Речта на Папата: Сексът бил дар Божи. Без табута... Дали?

Думите му идват след серията от секскандали в църквата
Обновена: 19 сеп 2018 19:57 | 19 сеп 2018 19:51,
41
Речта на Папата: Сексът бил дар Божи. Без табута... Дали?
Снимка: Архив, Reuters

Сексуалността и секса били "дар Божи". Това каза самият Папа Франциск по време на беседа с млади вярващи във Франция. Пълният текст на неговото изявление беше разпространен от пресслужбата на Ватикана.

"Сексуалността и сексът са дар Божи. Няма табута. Това е дар, който Бог ни дава. Той има две цели – да обичаш и да продължиш живота. Това е страстна любов, истинската любов е такава. Страстната любов между мъжа и жената води до вечен живот", казал Светият отец, цитиран от БНР.

Папата цитира Библията, според която Бог е създал мъжа и жената по свой образ и подобие и припомнил думите на Исус Христос, че заради любовта мъжът и жената ще напуснат своите семейства и ще станат "един човек".

"Сексуалността трябва да бъде в тези граници – в любовта между мъжа и жената заради продължението на живота", казал още главата на Римокатолическата църква.

Още по темата

Папата добавил също така, че съществува и сексуалност, която е лишена от любов, но тя е само за развлечение. 

И тук новината свършва. Какво казал Папата, как го казал, къде го казал и защо. Зад тези думи, обаче, прозира един огромен скандал, който се разрази в съвсем недалечното минало. Скандалът със сексуалното насилие над хиляди деца от страна на католически духовници.

Сексът бил дар Божи. Нямало табута. Хубаво. Обаче, когато това системно се налага от страна на служители на католическата църква върху невръстни деца, под същия този претекст, табута няма, но пък има проблем. Огромен проблем – отлъчени от църквата има, наказани няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
Именно преди 5 години
До To6Ако наистина е казал страст, независимо каква, грехът преминал в страст е най-висшата степен на порока! Ако папата оневинява греха, преминал в крайната си фаза на страст, това означава че католицизма всъщност е една религиозна човешка идеология, която изповядва светските ценности, в които няма морал. Всяка страст е зависимост, чревоугодието един от големите грехове, сребролюбието (любов към парите) също, блудството и прелюбодейството са страстни зависимости от секса - смъртен грях!
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До VictimizedЗатова наричат православната църква Ортодоксална,защото тя не се е отклонявала от пъвоначалната форма на християнството.Католическата църква някога е била част от Православната,почти хиляда години,въпреки многото спорове помежду им.Сл появата на италианските градове-държави и тяхното замогване от търговия с Византия,България,Изтока,се зачева и лихварството,грабежите,започва разруха на Византия и Изтока,заграбват богатствата на изтока и Византия,сменят папата със свой човек и т.н
26
3
 
1
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
"Майката на Християнството е православната църква" Много си далеч от истината момче, пробвай с арианството първо и другите ранно-христиански секти от земите на България и Египед.Апостолското християнство няма нищо общо с догматичното православно или тотално сатанинското католическо....
25
0
 
