Ердоган - единствен кандидат за лидер на ПСР

Партията слага начало на работата за местните избори
18 авг 2018 10:06, Елка Василева
78
Ердоган - единствен кандидат за лидер на ПСР
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

Кандидатурата на президента Реджеп Тайип Ердоган ще бъде единствената за председател на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР), която ще бъде гласувана на редовен партиен конгрес днес, съобщиха турските медии.

Очаква се конгресът на ПСР в Анкара да протече бързо с оглед на ваканцията за предстоящия празник Курбан байрам, която вече започна.

Програмата предвижда Ердоган да държи реч пред делегатите, а след това бързо да се премине към гласуване на партиен председател и членове на централния изпълнителен комитет на партията.

По-рано Анадолската агенция съобщи, позовавайки се на заместник-председателя на ПСР Мустафа Аташ, че на събитието са поканени над 50 държавни глави, както и други високопоставени гости.

Конгресът ще отбележи също началото на работата за местните избори през март 2019 г., каза Аташ.

"На този конгрес нашият председател (президентът Реджеп Тайип Ердоган) ще намери благодатна почва да сподели с обществеността целите за местните избори", посочи още той.

По силата на гласувани на референдума през април 2017 г. конституционни промени турският президент може да принадлежи към политическа партия. През май 2017 г. Ердоган се присъедини отново към ПСР, чийто съосновател е, и още същия месец бе преизбран за председател на партията, припомня БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
1
 
! Отговори
Свещеник преди 5 години
Свещеник
35
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"ПРЕДПОЛАГАМ, ЧЕ СА НАМИСЛИЛИ ДА МАХНАТ ЕРДОГАН СЕГА ПРЕДИ ТУРЦИЯ ДА Е СТАНАЛА КОРИДОР НА ГАЗ КЪМ ЕС!"Да...и е нормално да мислят така... И мислят да дадът този коридор на България, защото българите са с робски манталитет, тях е лесно да ги командваш, а турците НЕ.
34
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ ще смаже Турция със санкции, но те поне ще се борят до последно.
33
1
 
2
 
! Отговори
Боже преди 5 години
нормалните са против всяко насилие и диктатура терор бетер фашисти колко е добре да си нормален
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРЕДПОЛАГАМ, ЧЕ СА НАМИСЛИЛИ ДА МАХНАТ ЕРДОГАН СЕГА ПРЕДИ ТУРЦИЯ ДА Е СТАНАЛА КОРИДОР НА ГАЗ КЪМ ЕС!А ЗА ДА ГО МАХНАТ ТРЯБВА ЛИРАТА ДА СЕ СКАПЕ С ОЩЕ ДОСТА!
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единсвеният шанс на Турция ла оцелее като самостоятелна държава в конфликта със световния господар.
30
1
 
2
 
! Отговори
стига преди 5 години
спрете насилието си не на насилието здрав разум
29
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на турците! Консолидират власта в ръцете на силните. Така трябва по време на война.
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"30 и кусур китайски бизнесмени са казали"И кво от това?"Нормално е, човек, който не разбира от икономика да зададе тоз въпрос!
27
0
 
1
 
! Отговори
Боже Боже преди 5 години
Боже Боже
26
6
 
4
 
! Отговори
А бре Ганчовци! преди 5 години
Вашият девиз е - живей леко,свободно и спестявай Страданието си - и аз бях на този акъл - докато загрях че колкото повече спестяваш - толкова повече лихви трупаш - и накрая ги получаваш накуп...
25
7
 
6
 
! Отговори
абе преди 5 години
не на ислямска диктатура турците да си мислят
24
4
 
0
 
! Отговори
,,халка,, преди 5 години
ни глад ни мизерия глад за доброто
23
6
 
8
 
! Отговори
... преди 5 години
В територията на диарбекирския султанат останаха само кьопеци и кюрди.Нормалните избягаха в Германия,България или са по пандизите на каторга.
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде са хамериканските освободители да освободят всички народи от диктаторите? И това го правят съвсем безкористно при това, а не да колонизират "освободените" и да им вземат златото, петрола и всички богатсва в замяна на дъвки за балончета и кока кола.
21
7
 
9
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Дядо Гюлен ще бъде върнат от американците в Турция до...една година ,за да застане на чело на едно антикризисно правителство,за възстановяване...щетите нанесени от авторитарния режим на Ердоган,на турския народ.Толкова му е времето на Ердо;до една година и ще бъде...пометен от вълната на турското недоволство.Армията няма да го...спаси,тя без туй му има зъб.Сигурно ще избяга в Москва,или Пекин,ама по...добре да учи руски,че китайския е...малко труден за него.
20
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СВЕТА ИМА САМО 4 ЛИДЕРА ! САЩ, КИТАЙ, РУСИЯ ДОКАТО Е ОСНОВЕН ДОСТАВЧИК НА ГАЗ ЗА ЕС И БАБИЧКАТА КОЯТО ЕДНОЛИЧНО УПРАВЛЯВА ЕС!ТУРЦИЯ ВСЕ ОЩЕ НЕ Е ТРАНЗИТНА ЗОНА ЗА ГАЗ КЪМ ЕС И ДОКАТО НЕ ИЗМЕСТИ РУСИЯ В ТОВА ОТНОШЕНИЕ СИ ОСТАВАТ СЛАБА ЗАВИСИМА ДЪРЖАВА!
19
1
 
6
 
! Отговори
:) преди 5 години
То и станиШЕФ беше единствения кандидат за лидер на ПЕС.
18
7
 
3
 
! Отговори
Балтик сии преди 5 години
Мда, думата Родина означава нещо при първобитните народи, защото знаят че иначе идва глад; мизерия и разруха. Ама ние май много се цивилизирахме и забравихме. Бъдещето ще покаже.
17
8
 
8
 
! Отговори
До 24 преди 5 години
Руснаците и турците са си затворени в кочините си! България е член на ЕС и всеки Българин може да живее където си поиска в Европа!