МВР: Бащата на президента е бил длъжен да спре на триколката

Уволненият полицай заради инцидента не си свършил работата
268
МВР: Бащата на президента е бил длъжен да спре на триколката
Кадър: YouTube

МВР излезе с официална позиция за катастрофата на кръстовището в Харманли между бащата на президента Румен Радев – Георги Радев и инвалида, който карал триколка.

Още по темата
Заради случая вече беше уволнен младши автоконтрольорът Митко Станков.

Началникът на сектор "Пътен контрол" към ГД "Национална полиция" гл. инспектор Росен Рапчев днес обясни, че има промяна на първоначалните данни от инцидента, а служителят, който е отстранен от длъжност не е изискал сведения и не е прегледал видеозаписите.

Рапчев е категоричен, че триколката не е трябвало да се намира там, но това не означава, че шофьорът Георги Радев не трябва да му даде предимството.

"Предмет на проверката е да установим дали полицейските служители са действали правилно. Служители на МВР не са декларирали, че над тях е имало политически натиск при инцидента", увери той.

Според него най-голямото нарушение от служителите на МВР, е че те не са събрали очевидци, които са необходими свидетели, за да се разреши произшествието.

А за уволнения полицай Станков Рапчев настоя, че той не е осъществил служебните си задължения по законосъобразен начин и заради това си поема отговорността.

Другото нарушение на полицаите при инцидента в Харманли било, че не са обезопасили и не са регулирали движението, след пътния инцидент.

"На мястото на инцидента е имало граждани, които са наблюдавали процеса, което е грубо нарушение. Най-големият проблем е, че при толкова свидетели, служителите на МВР не са набрали необходимите свидетели, за да се установи произшествието", посочи Рапечев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 139Не, не заслужава, но той сам трябва да се държи отговорно и да не застрашава както СЕБЕ СИ, така и другите участници. И трябва да стане пределно ясно на всички инвалиди, че инвалидните колички НЕ са Пътни превозни средства, които могат да се движат навътре по платната, а само по тротоара, а като нама тротоар - плътно в ДЯСНО по платното, а не да се щура наляво-надясно.
134
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 140Ела да видиш как българи карат на запад - за пример защото добре така оапахааа дърветата та още топло им държи! А тези които си мислят че на запад всичко може се отчайват бързо от гурбета и само викат колко лошо е извин България и колко ниски заплати плащали там!
133
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РАДЕВИ СА ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ!!! КОМУНИЗЪМ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ РЪКА ЗА РЪКА!
132
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДА 127Абе дай да го блъснем че да се сети че трябва да има жилетка, номер и каска! То в Милиционерия е така! А онзи що е кьорав и тати на червен президент - невинен! Ей така си беше и при тато ако си от семейство на активни борци - винаги невинен! За това сме скапана държава, заради изкукали/кьорави/подпийнали старчоци и техните плодчета на пиянска......!
131
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като гледам колко много хора пишат тук без да знаят закона за движение. Добре, че не излизате да карате из Европа, направо ще се прочуем българите. Ужас! Те затова водим по смъртност по пътищата.
130
10
 
3
 
! Отговори
Бай Хой преди 5 години
До Анонимен 738Е ако няма такива неща, какво? Заслужава да бъде убит ли? И бащата на РР не е задължен да спазва закона? Това ли твърдиш, маоумнико?
129
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоди "инвалид", който стана и се изтупа след инцидента, сам каза, че е тръгнал на ляво, после свил рязко надясно и се блъснал в колата на човека. Карал е като ***, има ли изобщо огледала за задно виждане, знак за внимание на гърба на количката, мигачи? Как сигнализира на къди смята да кара, наляво, надясно? Дори велосипедистите трябва да вдигат ръка за промяна посоката на движение. После паднал пред вратата на шофьора и я затиснал, та не можал да излезе.
128
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президентът явно е откърмен в семейство, което няма респект от закона.
127
9
 
