След отказа да се прибере: Почина бебето на джихадистката Бегум

Момченцето се разболяло от пневмония
9 мар 2019 09:45, Петя Славова
69
След отказа да се прибере: Почина бебето на джихадистката Бегум
Снимка: ITV

Починало е бебето, родено в Сирия от лишената от британско гражданство джихадистка Шамима Бегум, предаде Франс прес.

Още по темата

19-годишната сега тийнейджърка, която е родом от Източен Лондон, отишла на 15-годишна възраст в Сирия, за да се присъедини към групировката "Ислямска държава" (ИД).

Шамима Бегум роди миналия месец в бежански лагер в Североизточна Сирия, след като избяга от последния анклав под контрола на ИД в страната.

Същия месец тя бе лишена от британско гражданство от съображения за сигурност. Тогава Шамима отказа да се раздели с новороденото си момченце, за да бъде изпратено то във Великобритания.

Говорител на антиджихадистката коалиция Сирийски демократични сили потвърди новината за смъртта на бебето, но не даде никакви подробности.

Би Би Си съобщи, че момченцето е починало от пневмония, предаде БТА. Първите две деца на Шамима Бегум, които също са били родени в Сирия, са починали от болест и недохранване.

Великобритания, която стана през 2017 г. сцена на няколко джихадистки атаки, бе шокирана от редица изявления на тийнейджърката, която не изрази никакво съжаление, че е заминала за Сирия.
Случаят с Шамима Бегум е нагледен пример за дилемата, пред която са изправени западните страни по въпроса за евентуалното репатриране на своите граждани, присъединили се към ИД в Сирия и Ирак, отбелязва Франс прес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Това не мога да го разбера, всички се юрнали на запад, а това отишло там, където се води война!
21
19
 
2
 
! Отговори
Юнал Джемилов преди 5 години
До АнгелМного внемавай отука насетне мелечък
20
0
 
28
 
! Отговори
браву(р)ст на момата преди 5 години
Не са й излязли сметките , да се пише самотна , многодетна майка и да сгъва едни хилядарки ,докато вербува свежи попълнения за Халифата.
19
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такава е била волята на Аллах!
18
0
 
37
 
! Отговори
реалист преди 5 години
19 годишна джихадистка с три деца!!!Е ,имали сме късмет със съдбата им ,колкото и жестоко да звучи.Може би са спасени десетки животи на невинни хора.
17
29
 
18
 
! Отговори
АПОКАЛИПСИСА преди 5 години
Детето не е виновно ,че родителите му са идио*ти !!! Драскачите по-долу да се замислят и засрамят от простотийте си , че всичко се връща на този свят .......
16
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
един терорист по-малко
15
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да съди Министерството на здравеопазването на Ислиямска държава. Да напише молба с номер до баш Мохамед и като и дойде ред той ще организира съдебен процес.
14
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя е решила сама съдбата на детето си като не се отказала от него за да има надежда за живот в ВБ.Сега трябва и да плачем за нея, кой знае какви гадости е вършила и ще я съжаляваме.Иска просто да се прибере в цивилизована страна и да ползва социалната система.Нито съжалява за живота с ИД, нито се разкайва.Тя е бомба със закъснител на пъклени планове.Нормалните хора не ходят на другия край на света да участват във военни конфликти по своя воля.
13
0
 
42
 
! Отговори
Сократис преди 5 години
"19-годишната сега тийнейджърка"... Това обяснява нещата, защо се занимава обществеността с дебилни истории-защото тези които ги съчиняват и разпространяват са също такива.Това дете не се е разболяло само от пневмония, а тази "тийнейджърка" със своето бездействие и неадекватно поведение, е допуснала да се случи и да се стигне до фатален край.Предишните и деца, също починали от недохранване а майката изобщо няма вид на недохранена.Това е техен начин на живот и винаги ще си остане така.
12
0
 
14
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...znachi naa tova "dete "...kazvam dete zashtoto e bila na 15godini ...mu se prishtila Djihad...I otishlo da se prisaedini I da pomogne s kakvoto moje ?!!..Na 19godini veche e rodila 3 pati !!! Ne sazjaliava za otriazanite glavi I za ostanalite ubiistva na koito e stanala svidetel ! Detsata sa I martvi(koeto e dobre) ! Niama li obache I neia niakoi da ia osvobodi ot makite po nesbadnalia se Halifat I da sprete da ni zanimavate s neia?!??
11
0
 
46
 
! Отговори
Totenkopf преди 5 години
Само каква драма, какво чудо. Защо ни занимавате с глупости?
10
6
 
41
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Поредното твърдо доказателство, че мултирасовия мултикултурализъм е обречен на провал.
9
2
 
18
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...ami sega da revem li ?!? Nali maika I e tragnala na Djihad ?!! Tova e neinia izbor !!! Toi kasae I detsata I !!! Ako detsata I biaha zdravi I izrastnat ...s takava maika I s takiva bashti ...biha bili vaspitani I obucheni I te da se vkliuchat v tozi Djihad !!! Taka ,che ot tazi gledna tochka ..I po-dobre che sa martvi !!!Tia ne sazjaliavala za otriazanite glavi a nie zashto da sazjaliavame za neia I za smartta na detsata I ?!??
8
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая заслужава строго наказание , но ко ви е за бебето.Чета коментарите и не мога да повярвам.
7
1
 
43
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
господ си знае работата
6
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, и? Тая сама си е избрала съдбата, така че какво да я съжалявам сега. Да ходи при лидерите на ИД да се жалва.
5
1
 
20
 
! Отговори
АК 7.62 мм. преди 5 години
Тъкмо бях решил да помогна...то проблема се решил сам :) И да попитам-шамима започна ли следващото да прави?Ако има нужда-аз съм на линия!
4
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На 15 години избягала...и нацвъкала 3 чaaвета??Каква е разликата с ромите от Факултету?Имала ли е "съпруг" ... педофил ли е ... или е "обслужвала" скучаещите "бойци" главорези на ИД
3
5
 
19
 
! Отговори
Пчеличката Мая преди 5 години
До Анонимен #1E как? Нали Меркел и Макрон дават нарежданията и всички тия *** превзеха Европа. Всички трябва да сме съпричастни.