Западът се обедини и e единен след случая Скрипал

Иска да действа твърдо и решително към Русия, коментира анализатор
Обновена: 28 мар 2018 06:38 | 27 мар 2018 22:44,
201

За първи път след края на Студената война се стига до такова голямо разделение между Запада и Русия. Западът се обедини за пръв път от доста години насам и застана единен - това е основното послание след "Скрипал".

Така политическият анализатор Даниел Стойков коментира в студиото на "Денят ON AIR" скандала, който се разрази след отравянето на бившия руски агент Сергей Скрипал и дъщеря му.

Според него случаят "Скрипал" е част от поредицата конфронтации, които стават в последните 4 години, между Запада и Русия.

"Всичко започна с нахлуването на Русия в Крим през 2014 г. Важно е да се отбележи, че през тези 4 години страните от ЕС нямаха обща позиция срещу действията на руснаците. Западът действаше нерешително, имаше и много вътрешни проблеми", уточни още анализаторът.

По думите му санкциите, които бяха наложени на Русия от страна на ЕС и САЩ, не бяха толкова твърди и решителни, но сега положението е съвсем различно.

"Виждаме желание от страна на страните от ЕС да действат по-твърдо и решително към Русия. Вече близо 20 страни изгониха руски дипломати - независимо от липсата на ясни доказателства", допълни още той пред Bulgaria ON AIR.

Стойков е категоричен, че Русия не е спечелила нищо от убийството на Скрипал, а точно обратното.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"господин" "свободният" е турски платен сив вълк. Това, което върши е пропаганда в полза на турция, с цел да навреди на България.
69
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Путин му е нужна война.
68
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сдобил си се ти, 'щото си ходил на "екскурзия". Такива като тебе лаят против българите и руснаците. Дрънкай си лакърдиите у вас, в анадола.
67
24
 
7
 
! Отговори
Свободният преди 6 години
68 Кой те излъга точно пък за тях. Наистина сте непоправими ***. Русия е агресор дори в уж братска слявянска православна страна те търсят под вола теле
66
5
 
26
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Единството е хубаво нещо,ама не и когато заради него се прецакват невинни!Пределно ясно е,че войната е жизнено необходима за САЩ и Великобритания.Още няколко държави са готови да умрат,но да навредят на Русия.Обаче останалите?Готови ли са да бъдат изпепелени заради американския интерес?Щото както вървят нещата и дотам ще се стигне....
65
14
 
5
 
! Отговори
Свободният преди 6 години
66 По това време по голямата част от населението на СССР не е имало паспорти и имаше ЗАТВОРЕНИ ГРАДОВЕ а тук в НРБ до 1989 нямахме задгранични паспорти и покрай турците взехме че сдобихме
64
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам кой к'во е търгувал, само помня, че до 1977-78 г. в ю ес ей имаше тоалетни, училища и други за "цветни" и бели, в резултат на Великата Демокрация, сполетяла ги 200 г. по-рано. Не на мен тия, бате.
63
18
 
6
 
! Отговори
Свободният преди 6 години
74 По това време руските селяни също се търгуваха като роби и то от руснаци
62
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 54 Остави ги нека се радват,че Китай /времено/ще сложи ръка на Сибир/по време на вътршни размирици в Русия/!С подкрепата си за Китай ,Запада ще си изкопае гроба,защото след това ги чака дълга изтощителнавойна с китайците,при която Русия ще пасува до подходящия момент ,в които да удари и двете воюващи!И ще завладее много повече от Сибир,Всичко това е предсказано отдавна!
61
4
 
32
 
! Отговори
Ммммммммм? преди 6 години
Много стриктна стана господЖа премиерката с "морала", особено, когато е за чужда сметка...Нещо няма ли да кажат за "морала" когато вършееха колонии и търгуваха с роби няколкостотин години?
60
15
 
6
 
! Отговори
Свободният преди 6 години
До *** твърдещи че в Украйна е било имало преврат първо да се образоват що е то преврат после да си зададат въпроса добре де щом не е разпуснат Парламента не е суспендирана конституцията и армията си е по поделенията що е тогава
59
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отношението на запада към Русия е като към Господ - няма нужда от доказателства, че съществува и че прави разни неща специално за тях.
58
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е нужно да си русофил или русофоб за да може да видиш кога те лъжат или дали цвета е черен или бял. Само отявлен *** може да прави преценки за нещата с квалификации за русофилия или фобия.
57
5
 
33
 
! Отговори
До 58 преди 6 години
Отритнат от целия свят .... Брей.Индия, Бразилия, Аржентина, абе кажи го цяла латинска америка и половин Азия правят бизнес с Русия на взаимноизгодни начала и въобще не им пука за амбициите на "Запада" да изолира Путин
56
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как така все ги тровят в UK. Руските агенти и прочие бягат в кралството или канада. Това, което се случва с този т.н. скандал е по-плоско и е чудно, че някой се връзва на британските служби. Явно европеиците са тотално изпростели.
55
3
 
18
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
Китай да направи какво? Ти нещо май си прекалил с гъбите :)Китайците са превзели целия свят чрез производство.. За какво им е да дават жертви? Боже колко *** народ тука.. Айде чао!
54
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Свободния" По писанията ти личи, че си неграмотен /правописни грешки/, не само неук. За не възпитанието ти да не говорим. Прав е човека. Това е историята и няма никакво значение дали приемаш фактите или не....Сигурен съм, че не знаеш ти самият колко грешки си допуснал.
53
24
 
6
 
! Отговори
До 46 преди 6 години
Каква игра разказва джуджето и на кого ?Освен на руския народ на никой друг.Ходи като цветарка да си продава газта и нефта...и освен няколко продажници като нас...никой друг не иска да се занимава с него.Отритнат от целия свят.
52
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може да е Русия, а може да не е - кой да ти каже? Доказателства засега никакви! Русия има достатъчно мотивирани врагове, които да инсценират участието й.
51
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Свободния" По писанията ти личи, че си неграмотен /правописни грешки/, не само неук. За не възпитанието ти да не говорим. Прав е човека. Това е историята и няма никакво значение дали приемаш фактите или не.