С Вяра, Надежда и Любов в храма: Пътят към изцелението на Боян

Мъжът в продължение на 14 години не е можел да се храни сам
17 сеп 2018 16:15,
4

На 17 септември православната църква почита паметта на Светите мъченици Вяра, Надежда и Любов и на тяхната майка София. Навръх празника ви представяме една история за силата на вярата.

С надежда за изцеление, хиляди вярващи всяка година идват в манастира "Рождество на Пресвета Богородица" край ямболското село Кабиле. Смята се, че водата от аязмото в двора му е лечебна.

Боян Светославов е от Стара Загора. Той се разболява тежко, след завършване на висшето си образование.

"Не можех да хващам нито химикал, нито вилица, нито нищо", разказва Боян пред Bulgaria ON AIR.

От 14 години не е можел да говори или да движи ръцете си. Вече два месеца обаче всичко е различно - Боян говори, може сам да се обслужва и храни сам.

Преди година мъжът открива пътя към храма. Той е убеден, че силната му вяра и лечебната вода в манастира са му помогнали да оздравее.

В Кабиленския манастир "Рождество на Пресвета Богородица" се пази "Книга на изцелението". В нея, своите лични истории за чудеса са вписали стотици вярващи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Ratio преди 5 години
Сега ще се юрнат глухи, прокажени, хроми, онеправдани да се "лекуват" на това място с водица. Голям келепир ще падне за черноризците и шефовете им с лимузините. Това, разбира се, не е най-страшното. Най-страшното е, че тия хорица много често сами се отказват от истинско лечение, втурвайки се след легенди и предания. Да отклоняваш съзнателно хора от адекватни медицински грижи в някои страни е подсъдно. Тук явно не сме изживели напълно Средновековието, та наричаме престъплението "чудо".
3
0
 
1
 
! Отговори
Пхах преди 5 години
Сайта, ае стига гл.пости, а!
2
2
 
2
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
99% от изцелените все пак са ходили по болници и им е назначавано някакво лечение, паралелно с това са ходили и в манастира, разбира се накрая лаврите ги обират все разни манастири, шамани, врачки и т.н... възстановяването хич не е от лечението, което също си е вървяло. Неблагодарна е лекарстката професия понякога...
1
1
 
2
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Слава Богу.