Разследване: 60-годишен изнасилил петокласничка в Лясковец?

В началото на септември тя родила дете, дадено е за осиновяване
3 окт 2018 18:15, Екип на Dnes.bg
43
Разследване: 60-годишен изнасилил петокласничка в Лясковец?
Снимка: архив Reuters

Прокуратурата в Горна Оряховица разследва случай на сексуално посегателство върху петокласничка от възрастен мъж в Лясковец, която е родила дете преди месец.

За случая разказва нейния брат Християн пред "Труд". Жертвата е от многолюдно ромско семейство с 12 деца.

До напредването на бремеността си момичето е учело в средното училище в града. Според брат й, момичето не съобщило за случая и крило бременността си до април, когато девойката получила болки в корема и повръщане. Близките й я завели тогава в Спешна помощ в железничарския град, където станало ясно, че е бременна. Оказало се, че плодът е на 6 месеца.

По думите на 29-годишния Християн чак тогава било установено, че през зимата сестра му била пресрещната на улицата в Лясковец, завлечена в една къща, където била пребита и изнасилена от мъж на около 60 години. Тогава обаче петокласничката не успяла да разкаже драматичната история, тъй като е глухоняма и със средна степен на умствена изостаналост. С нея обаче успявала да комуникира единствено майка й, която я разпитвала защо е удряна, но ученичката мълчала.

Веднага след като се разбрало какво точно се е случило, роднините на детето депозирали жалба в полицията в Горна Оряховица. Пред полицаи и дознатели петокласничката показала къщата на насилника в Лясковец. По думите на брата става дума за мъж от богат ромски клан.

Семейството на насиленото момиче наело и адвокат от Горна Оряховица, провели се неколкократно срещи със служители на отдел "Закрила на детето" и психолози.

Ученичката била спряна от училище и изкарала бременността си до деветия месец вкъщи, скрита от чужди очи. В началото на септември тя родила във великотърновската болница здраво момиченце.

След намесата на социалните работници от отдел "Закрила на детето", бебето било дадено за осиновяване и дори вече е настанено в приемно семейство в Бяла.

По случая е образувано досъдебно производство по чл.151 от НК за съвъкупление с малолетно лице, но без проявено насилие. По казуса е разпоредена експертиза за установяване кой е бащата на новороденото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
8
 
! Отговори
Гюзелишаматюркче преди 5 години
Ужас!
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде още едно на яслата...докато стане на 25-още 2(и те в дома)!Пускай народе смс за патладжанчетата,да са живи и здрави!За осиновяване има само ромули!
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"в средното училище в града" .... "Тогава обаче петокласничката не успяла"...Явно съм пропуснал новите промени в образователната система...
10
2
 
23
 
! Отговори
Странни неща пишат преди 5 години
Била глухоняма и със средна степен на умствена изостаналост, но учела в средно училище?! Средно училище означава гимназия или техникум! Средното училище не започва от пети клас, а от осми или девети.Тук правят ли разлика между основно и средно училище?Или не е петокласничка?На колко години е всъщност това момиче?
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Социалните работници не трябва ли да се грижат за това детето да е при майката,а не да го отнемат от нея?Вярно е,че тя е с умствена изостаналост и няма,ама си има грижовна майка,която щеше да и помогне в отглеждането на детето.
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Била пребита от 60-годишния мъж, но последвалото съвъкупление било без насилие?!
7
3
 
5
 
! Отговори
пецата преди 5 години
има хора учат 5ти клас и са на по 20 години, но за индобългарите е всеизвестно че е нормално да раждат на 13-14 когато се и женят за 1ви път , то кога е станало и кога го търсят дъртия , то така може цялото семейство да се събере и да свидетелстват 10 човека срещу някой случаен на улицата, като излезе днк теста тогава може да се говори а сега е само хипотеза ама дъртия до тогава ще му се скъси живота в ареста ако изобщо оживее, щото там само шведи
6
3
 
1
 
! Отговори
Разбойников преди 5 години
Поживяли са си.
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това животно трябва да се лекува с поредица от интензивни трансорбитални лоботимии, придружени с радиационна кастрация.
4
0
 
6
 
! Отговори
бай Иваню преди 5 години
Това храни е новина,това е всекидневие при ***? Интеграция не ги лови!
3
3
 
1
 
! Отговори
Разбойников преди 5 години
Поживяли са си.
2
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
100 %-oв комунист/русофил, като оня извег от Стрелча.
1
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не се окаже, че баткото я е плющял безжалостно?