"Османци Германия": Безскрупулна престъпна банда и още нещо?

"Рокерите на Ердоган" протягат пипала и към Швейцария
18 юни 2018 21:45, Елка Василева
125
"Османци Германия": Безскрупулна престъпна банда и още нещо?
Снимка: Дойче веле

"Османци Германия" - тази групировка, за която се твърди, че действа по поръчение на турските тайни служби, от години създава проблеми в Германия. А сега очевидно протяга пипала и към съседна Швейцария, пише Дойче веле.

Турско-националистическата групировка "Османци Германия" ("Osmanen Germania") вече протяга пипала и към Швейцария, съобщава швейцарският "Нойе Цюрхер Цайтунг" (НЦЦ), като посвещава на темата две обширни публикации.

Досега "Османците" предизвикваха безпокойство основно в Германия, пише НЦЦ и припомня, че миналата година прокуратурата в Щутгарт повдигна обвинения срещу осем членове на групировката за различни тежки престъпления, включително опит за убийство, нанасяне на тежки телесни повреди, изнудване и принуда към проституция.

"Преторианците на Ердоган"

На много други места в Германия също се водят дела срещу членове на групировката. Според поверителен доклад на германската полиция "Османците" са забъркани във всички "стандартни дейности на организираната престъпност".

Но те не са просто престъпна групировка. Има съмнения, че "Османците" поддържат тесни връзки както с турските тайни служби, така и с правителството на президента Ердоган. В документ на вътрешното министерство на германската провинция Хесен, подготвен в отговор на парламентарно запитване, се казва следното: „Има улики за конспиративни срещи между представители на турските тайни служби MIT и високопоставени членове на групировката „Османци Германия"."

А в цитирания по-горе поверителен доклад на германската полиция пише: „Групировката търси подкрепа от страна на турското правителство и се самопредлага като изпълнител на поръчки в Германия".

Според сведения на германската полиция т.нар. "Османци" многократно са организирали акции за сплашване на живеещи в Германия противници на Ердоган. "Щутгартер Цайтунг" дори нарича бандата "Преторианците на Ердоган".

По следите на "Османците"

Именно заради засиления натиск от страна на германската полиция "Османците" са започнали да изнасят някои от престъпните си дейности в Швейцария, твърдят добре информирани източници, цитирани от НЦЦ.

Така например има сведения, че през последната година в Източна Швейцария са били "пренесени" редица публични домове и барове, контролирани от групировката. Знае се също така, че "Османците" набират нови членове главно в клубовете по бокс и бойни изкуства, както и в собствените си семейни и приятелски кръгове.

Швейцарските органи на реда са научили и за една среща, състояла се още през 2016 година: в един бар в Цюрих бившият шеф на "Османците" Мехмет Багчи е разговарял с Метин Кюлюнк, който е не само член на управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието, но и близък довереник на Ердоган. Твърди се, че Кюлюнк е организирал и финансирал наказателни акции срещу живеещи в чужбина противници на турския президент.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
12
 
64
 
! Отговори
Генералисимус Ст. преди 5 години
Има турци - има проблем, няма турци - няма проблем.
50
3
 
44
 
! Отговори
Stan преди 5 години
В този момент се сещам, за едни думи на товарищ Сталин по повод, на този, който пише на турско-английски.
49
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те германистанците да не мрънкят много, защото те пуснаха вълка в кошарата. Да си стягат опинците и да си изчистят държавата докато е време.
48
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Занимават се и с AHAЛизи.
47
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези xюмнeта са подразделение на хомодружинка "Гара Искър". Занимават се с едър пакетаж и групово поемане на стpапони.
46
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
турчак козината си мени, нравът - никога.
45
9
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемите с турците в Германия не са от вчера. турчаците винаги си действат подмолно и против Германия, а наивните германци блеят ли блеят. От години се знае, че турчаците мърсуват, но мерки никакви. Сега видяха истинското им лице, но по трудния начин. Подлостта на турците е пословична и никой освен нас българите, които сме им сърбали попарата не го знае по-добре, но кой да слуша. На турчак никой не вярва.
44
4
 
43
 
! Отговори
Adolf преди 5 години
,,Османците поддържат тесни връзки както с турските тайни служби" A добро утро !Не им се налага да потдържат каквито и да било връзки по простата причина,че те са създадени от турските тайни служби.С турчина ,,имаш" 2-ва варианта ако ще го пускаш във вас.1.Не го пускаш въобще !2.Пускаш го,но го държиш възможно най-изкъсо.Като не му харесва европейския манталитет.....ааааре да бега към тюркиш и да си стои там.Но Германия не направи нищо от това.
43
4
 
30
 
! Отговори
... преди 5 години
На тез Осмянки-Германия,в пандиза анадолните им особености ще свирят като дайрета на Рамазан.
42
16
 
21
 
! Отговори
Рекс Тилърсън преди 5 години
До 50. Какъв фюрер бе фашист? Държавата му до преди 30 години не беше държава. Ако не бяха Рейгън и Горбачов още нямаше да е. То бива бива чак пък толкова простотия в тази България
41
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подобни организирани престъпни групи съществуват единствено защото имат протекции от някой висш чиновник. Всяка държава, дори и нашата, има структурите да се справи с организираната престъпност. Не го правят първо защото е важно обикновения човек да живее в страх и второ защото има сраствания на пресръпността в държавните структури.
40
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Факт! 52Ама го духаме ние при това винаги! Тази група си е чист параван/бушон на една по-голяма МС група! Няма нищо общо с религия, Ердоган и прочие! От друга страна щом са под командата на Ангелите означава че са съвсем лесно контролируеми! Виж в нета има много информация за тях и Ангелите. Всичко се контролира перфектно!
39
3
 
35
 
! Отговори
No comment преди 5 години
На който Европа не му харесва-потурите,феса и Ориент-Експреса!
38
1
 
26
 
! Отговори
E преди 5 години
Мюмюни,сър!
37
5
 
37
 
! Отговори
къде си мой фюрер преди 5 години
До къде се докара германия.Държавата от която трепереха Гестапо . SS . А сега....
36
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В момента им гледам снимките от сбирките, та това си е турската гей организация хахаха. Падат си по кожените дрешки и изцяло мъжката компания. На повечето снимки позират сякаш стискат в юмрука си еректирал мъжки полов член.
35
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Османци Германия" , централа в град Мюмюнхен.
34
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При Ангелите няма цвят и националност! Или ставаш или не ставаш! Не ставаш ако си от женски род - това е единственото невъзможно! Имат и чернокожи членове но това зависи от чаптъра като автономен модел на избор плюс членово гласуване/одобрение.
33
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 40Имаш в предвид България ама ти е трудно да го кажеш! От гражданите на нашата скапана територия по голями *** няма. Много е очевадно!
32
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ясно, те са подгрупа на Адските Ангели! Нямат нищо общо с ислям и каквито и да са религиозни групировки! Отначало ме озадачи това че нашивките са им червено и бяло като на Ангелите и доста бях очуден че не са ги унищожили! После забелязах че на гърбовете няма МС което, в света на мотоциклетните клубове, означава че не се водят 1% като познатите клубове. Сега разбирам какъв е сценария, ще са подгрупа на Ангелите няколко години, като проспекти, и след това ако издържат ще бъдат Ангели! Това е!