Два избити зъба по време на разходка в центъра на София... Хомофоб преби жена гей

Да не съм те видял повече тук, изсъскал нападателят
13 фев 2019 08:50, Александър Попов
585
Два избити зъба по време на разходка в центъра на София... Хомофоб преби жена гей
Кадър: Нова тв

Една неделна разходка в центъра на София се превръща в кошмар за Галя Петкова, а кошмарът завършва в полицията. С оплакване от побой срещу неизвестен извършител. Така изглежда чисто статистически поредното престъпление от омраза. Всъщност статистика за престъпления, породени от хомофобия няма, защото в Наказателния кодекс такива не съществуват.

Жената гей е ударена от непознат мъж, с когото се разминала - безмълвно от нейна страна, с подмятане - от негова. Обижда я, тя го подминава, но той я настига, за да "раздаде правосъдие". Напада я и избива два зъба.

"Вървях си по тротоара, чух стъпки зад гърба си, и в момента, в който се обърнах, усетих удар в устата. Каза ми: "Да не съм те видял повече в района", обърна се и избяга. Всичко стана толкова бързо, че дори не извиках, изплюх си зъбите", разказва Галя пред Нова тв.

Нападателят изглеждал нормално, около 40-годишен. Тя се надява камерите наоколо да са го уловили, защото бил об;ечен с яркочервена блуза. Не приличал нито на скинар, нито на футболен фен. Две групи, които най-често са замесени в подобни случаи. Или поне са сочени с пръст.

Галя е подала жалба в полицията за нападението. Тъй като в Наказателния кодекс няма текст за нападение по хомофобски подбуди, случаят може да бъде квалифициран като телесна повреда. И въпреки че щетата е трайна и тежка, формално може да не се окаже така.

"От "Съдебна медицина" ми казаха, че това се води лека телесна повреда, защото, за да е средна, трябва да са напълно здрави зъби, без кариеси. Пълен абсурд, как ще разберат дали зъбите на тротоара са били здрави?", обяснява Петкова. А експертизите здрави ли са били избитите зъби още не са готови. Нападателят не е открит.

"Винаги съм вярвала, че българите не са хомофоби. Явно съм била наивна и романтична", споделя разочарованието си Галя.

Организациите, които защитават правата на хората с различна сексуална ориентация, правят свои анонимни допитвания, от които излиза, че 20% от споделилите опита си са били жертва на физическо насилие. Нападенията са извършени предимно на обществени места.

Драстично по-висок е делът на хомосексуалните, които са били обект на заплахи онлайн или на обществени места - 70%. Много висок остава и процентът на хомофобските заплахи и тормоз в училище.

Според неофициалното проучване профилът на жертвата е мъж, гей, на възраст между 15 и 25 години. 98% от пострадалите не се оплакват в полицията, дори и ако са пострадали от побой.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


585
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
341
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам дали тази е кротка или е агресивна лесбийка, но все пак е по-добре такива като нея да не се навъртат около деца и пубертетчета.
340
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До В.Ив.Тази не е просто някаква жена.Ако започне да закача твоя дъщеря или внучка, или младата ти приятелка - ако ти си момък, не знам дали ще реагираш по начин, различен от начина, по който се е отнесъл към нея този мъж.
339
10
 
21
 
! Отговори
Важна информация преди 5 години
липсва в текста.Този мъж откъде е знаел, че тази жена е хомосексуална и по каква причина иска да я принуди да не се мотае повече там?Съдейки по фона зад гърба й, струва ми се, че това е малкия парк в центъра на столицата до бул."Янко Сакъзов", известен в София и като "Градината Вл.Заимов". Там постоянно играят деца или се разхождат тийнейджъри от близките гимназии и студенти от СУ. Тази от снимката забелязана ли е да проявява нездрав интерес към подрастващи момичета и към младите студентки?
338
27
 
14
 
! Отговори
Булгар булгар преди 5 години
България нищо не е дала на света, българина нищо не е създал, камък върху камък не е построила и всичко е изкопирала от Византия, влючително кирилицата. Дивашка степна орда от Алтай известна на света само с биенето на жени, тричането на кучета и безконтролната миграция. И Бай *** :)))
337
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един порядъчно *** народ! Смилайте се навсякъде, по пешеходните пътеки, по улиците, по училищата и в домовете! Нали така вика дедо ви поп с "червените" ***! Сега обаче България ще плаща, сетете се от кой джоб ще се вземат средствата, няма да е от депутатския! Смилайте се, умници но в бутици!
336
6
 