6
 
! Отговори
To6 преди 5 години
Не виждам никъде да казва за педофилия, насилие над деца и .... Той казва "Страстната любов между мъжа и жената води до вечен живот". ДА, ЛЮБОВТА Е ДАР ОТ БОГА !!!
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затова нямат Царе,а Крале.Царят или Василевсът са били на по-високо ниво и от самата църква на най-високото стъпало и е нямало друга власт над тях.С разрастването на търговията в италианските градове-държави,те постепенно увеличават мощта си и сменят папата със свое собствено протеже и т.н.,поемат контрола и над църквата,но това е много дълго за обяснение,не ми се занимава да пиша.
23
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименИмператор Константин спечелва борбата за престола благодарение на Християните,затова решава да подкрепи изцяло тяхната религия,прави я официална.Събира мъдреци,христяни и учени хора от различни краища на Византия,които да обсъждат и дискутират какво да влезе и какво да не влезе в Библията.Ето така се събират четирите евангелия и останалото в Библията.При православието е цезаропапизъм,а на запад го изменят в папоцезаризъм,т.е. цялата власт в ръцете на църквата,затова са и крале,а не
22
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 21КОГО ЛЪЖЕШ ТИ БЕ!! ПРАВОСЛАВИЕТО И КАТОЛИЦИТЕ И ПРОТЕСТАНТИТЕ ВСИЧКИТЕ СА СЕКТИ!!! С ФАЛШИВИ БИБЛИИ ПОЛОВИНАТА ПИСАНИ ОТ ЕВРЕИ ПРЕДСТАВЯЩИ СЕ ЗА УЧЕНИЦИ НА ХРИСТОС!!!ИМА САМО ЕДНА ИСТИНСКА БИБЛИЯ ОТ 330-ТА ГОДИНА СЛЕД ХРИСТА СЪБРАНА ОТ МОНАСИ В ГЪРЦИЯ И СЪДЪРЖАЩА САМО ПИСАНИЯТА НА УЧЕНИЦИТЕ НА ХРИСТОС!БИБЛИЯТА НА ПРОВОСЛАВИЕТО ПОЛОВИНАТА Е ФАЛШИВА И ТОВА Е ДОКАЗАНО! ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА СОДОМ И ГОМОР СЪБИТИЯ СЪСТОЯЛИ СЕ ПРЕДИ ХРИСТОС КОЙ ГИ СЛОЖИ В БИБЛИЯТА И С КАКВО ПРАВО!?
21
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майката на Християнството е православната църква и Константинопол,всичко останало е разклонения и опит за повторения на оригинала,пречупено през собствена призма,а често и за облаги.Затова в православието няма насилие,нито инквизиция,нито е налагано насила,нито е спирало науката и е изгаряло учени или нещастни жени,напротив,манастирите и църквите са били използвани за препис и създаване на книги и наука,култура.Православието никога не е било агресивно и е било втора власт,след владетелите,а не
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САМО И САМО ЗА ДА СЕ ИЗМЪКНАТ ТЕЗИ ЩЕ ЛЕГАЛИЗИРАТ И ПЕДОФИЛИЯТА ПО ТЕРТИП НА АРАБСКИЯ СВЯТ И ИЗОБЩО НЕ СЕ СЪМНЯВАЙТЕ В ТОВА!!!!
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо трябва осъдят сериозно хората посегнали на деца и да ги вкарат в затвора.Второ, да разрешат на техните свещеници да сключват брак,за да не посягат на деца.Първоначалната християнска религия е православието,тя никога не е забранявала да се женят свещениците,даже си имаме такава дума - поп и попадия.Откъде измислиха,че свещениците нямат право на брак и деца?
18
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 16Няма да е още дълго така. Скоро всички сектанти изпълнения ще бъдат си а ти. Мюфтийство, църкви, си него и ги... Само като исторически паметници ще са... Аман от ненормалник до ненормалник вече.
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 16По конституция в България няма официална религия.Има традиционна религия която е източното православие.И няма нито една официално забранена религия доколкото знам.Стига да са регистрирани като вероизповедание, може да се практикува свободно на територията на България.
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Пробладаващата", драги мой не приятелю, е правилният термин. 13 век свърши, приеми го. И не, друго не искам, ни е смешно, когато някой се прави на важен. Ако католицизма бе забранен, я ми кажи, как така има оперира и католически църкви на територията на България?
15
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Папата е световен лидер.
14
5
 
9
 
! Отговори
ДО 15 преди 5 години
Официалната Религия в България е ПРАВОСЛАВИЕТО . Докато сме живи и децата ни и Правнуците ни , ЩЕ Е ТАКА . Ако искаш друго е твой проблем - Ще чакаш .
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 14Не, тази религия не е забранена, защото Православната църква няма тази власт, но и се иска.
12
5
 
5
 
! Отговори
Да ви кажа преди 5 години
Папата е Шеф на Католиците - тази Религия е забранена в България от Православната Църква . Заради Гей Истории и Убийства от отчета . Ако не вярвате питайте някои ПОП в България .Още се пише в Новини и Книги че Папата и Ватикана са Банката на Мафията .
11
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Страстната любов между мъжа и жената води до вечен живот". Само леко трябва да се предефинира що е то "мъж" и "жена" и католическите свещеници с малко по-екстравагантни сексуални наклонности, ще станат достойни за вечния живот.
10
9
 
2
 
! Отговори
Питам бе! преди 5 години
Този мен - докато стане папа - колко пъти му е плющяло аналчето - само питам...
9
1
 
7
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 5 години
С това Изявление на Папата , променя ли се стандарта за секс само между мъж и жена ?Ако е така - Това е Революция в Религията .