НАТО иска Русия да върне пленените моряци

Действията са пряко военно нападение, отчита Алианса
26 ное 2018 21:40, Красимир Ангелов
163
НАТО иска Русия да върне пленените моряци
Снимка: БТА

Като пряко военно нападение определи НАТО действията на руските военноморски сили в района на Керченския пролив и в Азовско море срещу пленените украински моряци. Генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг съобщи след извънредно заседание на комисията НАТО-Украйна, че това мнение е било подкрепено от всички съюзници.

Още по темата
По неговите думи съюзниците призовават Русия незабавно да освободи задържаните украински моряци и плавателни съдове. Според НАТО няма оправдание за използваната от Русия военна сила.

Всички съюзници изразиха пълна си подкрепа за териториалната цялост и суверенитета на Украйна, добави Столтенберг. Той призова за спокойствие и сдържаност, както и Русия да осигури безусловен достъп до украинските пристанища и свободно движение на украински плавателни съдове през пролива и в Азовско море.

Столтенберг отбеляза, че днешното заседание бе свикано след разговора му тази сутрин по телефона с украинския президент Петро Порошенко. Той поясни, че Украйна има правото да поиска такова заседание в случай на пряка заплаха за териториалната си цялост, политическата независимост или сигурността.

По думите на Столтенберг последните събития само припомнят, че от четири години Украйна е във война. Всички съюзници осъдиха агресивното руско поведение. Русия трябва да спре подкрепата си за отцепническите военни групи. Наблюдаваме много внимателно обстановката, за да преценим с какво още можем да помогнем на Украйна, посочи Столтенберг.

Той определи вчерашните събития като "много сериозни". Столтенберг посочи, че последните събития се вписват в продължаваща с години линия на поведение на Москва и влошават обстановката.

НАТО подкрепя търсенето на мирно решение и поставя многократно въпроса на заседания на двустранния съвет с Русия, отбеляза генералният секретар. Столтенберг съобщи, че в телефонния разговор с Порошенко е получил уверения, че военното положение в Украйна няма да навреди на работата на демократичните институции, нито ще засегне предстоящите в страната президентски избори.

Столтенберг утре ще приеме председателя на украинския парламент Андрий Парубий.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
7
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 43"Никаква "руска" територия не е . Съгласно двустранен договор, протока е за съвместно, общо ползване!"АноУмни Украйна ЕДНОСТРАННО излее от въпросния договор. От тогава важи само класическото Морско право - 12мили Териториални води. и Кой ги наруши?
46
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 43Руска е ...Крим е руски ..... присъедени се към Русия с референдум ...ако не знаеш...и Русия го прие в територията си ...значи е Рука територия ...край !
45
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам новина за НАТО - На никой не му пука какво иска НАТО , най- малко пък на руснаците.
44
2
 
18
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Апропо ефекта от обеднения уран се изпитва и по нашите западни граници така че мерси ви за благинките,в продължениена години щем *** хора заради вас ,проклети да сте до последната ви семка натовска!
43
4
 
12
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
Ако Путин реши за седмица ще премине през НАТО и ще превземе Европа барабар с Азорските острови !!
42
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАТО - АХАХАХАХАХА и ще спра до тук , че пак ще ме изтрият. :))))))))
41
3
 
20
 
! Отговори
Искаме мир! преди 5 години
Не искаме Нато! Искаме мир!
40
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 43 И как ще нарасне проблема за Путин, я кажи!
39
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
трабва да се следва примера на политиката на президент Рейгън и да не се дава да диша на сибирската империйка до пълния и разпад
38
1
 
9
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
" трудно ми е да си представя каква може да бъде " личната свобода " на безработен, който ходи гладен и не намира прилагането на труда си. истинската свобода е достъпна само когато експлоатацията е унищожена, където няма потисничество на някои хора от други, където няма безработица и просия, където човек не трепери за това, че утре може да загуби работа, жилища, хляб. само в такова общество е възможно реално, а не хартия, лична и каквато и да е друга свобода ".Сталин. интервю с председателя на американската вестникарска асоциация " скрипс-хауърд nʹûspejpers " от г-н рой хауърд на
37
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 36е как пряко нападение ...ония ми отишли с военни кораби на руска територия -Никаква "руска" територия не е . Съгласно двустранен договор, протока е за съвместно, общо ползване! Това, че ботокса, си е решил, че незаконният му мост му дава право на водата под него е негов проблем и теперва ще му нараства този проблем!
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
do 38 Аз не мога да разбера що твоето велико НАТО не може да се справи с един пиян мечок, а е нассран от него и му се моли да пусне украинските войници, а?
35
1
 
18
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Натовските издевателства над Сърбия и къде ли не директни ли бяха или не???
34
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САНКЦИИИИЙЙЙЙ САНКЦИИИЙЙЙЙЙ ИСКАМ САНКЦИЙЙЙ за РУСИЯ !!!Бах ти държавата 5 години санкций и налагат а тя им превзема корабите ......
33
1
 
8
 
! Отговори
ZORO преди 5 години
бля , бля, бля ... само заучени фрази и манипулации , неприятни мутри
32
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Как стааа така?Ако дразниш мечока - ша ти откине главата!-Тоя пиян мечок, сам се дразни и се вре навсякъде даже там, където никой не го вика , а не може да свикне с мисълта, че СИВ го няма и никой с нищо не му е длъжен!
31
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е как пряко нападение ...ония ми отишли с военни кораби на руска територия ...разкарват се там наляво надясно ... те само ги пленили ..... даже не са ги потопили ....ми тогава я да помислим :- бомбандирането на Либия какво е ??- Американските войски в Сирия какво са ?- НАТО-вските войски в Афганистан какво са ?- Америкаците в Ирак ...какво са ?- А бомбадирането на Сърбия ...това какво беше ?
30
2
 
26
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Ами като са толкова смели направо да нападат Русия. Няма такова нещо като НАТО, това всъщност е САЩ + подчинените и пудели.
29
3
 
18
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
Тавариш Путин и другаря Лавров ще си го преместят синхроно от единия крачол в другия
28
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
HAHAHA, sega petrolat shte padne oshte! Gladomor za Prosia, beninostanciata!