Къде е касовият бон? Данъчни запечатаха 200 обекта за 2 месеца

Собствениците им са и глобени за нарушенията
31
Къде е касовият бон? Данъчни запечатаха 200 обекта за 2 месеца
Снимка: архив, Ройтерс

Над 200 търговски обекта в страната са били запечатани от началото на годината от НАП за неиздадени касови бележки, съобщават от приходната агенция. Сред тях има магазини, барове, дискотеки, спортни клубове, хотели, бензиностанции, ветеринарна клиника.

Освен временното затваряне на обектите, на собствениците им са наложени и глоби, достигащи до 2000 лв. за всяко нарушение. Според законодателството неиздаването на касова бележка е основание за запечатване за срок до един месец.

От началото на зимния туристически сезон фискалният контрол на НАП извършва масови проверки в курорти и областните градове, като на някои места в страната патрулират и униформени служители, предаде bTV.

Данъчните използват специален софтуер за наблюдение от разстояние на оборотите на определени рискови търговци, чиито приходи значително се различават от обичайните за съответния бранш и територия.

"Засилваме контрола в зимните курорти и централните части на областните градове. Запечатването на обекти за срок до 1 месец е тежка и неприятна мярка за търговците, която обаче може да бъде избегната с издаване на касова бележка за всяка покупка“ каза директорът на "Фискален контрол" в НАП Спас Шишков по повод проверките.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До сминдух енд чесънПодлежиш на прка, ако "съмнителната сума" надхвърпли 10000 лева на година.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баси гадните данъчни, майна ...
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има цели сектори, в които не се издава касов бон и това го знаят всички:-автосервизи;-строително-ремонтни услуги;-студия за красота;-зъболекарски кабинети;-електро-ремонтни услуги и т.н.
24
0
 
5
 
! Отговори
Кирил преди 5 години
За Пловдив ако почна да разказвам и аз трябва роман да напиша. Определени *** от оперативен контрол си ги прехвърлиха във фискален, че и новите които взеха се оказаха и без всякакви знания.
23
0
 
17
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 5 години
Ако си безработен ,но си плащаш вноските за здравеопазване подлежиш на проверка за укриване на доходи.
22
5
 
9
 
! Отговори
шматка преди 5 години
нови 200 емигранти.
21
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как върви контрола в Столипиново или там много бият .
20
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А стига сте защитавали тия ненаяли се алчници, дето се мислят за търговци! Никаква търговия не въртят, само се чудят как да измамят клиента. Купуват най- бо.клучавата и евтина стока и я преподават с 100% надценка. Искат 1 нещо да продадат и да изкарат печалбата за целия ден и това от джоба на клиента. После ревът, че бизнесът им не вървял, щото клиентите крадели. Честен търговец няма. А ако ги питаш, всички други са крадци, а те най- чистите.
19
3
 
10
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 години
ГРОБ ви готви серомер, свързан със сървъра на НАП. Ако изтропате повече от съседите, значи сте се ояли и трябва да ви проверят приходите. Глобите ще отидат за финансова стимулация на правилните тъмни гласоподаватели по време на избори. А вие ще ходите за гъби, а след това за монтаж на серомера в правилната фирма.
18
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябват пари за избори, и по-точно за купуване на гласове за избори.И пт кого ще е? От малките магазинчета, малкоя и най-много среден бизнес..Големите играчи, с кражби за милиони и милиарди, нито не закача. А и как да ги закача, нали самобвързани с тех си, големите отгоре...*** ***, дайте бе хора, хайде да ги изметем, стига сме писали тук..и там...Както е казал Левски - Дела трябват, не думи!
17
18
 
3
 
! Отговори
Супер преди 5 години
Taka трябва да е, трябва даже да дигнат още изискванията, кво е това всеки иска бизнес да прави, няма 10 000 лв в джоба( макар и тая сума е смешна) иска да става предприемач, нека още да стегнат нещата, че гнилите ябълки да опадат и да си търсят нормална работа на заплата а не с 5 лева в джоба да си мисли за глупости, пари щял да прави смях :))))
16
0
 
17
 
! Отговори
Лична докторица преди 5 години
Ужас. Дано не ме проверят. Че биляшка не съм пускала от 7 август 1972 година.
15
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В тази "държава" всеки, който не рови по кофите е престъпник според властите!Щом не е клoшap значи е успял да укрие някой залък от държавата (мафията).И пращат рекетьорите да му го вземат.
14
1
 
31
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
Скоро ще започнат да запечатват и частни семейства. Гледат им заплатите и на края на месеца, ако не могат да оправдаят изхарчените пари с касови бележки - запечатване за 2 месеца (без заплата и без покупки)
13
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами те служителите от Фискален контрол са предимно надъхани неуки селянчета, които не са и чували за закони.Пък не ги и интересуват, они са си от Гроб!
12
0
 
20
 
! Отговори
Инфо преди 5 години
Така ще бъде защото до сега никой не е изискал справка за направените разходи от НАП на основание неправомерните действия на служители на ФК.
11
0
 
21
 
! Отговори
Инфо преди 5 години
А защо не зададете Въпроса на г-н Шишков колко неефективни са служителите на ФК, за тези 200 акта и в последствие издадени заповеди за запечатване колко са обжалвани и за колко от тях е отпаднало предварителното изпълнение, колко пари се е наложило НАП да изплати в последствие за хонорари на адвокати на ЗЛ. Пи ар е много важен но на фона на загубените от НАП административни дела по АУАН и обезпечения на стоки с висок фискален риск положението е трагигно.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ейййй, тази цензура хич не позволява да се изпише съкращението на Национална агенция приходи!"Умен" от Национална агенция приходи пиша!
9
0
 
23
 
! Отговори
"Умен" от преди 5 години
Да запечатаме всички и ще си живеем райски!
8
0
 
13
 
! Отговори
"Умен" от преди 5 години
Да запечатаме всички и ще си живеем райски!