Полицията в Утрехт на крак, издирват стрелеца

Всички училища в града са затворени до второ нареждане
18 мар 2019 15:15,
24

Снимка: Reuters

Въоръжени полицаи обградиха сграда в Утрехт, където се смята, че се укрива мъжът, който по-рано днес откри стрелба в трамвай и уби поне един човек.

Стрелецът, който вероятно не е действал сам, е открил стрелба в 10:45 местно време, след което е избягал от местопрестъплението с червено "Renault Clio", което по-късно е било изоставено.

Още по темата

Тежко въоръжените антитерористични сили обградиха жилищна сграда в близост до мястото, където е станала стрелбата. Полицията заяви, че издирват стрелеца с "всички възможни средства", съобщи Reuters.

Малко след 12:30 холандското правителство повиши терористичната тревога в страната на най-високата възможна за провинция Утрехт.

Питер Жап Алберсберг, глава на антитерористичната агенция на Холандия, заяви, че стрелецът все още не е заловен.  "Терористичен мотив не може да бъде отхвърлен", заяви Алберсберг в Twitter. Той призова гражданите да следват указанията на полицията.

Междувременно всички училища в Утрехт са затворени. Същото се отнася и за транспортните центрове, джамии и др.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Забраниха им Фейсбук и Ютюб. Нека сега ги търсят по света.
16
1
 
13
 
! Отговори
Jas преди 5 години
Не е възможно забрадена мюсюлманка в автобуса в Лондон да предявява претенции срещу родителите на британско 4 г. дете, че и има картинка с прасенцето Пепа на тениската си, че имитира грухтенето на героинята от световно успешен анимационен филм, че това обиждало религиозните й чувства. В Рияд никой не носи такива тениски и няма да й накърни религиозните чувства! Въпрос на избор и преференции. В Европа е така! Не ти харесва? Свободен си да напуснеш и да идеш там, където всичко е според очакванията
15
1
 
6
 
! Отговори
Jas преди 5 години
Крайно време е за всички имигранти по света да проумеят, че ако искат да живеят в западни държави е необходимо да се зачленят и интегрират с всички права, но и задължения. Те трябва да се интегрират към нашия н-на на живот, не ние към техния, те да дошли при нас, не ние при тях. Просто и обикновено правило! Не ме интересува какво правят зад затворените си врати вкъщи, но доста ме интересува как се държат на улицата. Не може гостенин в държавата ми да ооределя кое и как трябва да бъде!
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Издирваният е 39 годишен турчин. Тази вечер ще очаквам с нетърпение турските *** от последните 2 дни.
13
1
 
7
 
! Отговори
Jas преди 5 години
До Анонимен 10: е такъв случай препоръчвам на консервативните мюсюлмани да напуснат веднага "развратената Холандия" и д 2 и 3 генерация деца да се върнат в нативните страни от които са се довлякло до Европа, за да не бъдат накърнявани религиозните им предразсъдъци!
12
1
 
6
 
! Отговори
мак преди 5 години
Това може да е отмъщение за Н. Зеландия. Как се живее в такава обстановка? Не знаеш, колко такива..р...ди чакат удобен момент да ударят.
11
0
 
4
 
! Отговори
Ха преди 5 години
След дъжд качулка ...
10
1
 
16
 
! Отговори
Jas преди 5 години
Европолотиците отказват да приемат факта, че на обикновения европеец не му пречи кой каква религия изповядва, но доста му пречи постепенната ислямизация на Европа, манипулациите с информациите за криминалната сред имигрантите и криворазбраната политкоректност, при която исляма получава все по-голям простор пред европейските традиции, култура и история! Градовете в Европа са заприличали на Мека и Медина! Волтер, Луи IV, Балзак и Русо се въртят в гробовете си като електромотори!
9
8
 
6
 
! Отговори
Sata N. преди 5 години
Холандия е страната на най-разумните европейци. Руският дивак Петър Първи там е ходил да краде занаят. Дъщерята на карлик Путин е омъжена за холандец и живее там.
8
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Холандия е столицата на проституцията и дрогата, на отворените граници и на липсата на държавност. Един руски танк може да завладее тази страна от ***. Повръща ми се от Холандия, представям си какво им е на мюсюлманите които са много по-консервативни.
7
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мюсюлманите не издържат на арогантното държание на западняците, които ги считат за по-нисши и в един момент изпадат в амок. Така презират и източноевропейците. Държат се с жените като с леки жени, а с мъжете като с прислуга.
6
1
 
6
 
! Отговори
noFreeman преди 5 години
Тежко въоръжени... спуках се от смях... носят на гръб гаджетата си ли? Героландия е уж тиха страна, но дрогата е свободна, червените фенери колкото щеш... границите са широко отворени за всякаква паплача... да ти еж.а и държавата...
5
1
 
16
 
! Отговори
Jas преди 5 години
Пряко доказателство е факта, че на събитията в Нова Зеландия реагира европейски мюсюлманин с това, че трепе граждани на Холандия за нещо, което е направил австралиец на братята му по вероизповедание в Нова Зеландия. Точно затова не ги искам и аз в Европа, промениха я до неузнаваемост и деянията и манталитета им е подкрепян от продажните европолитици заради пари и мощ... Средновековен манралитет и Нотр- дам или Лувр немогат да съществуват заедно!
4
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знаем кой и за какво е стрелял, но е бил слаба ракия в сравнение с християнските терористи, които наведнъж тръшкат по 50-70 трупа! Мюслитата има още много да се учат от християните!
3
1
 
21
 
! Отговори
Jas преди 5 години
В никакъв случай не оправдавам действията на австралийският терорист. От друга страна обаче ие ясно, че и в такава кротка и спокойна страна като Нова Зеландия има вече проблеми с нарастващия брой мюсюлмански преселници. Ако се преселва само, за да намерят по-добро и спокойно място за живот и се интегрираха до новозеландското общество так, както и други имигранти, китайци, европейци, индийци и т.н., със сигурност никой нямаше да ги стреля. Те обаче си пренасят проблемите и там и в Европа.
2
1
 
23
 
! Отговори
к преди 5 години
Дневната доза смърт от най-мирната религия.
1
0
 
19
 
! Отговори
. преди 5 години
Будистите пак са се ядосали на неверниците.