Ден трети: Венецуела отново е без ток

Предишното голямо спиране на тока бе на 7 март
28 мар 2019 08:30, Елка Василева
83
Ден трети: Венецуела отново е без ток
Снимка: Reuters

Венецуелските власти решиха да обявят 28 март, четвъртък, за почивен ден - третия поред, заради проблеми с липсата на електричество в по-голямата част на страната, съобщи министърът на комуникациите и информацията Хорхе Родригес, предаде ТАСС.

Той каза, че се работи активно за възстановяване на националната енергийна система, пострадала от "най-сериозния терористичен акт".

В понеделник министърът заяви, че страната е останала без ток в резултат на диверсия, извършена в най-голямата й ВЕЦ. Според лидера на опозицията Хуан Гуайдо спирания на тока е имало в 17 щата.

Още по темата

Вчера президентът Николас Мадуро каза, че причина за второто за един месец мащабно спиране на тока е стрелба на снайперист по ВЕЦ "Боливар". Атаката е била извършена от един хълм. Мястото, по което е стреляно и където е предизвикан пожар, е жизненоважно за електрозахранването, каза Мадуро по телевизията. Нападението е дело на "наемник, убиец, изпратен от опозицията, която извършва държавен преврат", заяви той.

Предишното голямо спиране на тока бе на 7 март.

Заради липсата на електричество не работят водните помпи и много жители на столицата Каракас с часове търсеха бутилирана вода в малкото отворени магазини или пълнеха туби и други съдове от изворите по хълмовете на града, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Опозиционният лидер Хуан Гуайдо призова сънародниците си да не бъдат пасивни и обяви протестна кампания под мотото "Операция Свобода", включваща демонстрации тази събота и следващата, на 6 април. Мадуро също обяви в събота шествие под наслов "Операция в защита на свободата".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До USAАбе аман с вашите ресурси бе!Япония какви ресурси има?НИКАКВИ!Е защо японците са лидер на световната икономическа и технологична сцена пък вашите с многото ресурси никакви ги няма?
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 45Напълно разбирам логиката ти. Изобщо няма да потечат реки от мед и масло. Затова трябва да оставят на мира Мадуро да управлява докато е жив. След това ще го наследи братовчед му Гъзуро.
41
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Хахаха...тези са голям майтап. Един снайперист събори цяла държава, а смятай какво могат да сторят 10-*** хахаха."ЕХ ЕКСПЕРТЕЕел генераторите в ТЕЦ/ВЕЦ/АЕЦ/ПАВЕЦ пускат мощност на 20-40000Волта и няколко ампера 40000Волт*25А=100000Вата или 100МВата По магистрални ел линии се пренася електичеството на големи разстояния с 0,5-1% загуби. След това идва Трансформатор намаляващ то 40 000Волта на 700Волта с такава мощност работят градските ТрансформаториГоелмия Траф + куршум = БУМ
40
4
 
3
 
! Отговори
USA преди 5 години
Значи повечето хора тука НЕ МОГАТ ДА МИСЛЯТ! Сега нека го кажем така ВСИЧКИ ПРИРОДНИ РЕСУРСИ ПО СВЕТА СА АМЕРИКАНСКИ! ТЕ ПРОСТО СА ГИ ОСТАВИЛИ НЯ РАЗНИ ДРУГИ ТЕРИТОРИИ НА СЪХРАНЕНИЕ! И ТИЯ ТЕРИТОРИИ И ЗИТЕЛИТЕ ИМ НЯМАТ ПРАВА ВЪРХУ ТИЯ РЕСУРСИ!
39
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахаха...тези са голям майтап. Един снайперист събори цяла държава, а смятай какво могат да сторят 10-*** хахаха. Мен щеше да ме е срам да кажа, че един куршум е парализирал страната. На Мъдока му пратете отряд снайперисти и е готов. Никакви самолети и танкове не ви трябват.
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонименпри лошият Маадуро хората умират от глад, при хамериканците ще потекат реки от мед и масло... вервайте ми.
37
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Тъжно е ... американците били виновни, разбира се."1. До преди Чавес преди 10 год САЩ ли управляваха реално Венецуела?2. Венецуела има Помпи за нефт и Терминал за нефт няма рафинерия - рафинерията е в САЩ3. 90% от населението е в градовете и почти няма селско стопанство защото енергетиката е допотопна Американска технология от 1960-70г или поливане или енергия до 2010 що не модернизираха Ел системата а?4. Чавес/Мадуро построиха 2,5 милиона жилища за бедните за 10 години222222222
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците са им занесли ток в найлонови пликчета, цял самулет.
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Военните специалисти ще пуснат тока, нали затова са там. Помощ от сърце от великия руски народ!
34
2
 
5
 
! Отговори
Сата Н. преди 5 години
Американците са изпили водата на ВЕЦ-а.
33
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъжно е как червените възхваляват Мадуро, докато народа умира от глад, и все американците били виновни, разбира се.
32
2
 
2
 
! Отговори
... преди 5 години
Ми не, че друга *** същото това което се случва сега с Венецуела го видяхме как по същия начин се случи и с Иран! Е единствената прилика между Иран и Венецуела беше ПЕТРОЛА! Който така да се каже то даже се знае де е АМЕРИКАНСКИ! Те просто го били оставили на съхранение на територията на тия две държави! Това е ЦЯЛАТА И ЕДИНСТВЕНА ИСТИНА! И който си мисли нещо друго значи е по-не умен и от кучето ми! А то не е от много умните!
31
2
 
4
 
! Отговори
войник преди 5 години
*** се американците....Затова Путинците сглобиха танк с тоалетна.
30
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро ще намерят гендъръ гуайдо самоубил се
29
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 18Американците видят ли руски войник се насиратВагнер на кайма - Груз 200, Груз 300
28
7
 
7
 
! Отговори
Касапин преди 5 години
За мен ще бъде чест да резна гръзмуня на Гуайдо
27
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 18Американците видят ли руски войник се насиратАбе като даваха по новините срещата между американци и руснаци в Косово аз друго видях.
26
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЗозоЗозооо, по време на комунизма токът не достигаше, защото имаше консумация, мой човек. Имаше фабрики и заводи, които работеха 25 часа в денонощието. Освен това продавахме ток на турците и гърците. Като си толкова умен, не ти ли е странно, че сега ток имаме постоянно, въпреки полуунищожената ни енергетика? Истината е проста и печална. Защото сега токът е нужен единствено за компютъра ти и климатика ти.
25
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
русофил види ли български патриот цапа гащите и бяга.
24
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 30"Говейдо ще се провали и янките ще свият парите", ей Кашпировски толкова ли изпадна че като *** се препитаваш? Бъдещето го знаеш, ама как да изкараш пет лева с честен труд не знаеш.