Защо жените след 40 пълнеят повече?

Променят се нивата на хормоните, а се повишава апетитът
24 май 2018 19:58, Михаела Лазарова
58
Защо жените след 40 пълнеят повече?
Снимка: Reuters

Преди да навършим 40 години се оказва много по-лесно да коригираме теглото си и диетите ни действат ефективно. Но изведнъж, след навършване на 40 години, това се променя драстично. Коремчето изскача все по-често над колана, кожата на ръцете започва да увисва, губи се еластичност и което е най-притеснително – излишните килограми започват да се трупат сякаш от въздуха! На какво се дължи това обаче и можем ли да го променим?

Хормонален дисбаланс

Най-честата причина за този така явен процес са именно хормоните. Тъй като възрастта след 40 години е период на предменопауза, яйчниците започват да редуцират производството на естроген. С намалял естроген, тялото трупа повече мазнини, за да може да поддържа нормален хормонален баланс и това съответно води до качване на килограми.

Редуцирани нива на прогестерон

Колкото повече жените приближават менопаузата, тялото започва да редуцира производството на прогестерон. Намалелите нива на прогестерон не водят директно до покачване на телесната маса, но имат принос към подуването и задържането на вода, които все пак повишават теглото и можете да се изумите от това, мерейки се на кантара.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 48до 48 Едва ли. Аз лично не познавам такива освен може би 1-2 хванли се с някви чичаци през студенските години с едничката цел някой да им плаща квартирата) . В последствие си намериха млади мъже и биха шута на чичаците. Извода - много по-млада жена може да си хване ееинствено човек с доста пари и тя в масовия случай ще е с него временно и за парите. Иначе няма лошо да си повтаряте колко сте вървежни на 40-50 обаче това , уви, е само в главата ви.
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 40Само дето тази 25 годишната въобще няма и да е хване с 40-45 годишен чичак освен срещу заплащане. Аз съм млада жена и мога да ти кажа че 40-50-60 годишните мъже ми изглеждат доста овехтяли, плешиви , повечето са сшкембета. И някак си не се виждам с толкова възрастен мъж.
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Манталитета на малките е идеален. Продават се за жълти стотинки. Повечето се продават за без пари, само да им увеличиш собствената им самооценката е достатъчно. Ако си лъскав, самото ти присъствие им е достатъчно, понеже са с ниска самооценка. А ти като си лъскав и ги харесваш значи са вървежни. Всичко ще направят за малко имидж. А са с ниска самооценка, защото по - възрастните жени ги мачкат. А ги мачкат, защото завиждат. Младостта никой не може я върна. Дори с операции и грим. Дори с фитнес.
43
0
 
1
 
! Отговори
Таню преди 5 години
Е, много е относително. Масово манталитета на малките е убийствено жалък, докато има какчета на години, дето много си се поддържат и са си екстра...
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сополанко бил 24... Коя си ти да му казваш какво да харесва и какво не? Много плиткоумни се навъдиха напоследък в нета. Трябва да се поразчисти тая *** малко. Човека харесва младо и няма начин да хареса дърто. Аз също харесвам младо и това е съвсем нормално за нормалните мъже. Старото ако иска от мен трябва да ме убжеди, че ще ми изпълнява желания И да си плати предварително, защото понякога бягат. А на мен не ми се вдигат скандали за едните пари.
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера присъствах на интервюта за работа. Над 45 съм. Закачиха ме 2 кандидатки, едната под 25, другата под 30 и една интервюираща над 40. Има ли нужда да обяснявам с коя пих кафе след интервютата? ;))) Иначе всичките стегнати, спортни мадами. Но младото си е младо. И се овлажнява докато го докоснеш. Не ти треба да си носиш смазката в джоба на панталона...
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единствено при азиатките 40 годишни жени приличат на мом ичета и имат метаболизъм на европейски момичета. Всичко останало у нас над 25 е леш. Жена над 25 вече не е много за показ. Вече можеш да я ползваш само за работа.
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гаджето му на 40, той на 29... Какъв му бил проблема... Пич, проблема е в твоя телевизор. Никой на 30 не клеца 40 годишни жени. Никой на 40 не клеца 40 годишни жени. Никой на 50 не клеца 40 годишни жени. Виж, за 60 годишните мъже е допустимо да *** 40 годишни жени, но не е препоръчително. Защото има и по - млади на разположение...
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато бях на 25 харесвах 17 годишни. Сега съм на 45 и харесвам 25 годишни. Никой не харесва 40 годишни жени. Ако някой го каже, лъже. А мен винаги са ме харесвали 40 годишните. Дори и като бях ученик даскалките ми налитаха. Една 42 годишна стигна до 800$ и пак и отказах. А бях на 27. В момента не ми предлагат пари, но аз и не искам.И стига ми тая награда да каже нявга момата и б а сиромах за правда,за правда и за слава ;)))Не не 40 годишни... Ако са на толкоз и жената мога да *** ;)
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има си такива жени наглеят. Злоба ли е завист ли е не се знае. Преследват други жени да ги дразнят да им късат нервите и те се топят. Започват да приличат на деца. За обсебване и преследване много годинки дават. Винаги ще се намери по някой кофти човек, я да ти развали настроението, кефа, деня. Хората са изедници злоба, завист пошлост, ограничение липса на добродетели и сърце.
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напротив гаджето е на 40 години аз съм на 29 години. Не знам какъв ти е проблема. Явно в главата. Определено не е от жената.
35
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тази тука къде се подиграва и тя, но с децата. Кой знае и тя как дразни.
34
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой знае как дразни.
33
0
 
2
 
! Отговори
тртртр преди 5 години
Корема им изкча а сисете им хлътват нвътре и стават като на Али МакБийл кога си вдигне ръцете нагоре (сисете и навътре се прибират).
32
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те сигурно не се хранят ако има около тях такъв дразнител е само ги плюе че били дебели с грим. Спокойно всичко се връща сам като така се влиза в чужди къщи се плюят чужди жени и мъже. Някой да го е канил или да му е искал мнение. Там с неговите жени, малко ме съмнява и една жена да задържи с тези обиди и претенции. Аман от ***
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си геронтофил не е лошо, дори забранено но за педофилия се преследва от закона.
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
подиграваш се с 13годишно дете, защото е очевидно пълно. ти знаеш ли утре дали няма да станеш 100 кила. това говори колко са ограничени умствените си способности. никаква добрина в теб. не знам дали си на 20,30..40години но и да станеш на 50 години нищо добро в теб.. нищо. полиран мозък без грам добродетели.
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До11Защо се занимаваш с децата? На 13 години са си деца. Или си педофилка. Как не те е срам пародия жена си явно. Нулев усет към всичко детско и чисто.
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
най-"кофти да и миришат краката през обущата то се оказало мъж.
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правими впечатление, че поголовно жени приличат на момичета на тези години. Не знам ген ли е поддържат ли се. Но са като момиченца и не можеш им дадеш годините.