Тръмп: Ким направи отстъпки още преди преговорите!

Той настоя, че твърдият му подход е намалил риска от ядрена война
Обновена: 27 апр 2018 07:29 | 27 апр 2018 07:20,
17
Тръмп: Ким направи отстъпки още преди преговорите!
Снимка: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви вчера, че севернокорейският лидер Ким Чен Ун е направил отстъпки по въпроса за ядрените оръжия на страната си още преди да седне на масата на преговорите, докато САЩ не са отстъпили нищо, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Още по темата

Това изявление беше направено часове преди днешната среща на върха между двете Кореи, която се очаква да проправи пътя за историческа среща между Тръмп и Ким Чен Ун през май или юни, отбелязва агенцията.

В интервю за телевизия "Фокс нюз" Тръмп каза, че твърдият му подход към Северна Корея, а сега и желанието му да се срещне с Ким, са намалили риска от ядрена война.

В събота Ким Чен Ун обяви, страната му ще затвори своя полигон за ядрени изпитания, ще спре да прави такива тестове и ще прекрати изстрелванията на междуконтинентални балистични ракети.

"Аз си казвам, чакай малко, всички тези неща, от които той се отказва, а ние дори не сме ги искали толкова много", заяви Тръмп. "Ние щяхме да ги поискаме, но те се отказаха още преди да сме го направили", добави той.

Тръмп, който често обвинява предшествениците си, че не са успели да се справят със севернокорейската заплаха, твърди, че единствената отстъпка, която е направил, е била изненадващото му решение миналия месец да приеме поканата на Ким за среща, отбелязва агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 7Да изкарваш желаното за реално е признак на сериозна мозъчна недостатъчност. Интересно как изглежда ЕКГ-то ти! Права линия без алфа, бета, гама, делта ритми?
9
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо ли на мен ми се струва, че Трампи си подви опашката. Момчето се оказа голям играч и то, като си показваше оньорите! Не ми е симпатично, но - респект!
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя руски агент и клоун няма нищо общо а случващото се е трагедия.ало масква ало ало дайте упорки наступаят срещу нас...
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво лудия излезе шахматист. За 1 гподина свали СК и Армения. До тук 2-0 за Тръмп :)
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 1ЩЕ СЕ СРЕЩНАТ най-вероятно в Китай. По време на посещението на Тръмп в Китай президентът Си Дзинпин предложи да бъде домакин на срещата Тръмп- Ким.
5
8
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Путин да си вземе поука... - че срещу ръжен не се рита...
4
9
 
6
 
! Отговори
Тато из Правец преди 5 години
Никакви отстъпки не е правил ,дори напротив-заплаши краварите с ядрено оръжие ! А Рижко го хвана шубето и клекна...
3
5
 
10
 
! Отговори
Щерев преди 5 години
Никакви отстъпки не е направил има си ядреното оръжие показа ви го и сега може да говори за бизнес. Ако Ирак . Либия и др. имаха ядрено оръжие и С тях преговорите щяха да са за бизнес.
2
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ким предаде комунизма и социализма като Горбачов. Силно съм разочарован от дребния ракетчик.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия къде ще се срещат?