Мюсюлмани в Австрия искат съд за вицеканцлера Щрахе

Негово изказване насърчавало омраза към тях, твърдят те
Обновена: 21 мар 2019 09:58 | 21 мар 2019 08:03, Анисия Иванова
171
Мюсюлмани в Австрия искат съд за вицеканцлера Щрахе
Хайнц-Кристиан Щрахе. Снимка: Reuters

Най-многочислената мюсюлманска организация в Австрия поиска да бъде повдигнато обвинение срещу австрийския вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе за подбуждане към омраза, предаде ДПА.

Според Общността на ислямската вяра коментарите на Щрахе при негово публично изказване на 14 март насърчават омраза към мюсюлманите и мюсюлманските организации.

На този ден Щрахе взе участие в представянето на книгата на противоречивия германски писател Тило Зарацин "Враждебно превземане: Как ислямът пречи на прогреса и заплашва обществото".

Щрахе заяви, че във Виена съществуват радикални ислямски организации. Вицеканцлерът посочи, че в австрийската столица има 150 мюсюлмански дневни центрове, където деца се обучават да се превърнат в мъченици и се преобличат като бойци на терористичната организация "Ислямска държава".

Общността на ислямската вяра разкритикува и думите на Щрахе за това как насилието си е проправило път в мултирелигиозния Ливан.

"Гражданите мюсюлмани първоначално били миролюбиви, но щом броят им достигнал определен процент (от населението), започнали да действат по-агресивно - знаем за гражданската война", заяви Щрахе.

Председателят на Общността на ислямската вяра Юмит Вурал заяви, че тези изказвания са недопустими.
 "След терористичните нападения в Нова Зеландия Общността на ислямската вяра казва: Достатъчно", подчерта Вурал.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилно е казал.. Като не им харесва марш... При ердоганчу
117
7
 
4
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Не харесвали ВИЦЕКАНЦЛЕРА .....ХА ХА ХАДа се грабват и вкупом да отиват да харесват ердоган и всички останали кой от където е!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
116
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Повечето коментари ги пише един и същи човек за да насажда неприязън.
115
4
 
4
 
! Отговори
SS преди 5 години
Религигиозните противоречия още ще се задълбочават.След разпада на СССР вече няма враг.Сега на дневен ред предстои противопоставянето на двете световни религии християнство и ислям.Защото винаги хората трябва да живеят в страх.На това се крепи световната икономика.
114
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много от мюсюлманите в Австрия, и не само там, ами и в цяла Европа проповядват радикалните идеи на Ислямска държава!!А не искат да им се говори с езика на омразата, нали??После Башар Асад бил лош и руснаците били много лоши................защото само те се бият ефективно с тия главорези от ИДИЛ???
113
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко са нагли тия ислямски гадини!Австрия ги е приела, австрийците хората работят за да ги хранят......................тия с претенции, че и почнали да съдят!Ако не им харесва...................обратно в Афганистан или Африка!!!
112
6
 
19
 
! Отговори
Българка преди 5 години
Като не им харесва Щрахе и Австрия да се връщат в дупки от които са се довлекли.Писна ми от м юсюлмански претенции.
111
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А нещо друго не искат ли?
110
5
 
6
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Джамии има и в Япония - Гугъл....натискате изображения...и гледкатеИсляма в Китай се практикува от "малцинства" общо над 30 000 000 души - но на фона на 2та милиарда китайци .... е "пренебрежима цифра"
109
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малки признаци за Съдния ден:1. Знанието ще изчезне и ще се появи невежеството. (ал-Бухари, Муслим, Абу Дауд, Ахмад)2. Книгите ще станат широко разпространени, но религиозното знание ще е малко. (Ахмад)3. Прелюбодеянието и развратът ще се разпространят много. Пратеникът на Аллах (с.а.с.) е казал, че това винаги е съпроводено с появата на нови болести по тези хора, които техните предци не са познавали. (ал-Бухари, Муслим, Ибн Маджа, ал-Хайтами)4. Развратът ще се разпространи сред мюсюлманските водачи. Пратеникът на Аллах (с.а.с.) е казал, че това ще стане, когато хората престана
108
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щоее тая злоба по мюсюлманите..око за око зъб за зъб.
107
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАПЪЛНО ПОДКРЕПЯМ Г-Н ЩТРАХЕ !!!! ТОЙ НЕ Е ПЛОТИВ ЧУЖДЕНЦИТЕ , ПРОТИВ ДЕТО НЕ ЖЕЛАЯТ ДА СЕ ИНТЕГРИРАТ И НЕ ИСКАТ ДА РАБОТЯТ . ЖИВЕЯ ОТ 30 ГОД. ТУК И ВИЖДАМ КАК СЕ РАЗВИВАТ НЕЩАТА С ВСИЧКИ ЧУЖДЕНЦИ. ТАКА , ЧЕ ЩТРАХЕ Е НАПЪЛНО ПРАВ. КОЙТО МУ НЕ ХАРЕСВА ДА СИ ЗАМИНАВА , КОЙ ОТ КЪДЕ Е. МНОГО Е ТОЧЕН ТОЙ !!!!АВСТИЯ Е ЕДНА МНОГО , МНОГО СТАБИЛНА ДЪРЖАВА.!!!!
106
4
 
21
 
! Отговори
до 110 тя преди 5 години
Никой не може да спаси Европа. Тя вече е изгубена. Трябва да спасиме България от всякаква антибългарска сороска и зм е т.
105
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обаче има хубави сини очи
104
3
 
50
 
! Отговори
тя преди 5 години
Кога християнин живеещ в Турция ще каже на Ердоган да бъде съден ? Много права имат тия мюсюлмани в чуждите страни и си позволяват това , което в родната им страна не може да си позволят!
103
3
 
37
 
! Отговори
тя преди 5 години
Тервел спаси Европа от нашествие на арабите , а сега кой ще я спаси?!
102
5
 
36
 
! Отговори
тя преди 5 години
Защо Австрия се командва от мюсюлмани? Като не им харесва да я напуснат !
101
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отдавна съм се убедил - който не изживее своя катарзис не може да го проумее. Западна и САщ европа няма и понятие какво е ислям. Трябав да изживеят своите демони, и тогава толерастията ще си иде от само себе си.
100
3
 
14
 
! Отговори
Край преди 5 години
Религиите трябва да бъдат натикани в ъгъла на историята където им е мястото.
99
2
 
23
 
! Отговори
да-м преди 5 години
Тило Зарацин не е писател бе агнета от "ДНЕС"! Основно се е занимавал с финанси, вкл. на най-високо ниво в Бундесбанк и скоро е написал няколко книги. Напълно е прав разбира се.Всъщност правилно отношение имат Япония и Китай.