2
 
! Отговори
Пян_Гъ - последно преди 5 години
Хората (умишлено или поради незнание) бъркат две неща: вината за ПТП и решението на съда. Пешеходец/инвалид може и да има вина, но НЯМА ДА ОСЪДЯТ НЕГО, А ШОФЬОРЪТ, който го е убил/осакатил. Друга уловка: превишена и НЕСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ. В случая за щастие няма смърт, но е възмутително отношението, проявено от бащата на първия човек в БГ: връзки, лъжене ("нямал право да е там"), омаловажаване, прикриване... Егати коректива - смях!
126
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 129Само че този с триколката не е предизвикал инцидента а този който не го е видял! А ако беше колоездач и не го беше видял? Щом си кьорав защо караш?!
125
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 127Да, трябва да е с регистрационен номер и с светоотразителна желетка. Независимо от това си длъжен да му дадеш предимство защото идва от ляво - тоест с предимство! Това че не го видял го прави да е виновен на 100% за инцидента! Ако милиционера беше писал акт на Радев и няколко дни след това на инвалидия щеше да си е на работното място! Но да пишеш акт на движещ се в кръгово с прединство си е чисто и просто - милиционер!
124
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТЕЗИ КОИТО ГЛЕДАХА ЗАПИСА ЯСНО ЗАЯВИХА, ЧЕ РАДЕВ Е ВИНОВЕН ЩОТО НЕ Е СПРЯЛ НА КРЪГОВОТО А НАПРАВО Е ВЛЕЗНАЛ В НЕГО!!!РАДЕВ Е ПРЕСТЪПНИК КОЙТО НЕ СПАЗВА ЗАКОНИТЕ И СИ ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА!
123
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИМА ЗАПИС КОЕТО Е ХУБАВОТО!!! ВСИЧКИ КОМЕНТАРИ СА ИЗЛИШНИ!!РАДЕВ Е ВИНОВЕН !
122
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И двамата са виновни за инцидента.
121
12
 
2
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Трябва да си сляп на това празно , огромно кръгово , да нацелиш инвалида.Да се отнеме книжката на Радев старши. Стига му толкова.Ясно е.
120
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Длъжен е бил, да а също трябва да следи и другите участници в движението, но и тази триколка няма място там от вътрешната страна на платното. И двамата са в нарушение и двамата трябва да получат акт и глоби. Какво го нищите толкова, от едната крайност, та в другата.
119
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе къде се е чуло и видяло комунист да дава предимство. ГАЗЯТ И МАЧКАТ на поразия. Това им е в кръвта, те изпитват наслада от човешкото страдание, напълно очаквано поведение от комунист.
118
5
 
15
 
! Отговори
ДА преди 5 години
ТАЗИ ТРИКОЛКА-ИНВАЛИДЕН СКУТЕР ТРЯБВА ДА ИМА РЕГИСТРАЦИЯ В КАТ И ТАБЕЛИ ,ПЛЮС ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ,СЪЩО ВОДАЧА ТРЯБВА ДА Е ИНВАЛИД ЗА ДА ГО ПОЛЗВА -А ДАЛИ Е ТАКЪВ....ДАЖЕ И ЖИЛЕТКА НЯМА--ТРАБВА ДА ИМА И КАСКА НА ГЛАВИЦАТА ЩОМ Е НА ПЪТЯ--АБЕ С ЕДНА ДУМА-НАРУШЕНИЯТА СА МНОГО ОТ ИНВАЛИДА-СЪДА ЩЕ ВЪРНЕ ПОЛИЦАЯ НА 100%
117
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Рапчев е категоричен, че триколката не е трябвало да се намира там"Според европейските закони (а ние сме в ЕС) има два вида инвалидни триколки! Клас 2 и клас 3! Клас 2 няма право да се движи по шосето ако има тротоар по който може безпрепятсвано да се движи. Клас 3 може да се движи по шосето ако не превишава скорост от 6-7 километра! Може би на инвалида не е било правомерно да се пише акт! Дано го провери за да не им пуска фъндък на комуняшките лакеи!
116
13
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Главен инспектор Росен Рабчев или не познава закона за движение по пътищата, или сервилничи на президента. Дали е триколка или велосипед, движещия се в кръговото на кръстовището, е с предимство пред влизащия в него. Този гл. трябва веднага да бъде уволнен, защото взема страна на ПТП. ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО НЕГО ПРЕСТЪПНИЦИТЕ СА ОНЕВИНЕНИ, А ЖЕРТВИТЕ ВИНОВНИ. .....БЪЛГАРИО, ЗА ТАКИВА ЛИ ТЕ УМРЯХА.