Лондон: Реален е рискът от Brexit без споразумение

Британският външен министър: ЕК очаква да отстъпим
23 юли 2018 16:11, Анисия Иванова
16
Лондон: Реален е рискът от Brexit без споразумение
Снимка: архив Reuters

Британският външен министър Джереми Хънт предупреди, че е налице "съвсем реален риск" неговата страна да напусне Европейския съюз догодина без споразумение за бъдещите отношения с Брюксел, което би причинило икономически и политически вреди както на ЕС, така и на Лондон, предаде Асошиейтед прес.

В разговор с германския си колега Хайко Маас в Берлин днес той каза, че Европейската комисия, която ръководи преговорите, като че ли очаква Лондон да се огъне и да отстъпи. "Това няма да се случи", предупреди Хънт.

Германският външен министър на своя страна го увери, че неговата страна "не иска Brexit да се случи в условия на безпорядък". "Ние искаме споразумение", заяви Хайко Маас.

Европарламентът и националните парламенти на страните членки на ЕС трябва да ратифицират споразумението преди Великобритания да напусне съюза на 29 март догодина, както е обявила официално.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 14Чакат англичаните "български" съвет и прогнози! Напълнил Пурко путурите но пълен с мерак и газове! :)))))))))))))))))))))
14
1
 
4
 
! Отговори
До 13 преди 5 години
Що не вземеш да питаш някой от Ситито кво мисли за Брекзита, на когото ще му секнат чистите мънита след отнемането на паспортинга на "великите" английски банки? Къде ще отидат китайските капиталчита? Най-вероятно във Франкфурт. А англичаните ще си бършат задните части с договорите с Бразилия и Индия. RIR UK. Каквото беше, беше
13
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе вие от партийно събрание ли излизате , на което се заклейми лошия капитализъм, та пишете измислени коментари , а дори не сте били в UK? UK имат реална икономика, с договори с Китай , Индия и Бразилия, след Брекзита ще изхвърлят незаконните емигранти -познайте къде, на ЕС остана една Германия да тегли икономиката , Скандинавието само наблюдава , Вишеградските не щат и да чуят за Юнкер , Меркел и Макрончо и Австрия като се дръпне ? Седнали да плачат за Англия - типичен БГ манталитет
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия от Смешкобритания така и не схванаха, че в случея са по-слабата страна. Все са свикнали да са по-силната, ама сега не е така и не знаят как да реагират. Затова и да последно ще се репчат, но като им се втъкне без вазелин ще хвърчат много смешкобритански политически тикви...
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те две години нищо не правят, сега се сетили, че ще излязат без сделка. ЕС ли трябваше да свърши вашата работа. А пък ако си мислят,, че на някой в ЕС му пука...Ще ги видим следващата година, когато пиендетата им туристи ще трябва да се редят за митническа проверка или като ходи на екскурзия и после плати 200-300 паунда сметка за роуминг как ще започнат мрънкалата да оценяват добрите страни на съюза.
10
0
 
4
 
! Отговори
M.I.C. преди 5 години
С други думи английския министър казва: "Дай, дай, дай, ние нищо не даваме". Не виждам нищо лошо. Само че ЕС също казва: "Ще дадем, но искаме...." Също нищо лошо не виждам. Като дветв страни не могат да се разберът : Hard Brexit. По живо по-здраво, а не за британците всичко, а за гражданите на ЕС нищо.
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
29 март трябва да стане европейски национален празник за всички от ЕС. Задължително. Денят на Освобождението от мрънкащите британци.
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Без споразумение, не ви щем парите, само да се махнете от ЕС.
7
0
 
0
 
! Отговори
От сидней австралия преди 5 години
Поздрави на УК и от австралия
6
0
 
11
 
! Отговори
Браво на УК преди 5 години
Само така - надявам се да се излезе без сделка, за да види УК електората на какви пачи са се насадили!
5
0
 
9
 
! Отговори
Леле преди 5 години
Пък съм се притеснил за британчетата-не ти е работа!Сън не ме лови!
4
0
 
21
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"Германският външен министър на своя страна го увери, че неговата страна "не иска Brexit да се случи в условия на безпорядък". "Ние искаме споразумение", заяви Хайко Маас." - в ес важното е какво иска неговата страна, исканията на останалите 27 страни са второ и третостепенни. Айде да се махат островитяните най- накрая, на никой на континента няма да му е тъжно. И визи да им сложат- както си му е реда.
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами, супер! Тогава, само да знаете, че единствената възможност за оцеляване на пакистанско-индийския ви държавен конгломерат е да се кандидатирате за 51-и американски щат. Иначе сте свирен мач.
2
1
 
28
 
! Отговори
\m/ преди 5 години
Айде, довиждане!Мина и времето на плесенясалата пиратска корона, чао!
1
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами той паунда падна с 5 стотинки за няколко дена и цените на вносните стоки отново са с нови етикети......... почти всички плодове и зеленчуци