мерки на Лондон, включително изгонването на 23 руски дипломати.

"Смятаме за категорично неприемлив и недостоен факта, че правителството на Великобритания в своите неблаговидни политически цели отиде към по-нататъшно сериозно изостряне на отношенията, обявявайки редица враждебни мерки, включително изгонване от страната на 23 руски дипломати", подчертаха от руското министерство.

В заявлението се отбелязва, че правителството на Великобритания е направило избор да се конфронтира с Русия, отказвайки се от разследване и задействане на установените международни формати по делото на бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал.

"Вместо да завърши собственото си разследване и да задейства установените международни формати и инструменти, включително в рамките на Организацията за забрана на химическото оръжие, за което ние бяхме готови, британското правителство направи избор да се конфронтира с Русия", се казва в заявлението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
6
 
15
 
! Отговори
25 преди 6 години
19И ти лажеш като Мей .имаха проблем с един стадион и го решиха ,допинг ,навярно не си *** за да не знаеш ,че всички спортсмени днешни взимат допинг ....а останалото от теб русофобска проза по свирката на Сорес .
26
7
 
21
 
! Отговори
паметлив преди 6 години
Ох, какви човеколюбци са наглосаксонците. Не убиват , не тровят. Само Фидел Кастро колко пъти се опитваха да отровят.
25
4
 
10
 
! Отговори
Ужас !!! преди 6 години
Сега могат да им спрат световното по футбол в Росия...
24
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След разпадането на Ислямска държава Русия остана едноличен международен терорист, който използва оръжия за масово поразяване.
23
22
 
7
 
! Отговори
до патриот преди 6 години
САЩ и България са съюзници в НАТО.България не е водила война със САЩ нито е била нападана от САЩ.Американските бази са на нАшите мощни съюзници,най мощните в света,за да ни пазят от Русия,която както видяхме в Украйна,обича да избива християни и славянските си братя.
22
5
 
22
 
! Отговори
А+ преди 6 години
Тази не се направи и усилия да покаже и еди фалшив листа ,как направи един джинтелмен от САЩ в ООН като показа някакъв пакет с бял прах (брашно) и след това нападнаха Ирак и убиха Садам .а сег всички рИвет че е им писнало от бежанци.Тия ни считат задебили и лажат много . На въпрос от лейбериската партия на един джентелмен ,то Мей и нейната партия орева парламента и не му даде думата ,той стана напусна залата -навярно агент на Путин ,а американофилчета ?
21
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега момента да се замажат резилите в английския футбол на световно ниво и да си останат същата локална перачница на пари от световни демокрации. Това ще бъде истинска национална политика към британския спорт и големи бюджетни икономии....
20
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Spiro Агню 12Прав си......къде къде по-професионалисти са новите избрани в краварските служби, помпео и някаква си хаспел! И ако помпео е пак що годе по-приемлив, то тази хаспел си е била истинско и.з.ч.ад.и.е! Началник на секретен затвор в Тайланд, където са използвани изтезания и поговарят, че даже и тя е участвала.......Въобще "мила бабка"!!!! Имало даже запитване за задържането и в еуропката! ГОСПОДИ, НАКЪДЕ ЛИ ВЪРВИ СВЕТА????
19
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Докога ?Големите наказания тепърва предстоят;)Жокер:SWIFT
18
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе тръгнало на съкатлък за световното, те и руснаците изостават много със строителството, сега и тоя скандал, отделно ддопинга, на изместване вървят нещата
17
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Битанците са във шок и ужас, Путин скоро ще им резне кабела за интернета, който плува под Ла Манша със една подводница. И британците няма да могат да видят как целия свят ги осмива във сурат тефтера, че нямат интернет.
16
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 11Заети са избиват своите. Като Немцов.
15
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТHE ПатриотВагнер хочешь послушать?
14
10
 
22
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
от поведението на запада разбитрам че е избрал да си отидев от тоя свят ,чрез самоубиство с Русия!Ама кофтито е че и нас може да повлекат имаме окупаторски краварски бази!Натовските предатели ни направиха легитимна цел!
13
8
 
15
 
! Отговори
Докога ? преди 6 години
Пак наказаха Путинова Русия...Докога ?
12
9
 
27
 
! Отговори
Spiro Агню преди 6 години
Няма по-голями аматьори от саксонците .
11
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поне в Русия ни кой не избива западни шпиони, колкото и "мракобесна" държава да са. Иначе английската политика "някой ми се е из'рал в гащите" е световно известна. Интересно, че не се дървят на Китай, защото като им секне кранчето за евтини стоки и ще си продават само английското къри, направено от ангглийски готвачи и няма кой да им прави снимки на английските музеи пълни с "английски" чудеса.
10
36
 
10
 
! Отговори
пехотинец преди 6 години
Целия свободен свят трябва незабавно да замрази всякакви контакти с безпрецедентният по своята жестокост, брутален и античовешки режим на главатаря Путин. Всички държави по света ще се обединят срещу сатаната в Кремъл защото от това зависи бъдещето на човечеството!
9
27
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така се реагира на руската наглост, а не като нашио резидент, само мига на парцали пред оня поп, кат' новобранец пред старшинка
8
8
 
30
 
! Отговори
талибан преди 6 години
Тереза Мей е виновна за сигурността на руските граждани намиращи се на територията на смрадливият и пропит със мъгла и лошо време остров. Лондон столица на тероризма, бандитизма, международните скандали, лихвари, бежанци, жрици, наркопласьори капиталисти, анархисти, роялисти и обикновенни хора имали нещастието да се нарекат потомствени британци.