Надал прегази палача на Федерер и е на финал в Мелбърн

Рафа победи сензацията Стефанос Циципас с 3:0 сета
24 яну 2019 13:25, Красимир Ангелов
27
Надал прегази палача на Федерер и е на финал в Мелбърн
Снимка: БТА

Шампионът от 2009 година Рафаел Надал се класира за пети път в кариерата си за финала на Откритото първенство на Австралия по тенис.

Испанецът, който е втори поставен в схемата, разгроми на полуфиналите номер 14 Стефанос Циципас (Гърция) с 6:2, 6:4, 6:0 за 1:46 часа.

Надал ще играе за 25-и път на финал на турнирите от Големия шлем в кариерата си. Той ще срещне в неделя победителя от мача между номер 1 света Новак Джокович (Сърбия) и Люка Пуй (Франция). Надал нямаше никакви проблеми в мача и направи шест пробива.

20-годишният Циципас спечели само 30 процента от точките си на втори сервис (6 от 20) и имаше една единствена възможност за пробив едва в последния гейм в мача.

"Надявам се, че мога да играя и по-добре от това. Беше великолепен мач, изобщо страхотен турнир за мен досега, играя много добре", каза Надал в интервюто на корта след двубоя.

"Може би след толкова дни без тенис сега тази публика тук ми дава невероятна енергия. Да започна сезона по подобен начин, след този труден момент с проблемите в Бризбейн, е невероятно. Преди две седмици дори не можех да си представя, че ще бъда на финал тук.

Винаги е голямо предизвикателство да играя срещу по-младите тенисисти. Има много талантлива млада генерация - те са тук, борят се за най-важните трофеи и и аз им пожелавам много успешни кариери", добави испанецът, който търси втора титла в Мелбърн и 18-а от турнирите от Големия шлем.

Всички новини около Australian Open четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Надал едно от най-великите явления в тениса. Истински гений. Неподражаем!Днес Макенроу го избъзика, че е готов за политик, тъй като никога не е казал и една лоша дума за противниците си. Само ги хвали, ама на корта дъх не им дава да си поемат!
24
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ... 11Не сравнявай зряло грозде със зелено.Сега Надал играе на бърза настилка както НИКОГА преди.Гринджо гейм няма да му вземе сега.Само гледай на финала какво ще му се случи на Ноле.Три сета за час и половина на 2 или на 3 всеки сет.
23
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с тоя Гришо, толкова от него. от 3-ти в световната ранглиста, сега 23-ти. Каквото такова. Напъни, напъни, е, писна ми. Искам да е първи, ама не става. Толкова.
22
3
 
5
 
! Отговори
Националист 5 преди 5 години
... Някой нещо да каже за "ДРИЙМ ***" НА САЩ ПО БАСКЕТБОЛ ОТ ОЛИМПИЙСКИТЕ ИГРИ В БАРСЕЛОНА ПРЕЗ 1992 , а ?!?! ... Всички в тоя отбор бяха не просто ... звезди ... А МЕГА ЗВЕЗДИ ОТ МЕЖДУГАЛАКТИЧЕСКИ МАЩАБ ... И със сигурност доста по - богати и известни от Кауня ... НО ОТИДОХА. ИГРАХА ЗА САЩ. И , РАЗБИРА СЕ , СПЕЧЕЛИХА ОЛИМПИЙСКОТО ЗЛАТО , КАТО РАЗБИХА ВСИЧКО ПО ПЪТЯ СИ. И ТАКА НЕ САМО СТАНАХА ОЛИМПИЙСКИ ШАМПИОНИ НО И ДАДОХА ПРИМЕР НА МЛАДИТЕ АМЕРИКАНЦИ , ЧЕ НА РОДИНАТА НЕ СЕ ОТКАЗВА !!!!! ...
21
2
 
7
 
! Отговори
Националист 4 преди 5 години
... Лицето Димитров май се помисли за "по голям" от България !?!? ... Само ще Ви кажа някой неща на тези , които ме плюете. Явно сте от сайта ТЕНИС КАФЕ. :). АКО НАШИТЕ МОМЧЕТА ОТ ЗЛАТНИЯ НИ ОТБОР В САЩ през 1994 бяха , като КаунЯ ние НИКОГА дори нямаше да се класираме... да не говорим за полуфинал! Същото важи и за нашите волейболисти - бронзовите медалисти от Световното в Япония 2006 и полуфиналисти на Олимпиадата в Лондон ! Защото всички там са МЪЖКАРИ. И ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ НАЙ ВЕЧЕ !!!!! ...
20
1
 
9
 
! Отговори
Националист 3 преди 5 години
... Лицето Димитров постоянно отказва да ИГРАЕ ЗА БЪЛГАРИЯ и В БЪЛГАРИЯ !!! Примери - бол ! Купа "Дейвис" , ултра наглото му и високомерно поведение към останалите Български спортисти на Олимпиадата в Рио , турнирите в София ... И НИКОГА. НИКЪДЕ. НЕ ЗАСТАНА КАТО МЪЖКАР И ДА КАЖЕ ЗАЩО ОТКАЗВА НА БЪЛГАРИЯ !!! Абсолютно винаги се измъква през "задния вход" , точно като Л_ _но !!! Матей Казийски също отказа , но застана КАТО ПИЧ и каза ТОЧНО И КОНКРЕТНО ЗАЩО И КОГА ОТНОВО БИ ИГРАЛ ЗА РОДИНАТА !!!!..
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НационалистЕдва ли са много тези които искат да се родеят с теб.
18
3
 