3
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До Истински българинДа си кажем честно, а? В какъв колосален % от тази стъкмистика е по вина на един друг етнос които продава децата си за сексуални робини? Същия етнос които осакатява децата си само за да взимат помощи, които принуждава жените си да станат детеродни апарати и ги забременяват в момента в които родят поредното котило за пари! Така, че не слагай чуждите грехове на гърбът на хората! Да има *** които бият жените си, във всички етноси е така, но тази стъкмистика е фалшива!
335
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе все не ми се вярва някой да си върви кротко, а друг съвсем безпричинно да го удари ... ама изобщо не ми се връзва.Как пък никой не дойде да ме удря като си вървя аз по пътя ...?!
334
12
 
6
 
! Отговори
Aнонимен преди 5 години
Да премахне фашизма от улиците, заповядайте на протеста
333
5
 
23
 
! Отговори
нормален преди 5 години
Кога ще се създаде организация за защита правата на нормалните хетеросексуални хора.Докога роми и обратни ще създават организации и ще си търсят правата,нарушавайки нашите с непрекъснатото си хленчене и обвинения???
332
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Твоята дъщеря може и да се сношава на 14 г., моята не!
331
22
 
10
 
! Отговори
Истински българин преди 5 години
Да си го кажем честно, българите обичат да шамарят жените и да ги поставят на място. България е на челно място по насилие над жени. Нашия народ произхожда от дивашките степи на Алтай и в нашите гени е закодирано да бъдем безчувствени към по-слабите, било то жени, гейове или марсианци. От тук идва древната българска традиция тричане на кучета. Наши братя са монголци и тюрки. Когато дивите орди на Аспарух минават Дунава, всичко е било изклано, а земята е била варваризирана и населена от вyлгари.
330
6
 
10
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Абе в крайна сметка това е прекалено. Кой какъвто иска да си бъде, само да не пречи на другите. Не одобрявам разните гейпаради и показности, не одобрявам хомосексуализма, но пък чак да ги бия, това е доста в повече от нормалното.
329
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хомосексуализмът е болест!
328
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Познайте кой прави репортажа за случая по Нова ТВ -Миролюба Бенатова оная която след като хора на ро /мският барон Кирил рашков/цар киро убиха момче българин на 19 години Ангел Петров в Катуница 2011.Тя нарече в ефир протестиращите хора желаещи изселване на рашковият род пияна и дрогирана тълпа от агитки на футболни клубове. Същата сега ни представя история за хомофобия ,която всъщност по случайност се случва на собственик на три бара за об/ратни в София. Нападната е на битова кавга от родител
327
2
 
14
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
Вместо да ни занимавате с една псевдофобия - защо не говорите толкова много и за нормалофобията? Кога ще се повдигне толкова гласно проблема с нормалните, хетеросексуални, здрави, работещи хора които нито имат право да изказват лично мнение (защото ще обидят някои), които имат само задължения, а нулеви права, които за разлика от тези с нулев принос за обществото никога не получават помощи защото видиш ли работели и плащали данъци? Кога ще си поговорим за тази фобия? Нормалните нямаме ли права?
326
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нация в която е традиция да се бият жени и да се тричат кучета няма бъдеще. Вижте си само управниците, Бареков ви е евродепутат, Боко Тиквата, ***, Цвъ Цвъ, няма по-глупаво племе.
325
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-голямата част от българите са ПЪЛНИ ***!! Срам ме е, че съм българин заради тях!!!!!
324
2
 
14
 
! Отговори
kukla преди 5 години
Аз нещо не виждам логиката в заглавието и последващото описание. Значи една жена си върви по улицата, изведнъж някой я удря. И резултатът е че се касае за хомофобия. Значи всеки ден предполагам има такива случаи. Тогава всички трябва да заявят че са бити на сексуална основа. Сигурно има полза от това. Ще ги пишат по форуми, по телевизии, ще станат световни звезди. И ще получат сигурно по-високо обезщетение.
323
16
 
10
 
! Отговори
Илия преди 5 години
Дъщерите ви се сношават от 14 годишни и това ще са бъдещи майки,оправете си първо внучките които се друсат от малки после лайте срещу гейовете,всички фашисти в затвора браво на полицията че бие след мачовете
322
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До extremistЧак пък безпричинна ? Не искам децата ми да гледат билбордове, на които имат двама обратни (това е просто любов), тази възраст за тях е крехка още не знаят какво са що са какво искат и не искам това да ги променя ... а при shamale-ите процеса при тях е необратим ... Да се напрвят закони, но да не се рекламират по този начин ПС и аз не удобрявам насилето над тях ... но и не искам да виждам тяхни реклами за това и не искам по този начин да се промиват малки деца