Не намериха Боян, но откриха материали и оборудване

От анализа на събраното ще зависи и посоката на търсене
Обновена: 14 май 2018 18:24 | 14 май 2018 17:48, Веселина Йорданова
177
Не намериха Боян, но откриха материали и оборудване
Снимка: Facebook

Екипът от шерпи не е успял да намери алпиниста Боян Петров, но са открили важни доказателства, материали и оборудване, вероятно използвани от българина.

Още по темата

Това съобщиха на официалната страница на спасителния екип Dream Wanderlust.

Екипът се връща в базовия лагер днес следобед. Анализират се материалите, събрани при операцията.

През целия ден спасителите са се опитвали да излетят с хеликоптер от летището в Катманду, но не са успели заради лошото време. Те се надяват довечера или утре да стигнат до базовия лагер.

От докладите, предоставени от спасителния екип, ще зависи и посоката на търсене на алпиниста.

Спасителните операции по въздух и земя във връзка с издирването на Боян Петров вървят към своя край, съобщи Деян Петков от екипа на Боян Петров, цитиран от bTV.

Днес след като китайското правителство удължи с още един ден срока на хеликоптерите да летят над връх Шиша Пангма, времето отново беше решаващ фактор и въпреки, че хеликоптерите чакаха в готовност още от 6 ч. сутринта, подходящ прозорец за излитане така и не се отвори. На практика, това значи прекратяване на спасителната мисия по въздух.

Наземната спасителна мисия от непалски шерпи и китайски спасители също върви към своя завършек. Вчера китайските спасители тръгнаха от Лагер 3 към върха, но под върха бяха принудени от обилно натрупалия сняг и заледени участъци да преустановят и започнат изтегляне надолу. На връщане към базов лагер ще бъдат проверени наново всички възможни места и лагери и едва тогава ще бъде обявен край на спасителната мисия.

За съжаление, прогнозата за времето в следващите няколко дни е за сериозно влошаване и силни ветрове, което е основната пречка както пред спасителната акция по въздух, така и по земя, се казва в съобщението на неговия екип, откъдето припомнят, че днес е деветият ден от изчезването на Боян.

Вчера в района на Лагер 3 спасителите откриха инсулина на алпиниста.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до Човек, Именно!И този какъв герой е? Какво доказва? Герой си ако спасиш човек в планината рискувайки собствения си живот. Тоя рискува живота си само и единствено за да си начеше егото.
96
1
 
13
 
! Отговори
Човек преди 5 години
В случая с този алпинист той се доказва като силна и уникална личност или пък самонадеяна такава.Кому е нужно всичко това в днешното ново разделно време?Смисълът на живота е в обмисляните и разумни решения във всяка ситуация защототой се живее само веднъж и завинаги.
95
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Инсулина открили ?? Тоя е диабетик, а си хвърля инсулина? Нещо не мога да схвана.
94
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Сандо
93
2
 
5
 
! Отговори
Сандо преди 5 години
ако го намерят ще е на кочан
92
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С 1001 БОЛЕСТИ ТРЪГВА САМ БЕЗ ЛОКАТОР БЕЗ ТЕЛЕФОН!!АБСОЛЮТНО НА 10000000000% ПЛАНИРАНО ЗА ДА ОСТАВИ ЗАСТРАХОВКАТА НА ДЕТЕТО СИ!-----------:D ВАЖНОТО Е, ЧЕ ВСИЧКИ КОИТО ДАРИХА ЗА НЕГО СИ ГО ПОЛУЧИХА ЩОТО ПРОСТОТИЯТА НЕ ХОДИ ПО ДЪРВЕТАТА!!!
91
17
 
17
 
! Отговори
Льольо преди 5 години
при други обстоялтества този смъртник можеше и да ми стане симпатичен. Не смея да си отворя фейсбука, фийда ми е пълен със сълзливи постове и обиди че съм потомък на бай ***, задето казах "байгън" от Боян, алчната му жена и опита да се героизира един несретник
90
13
 
24
 
! Отговори
бай Митю преди 5 години
Роденият да пълзи няма да разбере, защо на орела му трябва да лети.
89
3
 
14
 
! Отговори
Гочу преди 5 години
Ся са сетих, че като бях малък имаше пак такава драма с голям обществен отзвук, но с Христо Проданов. Остана и той в планината. Еверест. Години по-късно прочетох книгата на Людмил Янков - Върхове и хора, човека който се опита да го спаси. Велика история. Абе....Където има воля, има и път...
88
14
 
13
 
! Отговори
Манолски преди 5 години
един познат гоче каза: Да би мирно седяло, не би в Хималаите умряло
87
10
 
17
 
! Отговори
Ала_Бала преди 5 години
"Райнхолд Меснер оневинен за смъртта на брат сиТрупът на Гюнтер бе намерен след 35 години и даде липсващото доказателство." Чета и проумявам, защо преди години, когато работех в чужбина имаше българи, които казваха, че са сърби. Този народ заслужава още 10 години да го управляват хора като Цветан Цветанов и Бойко Борисов. Симеон Сакскобургготски беше прав, когато заключи: "Българите имат нещо грешно в чипа си" Той добре го използва в своя полза.
86
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един път стомна за вода,втори път стомна за вода,третият път стомната се чупи!
85
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВАЖНОТО Е , ЧЕ ВСИЧКИ КОИТО ДАРИХА ЗА НЕГО БЯХА НАПЪЛНО ОПОЗОРЕНИ КАТО ПЪЛНИ НЕУДАЧНИЦИ КАКВИТО СА :D
84
3
 
8
 
! Отговори
Пет преди 5 години
И ако отлети за Австрия с застраховка от там...какво става? Кой ще плати разходите? Те тези от застраховките не са будали! И в затвора ще го вкарат да излежава и плаща обратно! Ха да му е честито ако лъже!
83
4
 
8
 
! Отговори
да знаете преди 5 години
Прибрал го е Йети.
82
7
 
24
 
! Отговори
Заглавие преди 5 години
Кога ли ще кажат, каквои са тези материали и оборудване на Боян, които са намерени. Те ще дадат отговор на много въпроси и догадки. Истината, е че на всички им стана мъчно за този човек, защото той беше много позитивен.
81
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Големи мизерници сме и от злоба сами ще се затрием. На критикуване сме първи. Откъде се взе тази омраза към непознат, не мога да го разбера. Алпинизмът е световно признат спорт и винаги има риск. Да почива в мир човека!!!
80
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА ИМАТ ЧИП ПА ТОЯ НЯМАЛ!ВСИЧКИ КОИТО ГО ЗАЩИТАВАТ СТЕ ПОВЕЧЕ ОТ НЕУДАЧНИЦИ :D
79
6
 
22
 
! Отговори
rem преди 5 години
Аз от това което съм гледал,за тези хора това си е едно скъпо платено хоби.Шерпите натоварени като мулета вървят зад теб,и ти на базовия лагер си гледаш филми.Ясно е че след последния лагер си рискуват живота,но това е само заради егото и адреналина.
78
0
 
16
 
! Отговори
Еднозъб ром преди 5 години
Всъщност сега прочетох, че Дойчин Василев и Карина Сълова 1999 г. са правили бивак под Шиша Пангма, но са били двама изкопали са си подслон и са били с цялото оборудване за подобно изпитание.Д. Василев също твърди, че чудо би било да намерят Боян жив!