Ремонтирано, но опасно! Пътуването в трамвай № 7 – с риск за живота!

Коловозите и релсите са изровени, вагоните могат да дерайлират
Обновена: 18 авг 2018 19:23 | 18 авг 2018 19:12,
39

Три години след основния ремонт на трамвайните линии в района на НДК, трасето е в трагично състояние. За това алармираха от "Спаси София", според които реконструкцията е извършена некачествено.

От Столичната община уверяват, че не само знаят за проблема, но и са санкционирали фирмата–извършител.

Стотици пътници ежедневно ползват трамвай №7. В една част от трасето обаче с риск за живота си. Ремонтът на трамвайните линии е бил част от голямата реконструкция на бул. "Витоша" и по груби сметки е струвал около 2-3 млн. лв., изчисляват от "Спаси София".

С днешна дата обаче коловозите на релсите са изровени, което е предпоставка за дерайлиране на вагоните, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Ние сме безкомпромисни по отношение на качеството, когато някой не си свърши работата като хората. Така че ми се струва, че не е основателно това, което се коментира", отбеляза зам.-кметът на София по транспорт и инфраструктура Евгени Крусев.

Гаранцията обикновено е 10-15% от стойността на ремонта. Парите остават в Столичната община по време на гаранционния срок, най-често 5 години след завършване на обекта. При щети изпълнителят ги покрива за собствената сметка или местната власт го прави със средства именно от тази гаранция.

И още нещо възмути столичани – новата асфалтова настилка по ул. "Алабин" между ул. "Граф Игнатиев" и бул. "Витоша" се полагала направо върху стари павета.

От Столичната община са категорични, че или работят по, или вече са решили проблемите, посочени от "Спаси София".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютно всичко ново се строи по поръчка на държавата е много некачествено. Вече не знам къде е проблема. Дали просто се краде или българските строители толкова си могат. Може би и двете.Щом едни трамвайни релси не могат направят, не знам какво ще стане със тези мостове и тунели които се строят по магистралите? Там се наливат стотици милиони а ако след 5 години започнат да се рушат със сигурност ще има и жертви. Можем само да се надяваме че там има повече контрол.
14
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
крусев селяндурино -връщай се на село да доиш крави и да копаш картофи ! навлякохте се в София и я опропастихте .Тези релси Веднага трябва да се ремонтират - чу ли *** тикво ? Веднага !
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
NE NAPRAZNO PP GERB I KMETOVETE IM SE HVALIAT S VIDIMI REZULTATI . NOITO MNENIE CHE TOVA SA VIDIMO NEKADURNI REZULTATI OT UPRAVLENIETO NA PP GERB I KMETOVETE IM ...
12
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоз много умен а герберастите прости. Айде умния да свалим ГЕРБ че да ни оправят БСП и ДПС. Бойко дава оставка 2 пъти, имаше сумати избори и вие умните изкарахте Бареков, Кунева и разни такива смешници. Кой ви представлява вас умните, я кажи? Айде издигайте ги да ги видим да преценим
11
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербераста знае само да краде.И не само този връзкар доведен от село и назначен на топла службица, но и шефката му и шефът на шефката му и цялата престъпна клика, узурпирала от 10 години цялата ни Държава и превълнала я в ко чи на.
10
4
 
38
 
! Отговори
Garibaldi преди 5 години
Погледнете клипът направен от руснак преди седмица за София.Човекът е буквално шокиран как е възможно държава в ЕС над 10 години да има толкова разбита, неуредена и грозна столица.Вие прости герберасти сте едни ***. Едни просяци които се радват на трохи и не виждат с каква скорост се придвижва светът.Една Молдова дори вече изглежда по-цивилизована от България. Само тази жалка държава не мърда с векове. Само тук промяна няма, нито у хората, нито у средата, нито у властта.Умираща страна
9
3
 
27
 
! Отговори
Garibaldi преди 5 години
Което и се опитвам да обясня от години на ПРОСТИТЕ ГЕРБЕРАСТИ.България не ще се оправи никога защото няма цялостен план за реконструкция на държвата. Кърпене на дупки, частични ремонти на улици и булеварди, тук-таме ремонт на тротоари...Считайки темпото и качеството на ремонтите, реална промяна няма да има, защото кърпиш от тук, а от другата страна на пътя е отново за ремонт.Питам вас гербери, защо София е най-грозна столица в Европа, и защо изглежда така с бюджет три пъти този на Загреб ???
8
0
 
20
 
! Отговори
Богданов преди 5 години
Някой от Общината да мине с ТМ 10 по ул. "Илиянско шосе". релсовия път е в ужасно състояние!
7
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Три години след основния ремонт на трамвайните линии в района на НДК, трасето е в трагично състояние."Това да не ви е цоциализъм, че да издържа всичко по половин век без ремонт? И три години са ви много! Всяка година - основен ремонт на всичко - хора, пътища, автомобили, трамваи, релси, тролеи, метро, булеварди... Иначе как ще се върти икономика? То цоциализма затова фалира, щото нямаше нужда от ремонти! А сега ремонт на ремонта на ремонта на ремонта на ремонта на ремонта и пак има нужда!
6
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обекта е приет и пуснат от представители на разни инстанции,които са взели пари за това.Редно е да възстановят взетите суми.
5
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Асфалт върху павета държи най-здраво, по-евтино е и няма никаква физическа полза да се ринат павета че да се прави наново основа половин година - нали искаме бързи ремонти? От друга страна на Трамвай 7 отсечката наистина си е за ремонт...
4
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такова НАГЛО крадене не е имало дори преди Народният Съд да влезе в употреба.ИЗВОДА:Борисов, ветанов, Доган, Цацата, Прасчо и хилядите знайни и незнайни КРАДЦИ до стената и .....
3
33
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че те от спаси София са яко специалисти като Босия. Абе какво стана с тоя верно, нали гладуваше супер звезда беше станал
2
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има ли констатация на експерт инженер? Понякога журналистите виждат неща които не съществуват.Особено ако някой неспециалист им подхвърли нещо.
1
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре е направено.