Турция ще бойкотира електрониката от САЩ

И от компанията "Търкиш еърлайнс" обявиха бойкот
14 авг 2018 14:00, Елка Василева
269
Турция ще бойкотира електрониката от САЩ
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че Турция ще бойкотира електронните продукти, произведени в САЩ, на фона на дипломатическия спор между двете страни.

Още по темата

САЩ наложиха санкции на двама турски министри и обявиха, че увеличават митата върху вноса на алуминий и стомана от Турция заради разногласия, свързани със задържането на американския пастор Андрю Брънсън.

Турският президент заяви днес, че Турция взима необходимите мерки що се отнася до икономиката на фона на поевтиняването на турската лира, информира Ройтерс.

"Америка напада икономически не само нас, но и Китай, Русия, Иран и Европа. Напада даже и Канада. Но срещу нас е предприета операция. Ще бойкотираме американската електроника. Те имат "Айфон", но нали съществува и "Самсунг", посочи Ердоган, цитиран от турската телевизия НТВ.

Междувременно стана известно, че и турският национален авиопревозвач "Търкиш еърлайнс" предприема кампания за бойкот на реклами на САЩ и американски фирми. За това съобщи в Тwitter говорителят на авиокомпанията Яхя Юстюн, предаде ТАСС.

Юстюн публикува в Тwitter хаштага #ABDyeReklamVerme (не рекламирайте САЩ) и по този начин отправи призив към други турски компании да се присъединят към акцията.

"Търкиш еърлайнс" подкрепя нашия народ и държава. Съответно нареждане е дадено на нашите рекламни агенции, добави Юстюн.

Призивът за бойкот се появи в социалните мрежи вчера. Призивът бе подкрепен от държавната телекомуникационна компания "Тюрк Телеком", обслужваща над 40 милиона души.

"Тюрк Телеком" съобщи в Тwitter, че се присъединява към акцията и нарежда на своите рекламни агенции да не работят с американски фирми и да не рекламират американски марки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ХахахахахахахахАаааа
201
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И на кой му пука за турция
200
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
О х ша умря от смях
199
4
 
3
 
! Отговори
Така е преди 5 години
До Анонимен 213 Вярно си написал , но това с пълна сила важи и за велика Русия.САЩ без Русия си може , но Русия без САЩ не.Колко пъти САЩ помага на Русия , а те от благодарност им хапят ръката.Ако не бяха САЩ и Англия сега в Русия щеше да се говори немски.
198
1
 
2
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До Некъф 202 Не само щяха да въстановят Османската империя , а и Русия щяха да унищожават. Амо Путин се примоли да отложат. Ха , хаа..!
197
1
 
5
 
! Отговори
Alper преди 5 години
толкова злоба и толкова злорадство..това българина има ли някой народ когото уважава .като стане новина за съседните страни се нахвърлят като телета на червено да оплюват..нито един от съседните страни не е достоен на българите..и най интересното че и своите си не обичат..стига със тая злоба..Турця не я мислете тя ще се оправи някак. мислете как България да я оправите..със тази ЗЛОБА сте за никъде..всичко най ви желая от АНАДОЛА.
196
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как ще бойкотират американската електроника, че не ми е ясно?Без американските технологии Турция е една голяма нула на световната карта.Благодарение на САЩ Турция е това, което е в момента, и благодарение на САЩ ще се завърне в нечестивата османска дупка, каквато Турция винаги е била.
195
2
 
5
 
! Отговори
KOKO преди 5 години
SAMO TAKA- ,,KAKVOTO PO4UKALO,TAKOVA SE OBADILO,,
194
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само маде ин Чайна. Всичко друго не става
193
6
 
16
 
! Отговори
Летящи холандец преди 5 години
САЩ-СВЕТОВЕН ТЕРОРИСТ!
192
8
 
16
 
! Отговори
Некъф преди 5 години
Еххх какъв кеф да гледаш как се гърчат анадолците от финансова криза, а до вчера се правиха на велики, даже щели да възраждат османската империя. Нещастници.
191
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не бойкотират - просто с тази 40%-на девалвация на лирата им идва вече много скъпо, а скоро няма да могат и да си го позволят.Както бе поствал някой по-рано: "Високото грозде - кисело"
190
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да минат на "Правец 8" с Fortran.По курс 2.44 ст. за лира
189
6
 
14
 
! Отговори
1878 преди 5 години
Това е толкова смешни,че изглежда на разговор между сърдити деца в детска градина.Не вярвам политиците в Турция да са на толкова елементарно ниво...по-скоро електоратът им е на развитие предучилищна.Стадо,овчо неграмотно стадо.
188
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 196С тези девалвирали лири не iPhone, ами и дюнер няма да могат да си купят скоро.
187
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще бойкотират ли или пък парите не ом стигат вече за Apple. Високото грозде - кисело...:)
186
9
 
16
 
! Отговори
No comment преди 5 години
Очаквам по някое време и Путин да се включи изненадващо и с Тръмпа да завъртят дружно чевермето на анадолската овца.
185
9
 
16
 
! Отговори
No comment преди 5 години
Ориенталски чалъми и мурафети.Тръмп бил лош,ама кьопека като го види на живо и гавазите му не могат да го озаптят да целува краката на Тръмп.
184
15
 
17
 
! Отговори
seira преди 5 години
ВИЖ ТИ !ЕТО ЕДИН УМЕН ХОД НА ТУРЦИТЕ.ТРЯБВА ДА СЕ ПОУЧИМ ОТ ТЯХ И ЦЯЛА ЕВРОПА ДА СЕ ЕМАНЦИПИРА ОТ САЩ!!!
183
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе ама електрониката май е Чайна дейли! Ще оставят Чайна без хляб, а нали са им другарчета? Кола и пепси - не, само шербет от гюма и всички пият от една чаша - хепатит А. Макдоналдс - не, дюнер и джигер тепсия може!