Америка превръща Близкия изток в "барутен погреб"!

Иран заплаши Запада с "потоп" от наркотици, бежанци, атентати
8 дек 2018 10:48, Елка Василева
58
Америка превръща Близкия изток в "барутен погреб"!
Мохамад Джавад Зариф. Снимка: архив, Reuters

Американските продажби на оръжие превръщат Близкия изток в "барутен погреб", заяви иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф, цитиран от Ройтерс.

"Равнището на продажби на оръжие от страна на САЩ е невероятно и далеч надхвърля нуждите на региона", подчерта външният министър.

"Това говори, че американците следват много опасна политика", предупреди Зариф, цитиран от националната иранска агенция ИРНА.

Иранският президент Хасан Рохани пък окачестви изтеглянето на САЩ от иранското ядрено споразумение и повторното налагане на санкции като икономически тероризъм, предаде Ройтерс.

Освен това Рохани предупреди, че ако наложените санкции отслабят способността на Иран да се справя с тях, към Запада ще се насочи "потоп" от наркотици, бежанци и атентати.

"Предупреждавам тези, които налагат санкции, че ако бъде засегната способността на Иран да се бори с наркотиците и тероризма, няма да бъдете в безопасност от потоп от наркотици, бежанци, бомби и тероризъм", подчерта президентът в реч по иранската държавна телевизия, цитиран от БТА.

Рохани призова страните от региона към сътрудничество в борбата с тероризма, предаде ТАСС, цитирайки телевизия "Маядин". "Страните, които ни бойкотират, трябва да знаят, че действията им няма да окажат никакво влияние на способността ни да се борим с тероризма", подчерта той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Журналюгите в българия удариха дъното !Една статия не могат да препишат от любимото им Дойче Веле !Заглавията са като на човек след лоботомия!Преди да прочета нещо от родните (медии) прочитам Риа, Тасс, ДВ,СНН и чак тогава се потапям в българското информационно БЛАТО!!
18
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не само Америка, англичани и франсета също имат интерес от войни и хаос в Близкия Изток..........старите хищни западни империи...........да, няма спор в това!!!
17
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо законният сирийски президент Асад е диктатор,опозицията на Асад са борци за свобода...........хаха..........голям смях... а във Франция Макарона е добър, а протестиращите са вандали и анархисти??Докога с двойните и тройните стандарти...........айде кажете.............докога??
16
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой създаде, финансира и продава оръжие на Ислямска държава??Всеки го знае.............западните служби на Америка, Англия и Франция!!!Целта е контрол на коридорите на нефт и газ!!!Човешкият живот не струва и пукнат долар вече..............важното е западните фирми да контролират и крадат нефт и газ!!!Знаем ги тия номера.............стари са колкото света!!
15
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо Израел има право на ядрено оръжие, а Иран - няма!!!Да кажат западните лицемери!!!Докога с двойния стандарт, господа ???
14
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иран е голяма и мощна държава, те няма да се подчиняват като нас безропотно на англосаксонците!!!Западът поддържа режими на шейховете в Саудитска Арабия, които подкрепят тероризма!!Прав е иранския министър.............някой накрая да каже истината на западните лицемери!!
13
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия превръща Близкия изток в барутен погреб !...тъй като не й се удава с Балканите !
12
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав е иранския министър ...............100 %!!!
11
1
 
22
 
! Отговори
бай вълчо от хисаря преди 5 години
Има логика в думите на иранския президент.САЩ са от 2004г. в Ирак. и няма никаква промяна в тази държава. В Афганистан също. Основните бежанци в Европа са от тези 2 държави и Сирия.По-малко кризи,по-малко оръжие , по-малко бежанци, повече спокойствие.Иначе ще ни боли главата.
10
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сащ помагат на близкия изток да се справя с проблемите.
9
32
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Целта на Иран е оправи кашите, които САЩ забърка в Близкия изтокЩо не се запишеш направо в ИРАНСКАТА АРМИЯ И ДА ОПРАВЯШ КАШИТЕ?Кашите ги забърква руската политика и иранските диваци.
8
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези направо взеха да плашат с тероризъм... Удри, бай Дончо!
7
4
 
35
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Списък на агресиите срещу чужди суверенни държави за последният век!Иран=0ФАЩ=над 80 и то само след края на ВСВ!
6
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Иранските военни в Сирия борба с наркотиците и тероризма ли водят? И в Йемен ли?"Очевидно нямаш капацитета да вденеш казаното от иранския президент. Целта на Иран е оправи кашите, които САЩ забърка в Близкия изток, както и да спаси каквото е останало за спасяване. А Иран има доста голям интерес с какви държави граничи и колко са стабилни, не мислиш ли? А няма ли да е по-добре САЩ да спре Близкия Изток в генератор за терористи, които постоянно нападат белите държави?
5
26
 
3
 
! Отговори
Румен преди 5 години
От изтока идва комунизъм, тероризъм, наркотици.
4
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя плешив козел е много зле.Ако си мисли че някой би купувал скапаният му хероин .Нали тва друсат там тъпите козари?Гледат мак,точат опиум и после го преработват на хероин.През 1950-та е бил вървежка дори моден сега само отрепките го ползват.Много е зле тоя.А за бежанците към мада Раша.Да види местните неонацисти колко обичат братският ирански народ.
3
24
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
Иранските военни в Сирия борба с наркотиците и тероризма ли водят? И в Йемен ли?
2
31
 
7
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Доста инфантилно е държава, като Иран която се домогва до ядрено оръжие да критикува когото и да било за прекомерно въоръжаване! Това е все едно Хитлер да обвинява някого в холокост! Най-малкото е неморално!
1
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Предупреждавам тези, които налагат санкции, че ако бъде засегната способността на Иран да се бори с наркотиците и тероризма, няма да бъдете в безопасност от потоп от наркотици, бежанци, бомби и тероризъм"Тоест както винаги заглавието е тенденциозно и извадено от контекста. Президентът е предупредил, че западът ще продължи да си сърба собствената попара, същата, заради която през последните 3 години беше сцепен от атентати.