Пентагонът: Ударът в Сирия не е опит за свалянето на Асад

Руските ПВО в района на атаката не са били активирани
14 апр 2018 18:15,
81
Пентагонът: Ударът в Сирия не е опит за свалянето на Асад
Снимка: Reuters

Операцията в Сирия не представлява промяна в американската политика, нито опит за сваляне на режима на президента Башар ал Асад.

Това обяви говорителката на на Пентагона Дейна Уайт.  Тя съобщи, че че трите западни сили са поразили успешно всички набелязани цели.

Още по темата

Ще са необходими години за възстановяване на сирийската програма за химически оръжия след нанесените от западните сили удари, заяви днес високопоставен представител на министерството на отбраната на САЩ, цитиран от Франс прес и БТА.

Генерал Кенет Маккензи каза, че руските системи за противоракетна отбрана в Сирия не са били активирани, а сирийските са се задействали едва след края на военната операция.

При ударите не са пострадали войници от трите западни сили - Съединените щати, Великобритания и Франция - участвали в акцията, нито цивилни, каза Маккензи, цитиран от ДПА.

Американският генерал отбеляза, че мунициите, изстреляни от сирийските правителствени сили, по-скоро са били заплаха за цивилното население, тъй като са паднали някъде на земята.

Въоръжените сили на САЩ са участвали в операцията със 105 оръжия - с два пъти повече, отколкото при американските въздушни удари в Сирия преди година са поразили с успех всички набелязани цели, допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"са поразили с успех всички набелязани цели, допълни той."Мда, а след като ОЗХО приключат с доклада си и установят липсата на химически оръжия в Сирия, нещо което самите те потвърдиха ОФИЦИАЛНО, ще се окаже, че въпросната ракетна атака е поразила селски нужник, простир за пране и голо поле извън града. Изключваме 70-те процента свалени ракети и кръглата НУЛА в статистиката на жертвите (по разбираеми причини)
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Удрят се стратегически цели които са предварително проучени от военното разузнаване, няма да питат Баце къде да стрелят.
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ред е на китайците ,да бомбят !Горко на малка държава с вътрешни противоречия и размирици!Помоща от ,,Великите" сили пада смъртоносно от небето!
11
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди ударите не се говореше никъде, че в Сирия се произвежда хими ческо оръжие. След ударите се говори, че Сирия е върната много назад в произвоството на хим. оръжие. Кое е вярно.
10
2
 
18
 
! Отговори
Пентагонът преди 6 години
Ударът по Сирия не е опит за сваляне на Асад... Всъщност ударът по Сирия е... и ние не знаем точно какво е.
9
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересното е, че ВСИЧКИ британски ракети, струващи по 3.3 милиона едната, са били свалени...
8
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Сирия САЩ освен да се опитват да свалят Асад друго не правят. Те ИДИЛ създадоха с тая цел и после го насочиха към Сирия.
7
4
 
22
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 6 години
105 ракети - 3 цели. Средно на цел - 35 ракети. Поразени - 71 ракети. Поразили целите едва 34 ракети. Резултати - поразена дъсчена барака на охраната на ябълкова градина, стар външен нужник и бидон с джибри. Задействано ПВО - С-200 музеен експонат. Начало на ТСВ - 01.00 часа по Гринуич. Край на ТСВ - 02.00 часа по Гринуич. Победител В.Путин.
6
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Пентагонът: Ударът в Сирия не е опит за свалянето на Асад"Да... американският провал снощи в Сирия ВЕЧЕ не е опит за свалянето на Асад. САЩ и съюзниците му са видели облаци с градушка и са се опитали да направят услуга на сирийския президент ахахха Време е Асад да им благодари за загрижеността и да ги отпрати, ситуацията в Сирия е овладяна.
5
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На първата пресконференция в Пентагона след ударите говорителката Дейна Уайт каза, че през последните 24 часа регистрират 2000% увеличение на активностна на руските и проруските ***.
4
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Руските ПВО в района на атаката не са били активирани"Това вече го знаем. Руснаците оставиха музейното съветско ПВО на Сирия да ви отбие модерната "умна" ракетна атака. Да активират C 400 заради ракетните ви напъни е като да вадят нож на умряло куче. Защо да ви отговарят на атаката, след като сирийците ви набиха канчето със съветско ПВО?
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сирия стана новият Афганистан, "университет" за главорези.
2
0
 
27
 
! Отговори
Muradoff преди 6 години
Сирия стана като рекламно лице на оръжие, всичко си мери патлаците там....
1
26
 
4
 
! Отговори
Бат нейко преди 6 години
Аз като виден русофил съм разочарован от *** ! Откак предаде вагнеровци ! Само мусорите им големи на руснаците . Безаналогови подобия...