Трябва ли ни нов национален стадион?

Крум Савов и Едуард Папазян в спор пред Bulgaria ON AIR
107

Министър-председателят Бойко Борисов наскоро възроди идеята за евентуално изграждане на нов национален стадион, тъй като сегашният "Васил Левски" вече е морално остарял и предизвиква сериозни задръствания в центъра на София, когато на него има голямо събитие.

Още по темата
Борисов поиска помощ от журналистите - да направят дискусия къде точно трябва да се намира той и даде пример с мача на Славия- Ботев (Враца), където по думите му "заради 200 човека, 2 млн. да страдат" както е в момента, когато има мач на националния стадион "Васил Левски".

Трябва ли да се премести стадиона, коментират пред Bulgaria ON AIR спортните журналисти Крум Савов и Едуард Папазян.

"При наличието на такова архитектурно съоражение, което освен спортен, има и исторически морален харакетер заради събитията, които са се случвали там и заради това, че освен футболен, стадионът е и многофункционален, аз смятам, че определено мястото му е там и би било кощунство да бъде бутнат, за да се построи нещо ново и съвременно", заяви в "България сутрин" спортният журналист Крум Савов.

На срещуположна позиция обаче бе колегата му Едуард Папазян. "Националният стадион в този му вид трябва да бъде съборен и да остане само централната му част, където да има музей на спорта. В момента той е губещо предприятие", коментира Папазян.

По неговите думи София е единствената столица в Европа, която няма нов стадион.

Според Крум Савов футболният стадион няма как да се напълни заради нивото ниското ниво на футбола, който се играе у нас. По неговите думи е по-правилно да се харчат пари за другите сфери като образование, здравеопазване и култура.

Едуард Папазян коментира пред Bulgaria ON AIR, че "Васил Левски" е негоден и не би трябвало да приема мачове от европейски класификации и трябва да има нов стадион. По негови думи няма смисъл от голямо спортно игрище, ако се погледнат тенденциите на всички отбори в света - клубовете строят по-малки стадиони.

"Едно от задълженията на държавата е да направи стадион. Спортът в нацията не може да се възпита по друг начин, освен с гледане. Не можеш да накараш децата да тренират нещо, без да са отишли на стадиона да се запалят", заяви в "България сутрин" Папазян.

Гледайте видео с цялата дискусия на сайта на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
6
 
13
 
! Отговори
Гербераз Патреот преди 5 години
11-ти, трябва да се построи нов стадион и той да се кръсти БОКО ТИКВАТА БАНКЯНСКИ - заслужил Бистришки Тигър.
15
3
 
22
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Стадиони има футболисти няма. Защо трябва да има национален стадион? Дали в берлин е най хубавия стадион? Защо да не е във варна бургас русе търново пловдив сливен монтана. Защо пак в софия! Изобщо не ни трябва нов ние и тези не можем да издържаме. Направо смяна на столицата крайно време е!
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва не един, а много нови стадиони.Трябва фиеновити на Цески, Лесека, Аякс Ребърково, Депортиво Лесичери, Интер Чапръчане и т.н. да има какво да чупят и да палят!
13
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва ИМ иначе как ще откраднат още едни примерно 50 милиона .Сметнете поскъпването на хляба е за по малка стойност от това което ще се открадне от стадиона .
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре е да се построи стадион някъде в покрайнините на града, където лум пените от агитките да се бият на воля. Омръзна ми всеки път, когато има мач да не мога да си ползвам метрото от метростанция Ст.В.Левски, тъй като тя ми е най-близката.Не плащам толкова високи данъци за да гледам някакви дрогирани и пияни оли госи как вилнеят на улицата ми и чупят квото намерят. А полицаите стоят и уплашено ги гледат.
11
9
 
7
 
! Отговори
Команиз патреот преди 5 години
Да, трябва ни нов национален стадион.Трябва да го кръстим стадион Владимир Путин!
10
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За най-бързо изчезващата нация в света ще бъде построен нов национален стадион. И бойни самолети ще й купят! Приоритети, какво да правиш...
9
14
 
5
 
! Отговори
Динко преди 5 години
Арсенал събори " Хайбъри" и построи жилищни сгради и ги продаде със супер печалба!Според мен това е идеалният вариант!Хем нов футболен стадион,на който се ходи с кеф,който може да се финансира не от бюджета и хората,а от продажбата на скъпи имоти,построени на мястото на старият стадион!
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СъорАжение и харакетер. Какви са тези неща?
7
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябват много нови стадиони, ама като си знаем какви сме, по-добре да си останем само с "трябването".
6
6
 
26
 
! Отговори
Софиянеца преди 5 години
Населението на София по официални данни е 1 милион. Според тази статия е 2 милиона, а според статията ви от ония ден е 3 милиона и се увеличава с +1200 човека на месец. Нека помислим решения в насока "как да стане пак 1 милион", а не коя поредна сграда да съборим, за да вдигнем на нейно място мол?
5
1
 
23
 
! Отговори
Гацко футбалера преди 5 години
Да,ама го правете в Бацова махала.
4
6
 
26
 
! Отговори
Да преди 5 години
Направете нов стадион, за да откраднете няколко десетки милиони, а стария дайте на Домуса, да си направи резиденция.
3
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Накрая Тиквената мафия ще го бутне и ще построи мол.А от парите за новия стадион ще открадне поне 3/4.Така с един куршум - два заека.Даже три - Тиквата ще се хвали, че той е построил новия стадион.
2
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Двата стадиона и колодрума в Борисова градина да бъдат разрушени и на тяхно място да бъдат възстановени розариумите, които са правени по царско време.
1
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не