Да убиеш жираф и да позираш с него! Американка разгневи света

Животното е било на 18 години, тежко 1800 кг
Обновена: 5 юли 2018 09:13 | 5 юли 2018 09:13, Елка Василева
205

Снимка: Twitter

Американка, която уби жираф в Африка, възмути света. В социалните мрежи тя публикува снимки, на които гордо позира с 18-годишен жираф, току-що убит от нея. Пояснява, че не става дума за застрашен вид животно и нейните действия всъщност ще помогнат на останалите животни, пише "Индипендънт".

37-годишната Тес Томпсън Тейли от Кентъки е убила жирафа на сафари в Южна Африка миналата година.

"Молитвите ми най-накрая бяха чути, тъй като днес се осъществи мечтата ми“, написа тогава Тес в Twitter. “Видях този рядък мъжки екземпляр черен жираф и го следих известно време. Веднага разбрах, че това е той! Беше на повече от 18 години и тежеше около 1800 кг. Бях благословена, че успях да извлека от него около 900 кг месо“, писа Тес.

В момента на публикуването й снимката е минала почти незабелязано, докато не беше публикувана в Twitter профила на Africa Digest.

"Бяла американска дивачка, която е частично неандерталка, е дошла в Африка и е убила много рядък черен жираф благодарение на глупостта на Южна Африка. Нейното име е Тес Томпсън Тейли. Молим, споделете", пишеше в поста.

"Ако нашето така наречено правителство не може да се грижи за дивите животни, може би е време да се вдигнем и да поемем отговорност за нашия континент, страна, извори и диви животни. Споделете, споделете, споделете! Да се обединим срещу обира на Африка, защото това е единственият дом, който имаме", пишеше още в поста.

След тази публикация социалните мрежи "прегряха", осъждайки действията на американката.

Музикантът Моби определи жената като "повредена и бездушна", а дългогодишният водещ на "Би Би Си" Джон Симпсън я нарече "идиотка".

Актрисата и активистка Дебра Месинг каза, че актът на Тес е "отвратително, зло, неморално, безчувствено и себично убийство".

Ловът на жирафи обаче не е забранен в ЮАР. Страната взима големи суми от чужденци, след което им позволява да ловуват в определени резервати. Властите обясняват, че използват приходите за развъждане на редки животни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още по темата: Африкажирафамериканка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американците са най-селташката нация.... не им стига че се самоизбиват всеки ден по училищата, а тръгнаха вече да колят и бесят из цял свят. Дори животинките не пощадиха! Предлагам да построим една огромна стена около Америка с една голяма табела ПСИХОДИСПАНСЕР! ВЛИЗАНЕТО ПОСТАВЯ ЖИВОТА ВИ НА РИСК!
86
2
 
8
 
! Отговори
Уую от Пичковци преди 5 години
Ей такива като този *** на снимката трябва да се ловуват по същия начин. Това е човешката природа.От презадоволявене човека се изражда в някакъв момент и започва да вреди на природата.Ако продължаваме така няма да има прошка за вида ни.Всичко се връща.Дано тази мъртва души свърши по същия начин като жирафа.Тази е излишна
85
1
 
6
 
! Отговори
Агент Гоце преди 5 години
Има един Агент Гоце от Сиришник. Не знам дали го познавате. Та тоя с подставени лица си е купил вече над 150 хиляди декара българска земя и иска още толкова. Това с комисионната от Белене. Друга обаче е връзката с дегенерата на снимката горе - идиотоамериканката. Та агента гоце много обича да връзва животни в ловното стопанство, и да гледа на камерите, как вълците ги разкъсват. Който е комунист, той не е човек. СССР=САЩ=НРБ
84
1
 
6
 
! Отговори
Човек преди 5 години
*** *** дано се гръмне сама някои ден ,че да се отърве светът от тая гад .
83
4
 
0
 
! Отговори
до 80 преди 5 години
Пич това е образно казано, знам кои са най добрите снайперисти в света и колко може да лети един курршум по-добре и от тебе.
82
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се дигнеш в жегата и мухите да стреляш по самци... Това на неонодена работа ми прилича.
81
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А това само по себе си като е рядко животно не виждам логиката? Убии това, за да имаме пари да си направим друго?
80
0
 
5
 
! Отговори
До 72 преди 5 години
Попадение дори и в такава голяма цел на 5км...Пич, тя това ако го направи ще е най-добрия снайперист на планетата. А що се отнася до това, че някой може да убие мечка гризли с джобно ножче, е, сега изби рибата. Може, ако гризлито и било упоено и завързано, има някакъв шанс!
79
1
 
11
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
"White american savage who is partly a neanderthal comes to Africa and shoot down a very rare black giraffe"превод за незнаещите атлантически "Бял американски дивак ,който е частично неаднертал убива рядък жирав ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАпо-точно и аз не бих могъл да го кажа!
78
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Молитвите ми най-накрая бяха чути, тъй като днес се осъществи мечтата миТая на Велзевул ли се кланя!?
77
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моби и всички недоволни са свободни да даряват пари за да се подържат резерватите. След като няма пари от дарения за охрана, доктори и медикаменти е нормално резерватите да продават остарели животни за отстрел и да използват парите за подръжка. Лицемерно е да се правиш че те е грижа за животните в социалните мрежи от ай-фона или ай-пада си за хиляди долари, докато в същото време не даряваш и стотинка
76
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да си толкова празен и бездушен човек, за да имаш такива мечти! Направо ми е жал за нея! Горското животнче!
75
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Става ми криво само като ги гледам тия снимки :( Е*ати козата. Няма ли кой да я гръмне нея. Изобщо няма да ми е жал. Какво и е направила животинката. Тоооооолкова са сладки.
74
1
 
18
 
! Отговори
Мислеща преди 5 години
Потресаваща жестокост и малоумие! Само не разбрах това месо дето "била благословена да извлече от него" яла ли го е после и изобщо става ли за ядене?! Що за диващина?!
73
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами какво очаквате от хищна и прoсташка нация, в която се поощрява и цени притежанието на оръжия, насилието (бокс, кеч и т.н.), наркоманията, разврата и моралното разлагане, жаждата за пари и власт на всяка цена.. това са деградирали мутанти с подменени античовешки ценности, а не хора. Вижте им само това пр....икано мушкато Президента им. Лошото е, че цял свят полудява заради тях. Сатанисти!
72
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имаше из ония дни един руснак отива във Канада и там попада на мечка гризли убива мечката след дълга и напрегната борба със едно джобно ножче, ето това е подвиг а да стреляш от разстояние навярно и със оптика от 5 км по безащитно животно не е много за хвалене. Явно до последно е имала съмнения дали ще уцели и когато е уцелила е изпаднала в еуфория. Глyпачка.
71
0
 
10
 
! Отговори
путю преди 5 години
заплашил е националната сигурност на ФАЩ
70
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напомня ми на Стоичков
69
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да дойде на лов за хора в България. Има много дивеч!
68
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А феминиските твърдяха, че, ако повече жени управляват света, той ще е по-добър...