Европа иска вот във Венецуела, иначе признава Гуайдо

Испания, Франция и Германия с ултиматум към Мадуро
26 яну 2019 16:05, Красимир Ангелов
172
Европа иска вот във Венецуела, иначе признава Гуайдо
Испанският премиер Педро Санчес. Снимка: Reuters

Испания ще признае опозиционера Хуан Гуайдо за временен президент на Венецуела, ако до 8 дни сегашният държавен глава Николас Мадуро не свика избори, заяви испанският премиер Педро Санчес, цитиран от Франс прес.

"Ако в срок от 8 дни във Венецуела не бъдат свикани справедливи, свободни и прозрачни избори, Испания ще признае Хуан Гуайдо за президент на Венецуела, за да свика избори, заяви премиерът социалист пред журналисти в президентската резиденция Монклоа.

Още по темата
"Не се опитваме да издигаме или сваляме правителства във Венецуела, искаме демокрация и свободни избори", добави Санчес в телевизионно изявление.

Френският президент Еманюел Макрон също заяви в Туитър, че страната му е готова да признае Гуайдо за изпълняващ длъжността президент, ако в 8-дневен срок във Венецуела не бъдат обявени избори.

"Без обявени до 8 дни избори ще бъдем готови да признаем Гуайдо за "изпълняващ длъжността президент " на Венецуела за започването на политически процес. Работим с европейските си партньори", написа Макрон в Туитър.

Германското правителство е готово да признае Хуан Гуайдо за временен президент на Венецуела, ако до осем дни там не бъдат свикани избори, заяви в Туитър правителствена говорителка, цитирана от Ройтерс.

"Ако до 8 дни не бъдат обявени избори сме готови да признаем Хуан Гуайдо за временен президент, който може да започне политически процес и да работи с европейските партньор", посочи Мартина Фиц, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НИЕ ПРИЗНАВАМЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ МИКИ МАУС И ПРИЗОВАВАМЕ ДОНАЛД ДЪК ..ОПА ТРЪМП ДО 8 ДНИ ДА ПРОВЕДЕ ИЗБОРИ ЗА ПРЕЗИДЕНТИН НА ЩАТИТЕ .
75
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Му-ха-ха-ха-ха-ха..............Мили Боже..............тия недоносени брюкселски зелки ДОКОГА ЩЕ НАРЕЖДАН НА ХОРАТА КОЙ КАК ДА ЖИВЕЕ!!!!! Боже Господи, НЕ СЪМ СРЕЩАЛ ПО-ОТВРАТИТЕЛНА "организация" от този "съюз", освен разбира се краварската върхушка!!!
74
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като признават Гуайдо за президент могат ли да кажат той на какви избори е бил избран?
73
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРЕДИ МАЛКО РУСИЯ И КИТАЙ БЛОКИРАХА ПРОЕКТОРЕЗОЛЮЦИЯТА НА САЩ ЗА ВЕНЕЦУЕЛА. ИНТЕРЕСНОТО Е,ЧЕ ЗА ПЪРВИ ПЪТ КИТАЙСКИЯ ПРЕДСТАВИТЕЛ В СС НА ООН БЕШЕ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО РЯЗЪК ПРИ ОБРЪЩЕНИЕТО СИ КЪМ АМЕРИКАНСКИЯ СИ КОЛЕГА КАТО КАЗА .ДНЕС КИТАЙ,А СМЯТАМ И РУСИЯ СА ГАРАНТИ НЕ САМО ЗА СУВЕРЕНИТЕТА ,НО И СИГУРНОСТТА НА ВЕНЕЦУЕЛА И НИЕ НЯМА В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ ДА ДОПУСНЕМ СЦЕНАРИЯ НА САЩ ДА УСПЕЕ ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА ,КАКТО СТАНА В ИРАК ЛИБИЯ АФГАНИСТАН И СИРИЯ КЪДЕТО САЩ ДОНЕСОХА САМО СМЪРТ И РАЗРУХА.
72
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мене ме е срам като европеец от такива изявления на лидерите ни. Искам незабавно нови избори в Испания и Франция. За Англия ми е все тая, те скоро няма да част от нас.
71
3
 
14
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Нали уж признаха Гуидо за президент пък сега искат избори.
70
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-добре е да поискат нови избори за президент в САЩ, че тези миришат много на развалено.
69
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГУАЙДО Е МАСОН. ПУБЛИКУВАХА СНИМКА С МАСОНСКА ПРЕСТИЛКА.ТОВА ОБЯСНЯВА ВСИЧКИ.
68
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Откъде накъде запада ще иска избори във Венецуела? Това е груба намеса във вътрешните й работи. Венуела е доста богата на злато и нефт и това определя "загрижеността" на запада за нейната демокрация.
67
1
 
22
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
За либерастията, легитимни са само изборите, които тя печели... Най-яркият пример са последните президентски избори в САЩ..
66
1
 
22
 
! Отговори
СИРИЯ преди 5 години
ИМ СЕ ПРИВИЖДА НА ДЖЕНДЪРИТЕ ОТ ЗАПАДНА ЕВРОПА-НЕФТА,НЕФТА--МЕРАЦИ,МЕРАЦИ
65
2
 
29
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Че Мадуро без вот ли е избран? Отделен е въпроса кой американски президент е избран реално мажоритарно! Макрон управлява с 18 процента подкрепа и бунтове но там ес не иска избори, стига двуличие
64
3
 
27
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Ако Макрон не проведе демократични избори до 8 дни, не го признава за Президент (не го бръсна за слива)
63
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако и Гуайдо до 8 дни не направи нови избори кой ще признаете за президент?
62
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направо се чудя как този ЕС още съществува след такива безпринципни изявления на лидерите му.
61
3
 
23
 
! Отговори
голем смех преди 5 години
САЩ оправиха Ирак, Сирия, Афганистан. Със същия успех ще оправят и Венецуела.
60
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дайте да определим президентите и премиерите в Европа. Във фейсбук набързо ще се организират допитвания. Макрон нещо не се харесва на хората. И режимът на Меркел продължава цели 12 години и вече става по-дълъг от този на Хитлер. И там трябва смяна и преустройство. Тръмп не го признават 50 процента от американците. Набързо ще ги оправим и ще върнем демокрацията.
59
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Испания беше фашистка държава до 70-те години и изчака Франко да умре, за да станат изведнъж много демократични. Уж демокрацията им е на 40 години на Испания. Бивши фашисти до 70-те години дават акъл. Много са малки и жалки.
58
4
 
12
 
! Отговори
Бонжур преди 5 години
До Анонимен : поради продължаващите протести на жълтите жилетки ще признаем за президент Ален Делон.по добре Завъртяната Силвия поне да одиме на ефтини покупки за българи- нили пее за облачетата че били бяли- айде са Силвето да врътне една песен: "Черна е нафтата, нафтата Венецуелска"
57
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако до 8 дни макрон не оповести нови избори във Франция, поради продължаващите протести на жълтите жилетки ще признаем за президент Ален Делон.