3
 
! Отговори
Националист 2 преди 5 години
... Да! Аз нямам претенции към спортно - техническите качества на Димитров ! Там си е много добър ! И милионите си ги е заслужил ! Обаче едни други качества много му липсват на това момче ! И точно заради тях НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ "ВЕЛИК ТЕНИСИСТ" , просто ще бъде един от многото - добри играчи на този спорт... И това е ! ... А "фен клуба" на КаунЯ ги призовавам да си пишат в любимия им сайт - ТЕНИС КАФЕ , където за "неправилно дишане" срещу Димитров и те "банват" ! ... Там да целуват за _ _ ци !
17
9
 
5
 
! Отговори
Няма значение преди 5 години
Единствения, който можеше да издържи на бруталния физически тенис на Надал беше Гришо, ама той се отпусна срещу Тиафо и за Надал стана лесно, иначе пак щеше да има маратонски 1/4 финал като полуфинала по-миналата година, който беше и най-добрия мач от турнира изпълнен със всичко, което може да иска всеки един тенис фен.
16
5
 
4
 
! Отговори
До 15 преди 5 години
До НационалистАми, с такива като теб...и аз ако съм на мястото на Григор, ще наричам Монте Карло "у дома".А колко е майка, "майка" България, това е съвсем друг въпрос.
15
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И като Григор не е номер 1, какво?Да го разпънем на кръст ли?Че, колко са номер 1 в кариерите си?Нима канадците псуват и плщят по Раонич, че падна на 1/4 финала? Или японците казват, че Нишикори е симулирал срещу Надал, защото е видял, че ще падне?И отново- Григор не е длъжен на никой от вас, за нищо!
14
5
 
5
 
! Отговори
Националист преди 5 години
... "СТРАХОТНО Е ДА СЕ ВЪРНЕШ У ДОМА..." - Цитат на лицето Димитров в някоя от социалните мрежи ... и снимка ... от Монте Карло ?!?! ... "У ДОМА" - Не би ли трябвало да означава ... Майка България ... Хасково ?!?! ... Или за каунЯ има някакви други ... по - специални правила ?!?! Сега много добре знам , че "фен клуба" на безродника от Хасково ще ме нападне здраво КАК ДИМИТРОВ БИЛ ВЕЛИК ... САМ СИ ИЗКАРВАЛ ПАРИТЕ ... БИЛ АДСКИ ТАЛАНТЛИВ ... ЩЯЛ ДА ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА... ДА ! ОБАЧЕ Е БЕЗРОДНИК!
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е кой си може, си може.
12
5
 
16
 
! Отговори
ХЛЕБАРКА преди 5 години
Прави ли ви впечатление,че около тези трима супер играчи няма "жълтения".Те са обрани в това къде е как прекарват почивките си,за разлика от Григор.Според мен той си взе Агаси в щаба,за да може пак да се шуми около него.Иначе няма какво да се каже за Гришо.Може да има отделни проблясъци,но той толкова може.Лошото е,че тук всички се нахъсват,че може да бъде велик.Е не може.Има трима и другите,ако искат да успеят могат да се учат от тях.Григор все гледа да се овърти около накой известен/а.
11
6
 
17
 
! Отговори
... преди 5 години
Ами може да го бъзикате Гришката, но преди две години пак на полуфинал на същия турнир даде доста по-сериозен отпор от гърка на Рафа... играха 5 сета цели 5 часа. То е ясно, че тези тримата (Надал, Федерер и Джокович) играят в собствена лига.
10
4
 
20
 
! Отговори
пущиняк преди 5 години
Федерер не е точно едно и също поколение с Джокович и Надал! Вижда се, че Федерер(на 37г.) вече е на финала на кариерата си и невинаги удържа конкуренцията на младоците! Докато Надал(на 32г.) и Джокович (на 31г.) още са във върхова форма и още могат да демонстрират тънкостите на играта на младоците!
9
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен8Ми така е. А Надал е погледнал към жена и чичо Тони бам един шамар зад врата.
8
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разликата между поколението на Федерер,Надал и Джокович и поколението на младите звезди е първо в здравата работата и пълната отдаденост на спорта. Старите кучета тренират здраво, водят брутално здравословен режим на живот, свързан с храна, питиета и забавления. Последните са по-скоро изключение.Федерер и Джокович са женени и имат деца. Надал е с едно момиче повече от 10 години.Затова и тримата част от златната ера на тениса. Всички останали са само техен съпорт! Гришко също!
7
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голям е Рафа!
6
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прекланям се пред постоянството на Надал, Джокович и Федерер.Вече съвсем не са млади, но продължават да играят на нивото, с което блеснаха преди десетина години.Повечето млади могат само да им завиждат на концентрацията върху спорта и волята за победа.Особено едно наше момче, което имаше технически и физически качества, но на което му липсват и двете посочени,но пък е 1 в гоненето на дърти фусти и на Жълтите страници.