Дрон засне изолирано племе в Бразилия

Има още 11 племена, с които връзка не е осъществявана
24 авг 2018 13:07, Елка Василева
48

Няколко души, разхождащи се на поляна насред гъстата амазонска растителност - тези невиждани кадри бяха заснети от дрон близо до границата на Бразилия с Перу. Те разкриват съществуването на ново изолирано племе, открито от Индианската национална фондация, предаде Франс прес.

Записът бе направен обществено достояние тази седмица, въпреки че датира от миналата година. Кадрите са заснети от Индианската национална фондация по време на няколко експедиции в долината Жавари - зона, която е много труднодостъпна и се намира в югоизточната част на бразилския щат Амазонас.

По принцип именно там са събрани досега повечето от доказателствата за съществуването на изолирани племена в страната. Досега Индианската национална фондация се е свързала с 8 от тези изолирани общности. Тя има доказателства за съществуването на още 11 други племена, с които засега връзка не е осъществявана.

За да стигнат до зоната, в която са намерени повечето от доказателствата за съществуването на изолираните племена, експедициите, съставени от членове на Фондацията, както и от полицаи, са прекосили 180 километра реки и пътища, а после и още 120 километра в джунглата. Помощ на експедициите са оказали членове на общността канамари, които били големи познавачи на района.

Според Индианската национална фондация има 107 сигнала за присъствието на изолирани автохтонни групи в Бразилия. Миналия месец Фондацията публикува кадри на човек, за когото се смята, че е единственият оцелял от изчезнало племе в бразилска Амазония. Този човек живеел в зоната Танару в щата Рондония на границата с Боливия.

Смята се, че той е обикалял из гората 22 години, след като племето му е изчезнало в резултат на инвазия на експлоататори на дървесина и на поземлени собственици. Кадрите с този мъж са направени още през 2011 г., но има доказателства, че той все още е жив, пише БТА.

Ситуацията с тези изолирани общности притеснява специалистите, които твърдят, че от страна на селскостопанския и хранително-вкусовия отрасъл и на търсачите на минерали има атаки и натиск за изземване на техните земи. Над 800 000 души, които са от 305 етноса и които говорят 274 различни езика, живеят в Бразилия - страна с 208-милионно население, според официалните данни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ами платили са си таксата за преминаване в чужда територия,както нашите граничари тарашат и пращат обратно емигрантите,това племе живее на собствената си територия и счита всеки влязъл за натрапник,не знаят какво е това държава и че ги обхваща
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Гepманистaн Убepалecче защо са им власт,закони и правила,те живеят в собствената си територия и не пречат никому,освен на тези дето искат да я завладеят и използват,хал хабер си нямат ,че са попаднали на територията на някаква държава,още по-малко пък,че са "нейни" граждани,предвид,че са били там преди създаването и ,може да се спори кой на кого е гражданин,и защо изобщо ги закачат
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
последните свободни хора,оставете ги,те имат всичко ,което им е необходимо,няма какво да им дадем ,има само какво да им вземем,това сме ние от миналото,нека уважаваме предците си
33
1
 
3
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Туй са на Нинова електората.Изгубили са се по пътя за Бузлуджа.Червени кукундели
32
0
 
1
 
! Отговори
Ник преди 5 години
Увеличете и гледайте внимателно. Това са анимирани хора. Фалшиво видео!
31
0
 
3
 
! Отговори
къде кътина преди 5 години
преди дефилето У лево
30
3
 
12
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Македонци.
29
9
 
4
 
! Отговори
Патрон преди 5 години
Щом са ги открили със дрон,мършавите американци ще им пуснат зараза за да изчезне този поминак
28
14
 
2
 
! Отговори
national geografic преди 5 години
Чудя се дека дрискат тези и с кво се бършат?
27
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма кой да ги стряска в колко часа да стават за работа или пък да плащат данъци или да искат разрешение къде и как да си строят къщата или да им пълнят мозъците с глупави предавания,новини,наркотици.Хапка,пийка,онова другото и разходки из гората,пей сърце.
26
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
открили са братя галеви
25
5
 
15
 
! Отговори
дедо Пешо преди 5 години
Може да са просто хора решили да избягат от цивилизацията?
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТи бил ли си в Родопите?
23
1
 
28
 
! Отговори
Въй преди 5 години
Условията са подхоящи за едни 240 човека
22
0
 
3
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
До 23Тва го раэправяй на камбоджанци, сирийци, авганци, сърби и т.н....
21
4
 
5
 
! Отговори
косачката преди 5 години
Като мравки на ливада са.
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 20Ами явно имат повече идея от география от тебе...
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До MaйMyнaтaКато почнете да мислите с гръбначния си мозък много дразните...Има няколко такива известни племена и достъпа до тях е забранен от правителството на дадената държава в чийто регион се намират островите. Има патрулираща охрана на определно растояние и никой не може да преминава. Стига сте се правили на по-глупави от колкото реално сте.
18
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОВА Е ЗА ДА МОЖЕ ДА ГИ НАКАРАТ ДА ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ СЛЕД КАТО ГИ РЕГИСТРИРАТ :D
17
6
 
24
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
Са кpaвapитe шсе намъкнат там, и уж интегрирайки ги ще им отмъкнат элатото и диамантите