Осъден за двойно убийство: Невинен съм! Жали се в 1000 страници

Бивш полицай отрича да е застрелял родителите си
Обновена: 11 мар 2019 07:57 | 11 мар 2019 07:10, Александър Попов
41
Осъден за двойно убийство: Невинен съм! Жали се в 1000 страници
Снимка: Монитор

Бившият полицай Венцеслав Караджов бе осъден миналия септември на първа инстанция за убийството на родителите си Божура и Цветан. Той получи доживотен затвор при специален режим, но както се очакваше присъдата бе обжалвана.

В Апелативния съд в Пловдив Венцеслав е депозирал близо 1000 страници ръкописно написана жалба. От своя страна адвокатката му Зоя Тошкова е изложила мотивите си пред въззивните магистрати на 60 страници, съобщава "Монитор". Още на фаза окръжен съд Венцеслав Караджов заяви: "Невинен съм. Борбата продължава. Има и други инстанции".

Адвокат Тошкова продължава да е категорична, че няма нито едно пряко доказателство срещу клиента й. Оръжието на убийствата изобщо не е открито.

Божура и Цветан Караджови са застреляни на 15 май 2016г. в дома си на ул. "София" в Пловдив. Двамата живеели много бедно до ж.п. линията и имали от години имотни спорове с единствения си син.

И те, и той, многократно се жалвали в полицията. Причината за кавгите между млади и стари била двуетажната къща, в която за кратко живеели подсъдимият и семейството му. Тя и земята под нея по документи се водели на бащата Цветан, въпреки че Венцеслав и Каля твърдят, че те са дали парите за имота. Средствата спечелили по време на гурбет в Англия.

Венцеслав Караджов бе арестуван на 17 май 2016г. и обвинен за двойното убийство. Божура и Цветан били застреляни общо с 8 куршума. Според обвинението подсъдимият отишъл два дни по-рано с пистолет в дома на родителите си. Наблюдавал известно време поведението им и отвън, през прозореца, прострелял с два изстрела майка си Божура Караджова. След това с щанга счупил стъклото на входната врата. С трети изстрел прострелял в главата баща си Цветан Караджов. Влязъл в жилището и стрелял още няколко пъти в телата на родителите си, за да е сигурен, че са мъртви и напуснал имота.

От ареста си до момента синът на убитите твърди, че няма нищо общо със смъртта им. Процесът в апелативния съд в Пловдив е насрочен за 26 март т.г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До10. Може и да не е , но ИНТЕРЕСА е за него, а интереса клати феса.
11
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе, невинен... Кой нормален пуска 1000 страници ръкописна жалба?? Психопат абсолютен! Двама бедни пенсионери живеещи до жп линията разстреляни като на филм... Ако беше битов обир щяха да бъдат бити, душени и изнасилени, така действа етноса. А тези са убити все едно имат тайни банкови сметки в Швйцария.
10
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 3Напълно възможно е да има много невинни по затворите в България.Важното е да се изчистват архивите със престъпления а истинските виновници да дават пари и да не ги хващат.
9
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може човека да е невинен.
8
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЖоОсновният въпрос ,който си задава всеки прокурор и съдия е "Кой има интерес от извършеното" .Очевидно това е осъдения .Всички други приказки са празно сътресение на въздуха.
7
2
 
19
 
! Отговори
Жо преди 5 години
До БоНАПИСАХ, че не трябва да има смъртна присъда, защото много от пишещите тук с лекота раздават смъртни присъди само въз основа на написаното в статията.А, дали всичко написано в статията е точно така, знае ли някой?
6
1
 
4
 
! Отговори
Бо преди 5 години
Затова и няма смъртна присъда -Жо.А и у нас и Европа няма смъртни присъди.Чети внимательно.
5
3
 
4
 
! Отговори
Loyko преди 5 години
Ako vsichko tova koeto e napisano e veche dokazano,kakvo ima da se obzalva.
4
10
 
2
 
! Отговори
гл. шеф, т. разу. преди 5 години
до. бълтария. от. гл. шеф на тайно разузнаване.. ние тайното разузнаване умолявамеви данесе занимавате с нащият румен крумов йорданов. гр. кстендил ул. гърлянски черешарник. 10. само някой ако пипне румен. ниесме платили за неговата защита. който наруши дасе опита да навреди на нашият румен. щего растрелят. всеки който му посегне...
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затова не трябва да има смъртна присъда- след време може да се окаже, че е извършена съдебна грешка.При смъртна присъда, грешката не може да бъде поправена.Най-вероятно е сина им, но смъртна присъда няма и това е добре, дори за масовите убийци. С един куршум и се ражда ново убийче, ха ха убийче!
2
9
 
14
 
! Отговори
Жо преди 5 години
ОТ НАПИСАНОТО в статията се разбира само, че това е предумишлено убийство на възрастните хора, подготвено и извършено от НЯКОЙ.Този "някой" може да е синът им.Може да е някой, на който синът им е платил за да го извърши.Може и да е някой съвсем друг човек, който е използвал факта, че син и родители са в конфликт за имот.Затова не трябва да има смъртна присъда- след време може да се окаже, че е извършена съдебна грешка.При смъртна присъда, грешката не може да бъде поправена.
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И с цялата си наглост да каже невинен съм. Тоя е за ел. стол не за доживотен.