Евросъд: Русия нарушава човешките права на гейовете

Руските власти от години не позволяват проявите на ЛГБТ-общността
27 ное 2018 22:48,
172
Евросъд: Русия нарушава човешките права на гейовете
Снимка: pixabay.com

Европейският съд за правата на човека (ЕСПЧ) постанови, че забраната за публични събирания на хора с нетрадиционна сексуална ориентация (ЛГБТ) в Русия нарушава човешките им права, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Съдът, базиран в Страсбург, призова днес Москва да вземе "системни мерки" за предотвратяване на нарушенията на Европейската конвенция за правата на човека, под която стои и нейният подпис.

Руските власти от години създават пречки за публични прояви и събития на ЛГБТ-общността, като отхвърлят молбите й за разрешителни.

Според ЕСПЧ отказът на Русия да разрешава публични ЛГБТ-събития не може да бъде оправдан с опасения за обществения ред, нарушава свободата на събиране и представлява дискриминация.

В очевиден опит да облече в законова форма постоянната забрана на прояви в защита на правата на хората с нетрадиционна сексуална ориентация, Русия прие през 2011 г. закон срещу "гей пропагандата", който забранява ЛГБТ-събирания близо до деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Друго си е да си независима държава, която сама определя правилата на собствена територия. Фактори като еврпейския съд са само досадни мухи, които разкарваш от себе си с един замах.
36
1
 
26
 
! Отговори
Българин преди 5 години
По нормална държава от Русия няма.
35
1
 
36
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
Живях при комунизма но не бях комунистживях през демокрацията... и станах комунист
34
0
 
2
 
! Отговори
месара преди 5 години
Що бе, да не е затворила някой европеец?
33
21
 
1
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 5 години
Заглавието е тролиращо, подвеждащо и невярно.Русия нарушава човешките права на всички.Само, дето на някои им пука за гейовете.
32
4
 
10
 
! Отговори
Осман преди 5 години
Първият секс на турчина задължително е със баща му- традиция кво да правиш
31
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Евросъд: Русия нарушава човешките права на гейовете"Какви права им нарушава? Праща им политически комисари в домовете да следят дали не си бъркат в дупките? Не. Забранява им да си рекламират извращенията пред деца. Пред ДЕЦА, по дяволите!
30
1
 
26
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Ако Русия не беше такава гадна агрсорка сега при и тях американският посланик щеше да им открие ЛГБТ център,ама кат са такива отворковци сега няма да си имат нека им !
29
2
 
27
 
! Отговори
Осман преди 5 години
Русия прие през 2011 г. закон срещу "гей пропагандата", който забранява ЛГБТ-събирания близо до деца.И какво лошо има в това? Вие бихте ли позволили вашите деца да общуват с хомосексуалисти, наркомани и други подобни?Това какво общо има с "правата" на гейовете?
28
0
 
22
 
! Отговори
Русия преди 5 години
Моят покрив- моите правила.
27
0
 
28
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"Русия прие през 2011 г. закон срещу "гей пропагандата", който забранява ЛГБТ-събирания близо до деца."Ей това е закон- всякакви извратеняци(включително вегани)-далече от децата! Не да ми се разхождат полуголи мъже с токчета и цuцu и разни тревопасни да се въргалят в "кръв" насред центъра и то в почивен ден.
26
0
 
16
 
! Отговори
Осман преди 5 години
Въпреки че съм турчин винаги защитавам Русия. Като гледам как на ден се появяват по 20 статии за "лошата" Русия и не се сдържам. Не съм русофил като някои рубладжии патриоти.
25
1
 
13
 
! Отговори
Баба Мара преди 5 години
Ей ся ша видите вий руснаците , гей боб яде ли лизбийка тютюн пасе ли.
24
2
 
34
 
! Отговори
А! Това ли било! преди 5 години
Сега разбрах защо 'цивилизования' запад така неистово мрази Русия!Русия не приема 'мъжката' западна любов ...и западняците се чувстват отхвърлени и унижени.сега се светнах!
23
0
 
12
 
! Отговори
Яcтpeб Оcманлията преди 5 години
До 18Аз ще съм първият родил мъж и ще прославя турция во век и веков
22
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До месара"Дали на москва и дреме за евросъда?"---Дреме й на Москва. Путин вече даже и не си прави труда да го мес*ти. :)
21
2
 
16
 
! Отговори
Звезделин преди 5 години
Разказ на американски боец: - Седя си, значи в окопчето, лети куршумче, гръмне гранатка... Сириеца, такъв един красив, мустакат, пълзи насреща... В този момент старшината, такъв един синеокичък, скочи в моя окоп и вика: - Лягай долу! - А аз му разправям ласкаво: "Върви си глупчо, не е подходящ моментът!"
20
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
капрофили, педофили и зоофили - също под закрилата на ЕСПЧ?
19
2
 
26
 
! Отговори
Завоалирано преди 5 години
хора с нетрадиционна сексуална ориентация - (ЛГБТ) ???Лесбийки Гейове Безполови и Транссексуални ?
18
2
 
33
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Най -накрая позитивна новина за Русия ,браво :)